eric zemmour

Foto: Thesupermat / CC BY-SA.

Utrikes

Fransk intellektuell vill återerövra landets no go-zoner med våld

Publicerad 5/12/2020
Annons

Nyligen blossade våldet upp i Frankrikes många så kallade no go-zoner igen med attacker mot polis och vandalism. Dessa områden vill författaren Eric Zemmour att landet ska återerövra med våld alternativt lämna åt sitt öde.

Det var när Zemmour deltog i ett tv-program där man debatterade upploppen han klargjorde sin ståndpunkt.

https://www.youtube.com/watch?v=yf6YYMRJofA

Efter att en motorcyklist förra månaden skadades allvarligt efter en konfrontation med polis drabbades ett flertal förorter i de större städerna, som kontrolleras av muslimska gäng, av våldsamheter. Polis, brandmän och ambulanspersonal attackeras systematiskt i områdena.

LÄS ÄVEN: Invandrarområden i Frankrike undantas från karantänregler för att undvika upplopp

Zemmour, som själv råkade ut för en aggressiv muslimsk aktivist på gatan då våldsamheterna pågick, menar att situationen var allvarlig och att förorterna ifråga har tagits över av migranter vilka man nu måste återerövra eller helt lämna åt sitt öde.

Utbildning hjälper inte

Ska områdena återerövras finns dock ett problem med antalet människor, påpekar han.

Tidigare trodde även Zemmour på att man kunde förändra människor med hjälp av utbildning. Det är något han sedermera övergett. Vidare sa han att polis som tar sig till områdena behandlas som ”utländska styrkor” och att det borde förekomma mer bilder på vad som förekommer i no go-zonerna.

LÄS ÄVEN: Stora problem för fransk polis att upprätthålla karantän i no go-zoner

Då Zemmour deltog i ett annat tv-program i mars påpekade han att många migranter totalt ignorerade landets karantänsregler.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons