I slutet av mars sköts Fredrik Andersson till döds på ett gym i centrala Stockholm. Nu har en 16-åring gripits misstänkt för mordet.

54-årige Fredrik Andersson, som var aktiv inom Medborgerlig Samling, ska inte ha varit det tilltänkta målet utan gått emellan och försökt stoppa torpeden och då dödats. Måltavlan ska ha varit en person i mc-gänget Bandidos.

Nu har en 16-åring som under tre månader höll sig undan i Armenien gripits misstänkt för mordet.

LÄS ÄVEN: Politiker död efter ingripande i gängskjutning på gym

Redan i april riktades misstankar mot 16-åringen. Han fanns dock inte i Sverige och det skulle visa sig att han var i Armenien där han även är medborgare.

Erhöll medborgarskap under flykten

Under tiden i Armenien beviljades han svenskt medborgarskap men kunde enligt sin advokat Anna Sjölund inte resa till Sverige på grund av strul med passet.

Då 16-åringen återvände till Sverige i början av juli greps han och sitter nu häktad.

– 16-åringen är häktad misstänkt för mord. Den 18-åring som tidigare var misstänkt för mord, är nu i stället häktad som misstänkt för medhjälp till mord, säger åklagare Daniel Suneson till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Omar Ahmed häktad för att ha skjutit ihjäl politiker

16-åringen kopplas till ett kriminellt nätverk och är dömd för en misshandel förra hösten. När det gäller mordet på Fredrik Andersson nekar han till brott och någon som helst slags inblandning.

Ytterligare en man i 30-årsåldern sitter häktad för medhjälp till mord. Åklagaren hoppas kunna väcka ett eventuellt åtal i början av hösten.