Faksimil Twitter / Cypriotiska polisen

InrikesUtrikes

Full och hög – Sayd körde ihjäl svensk småbarnsmor på Cypern

Publicerad 5/7/2022
Annons

En 46-årig svensk kvinna avled i onsdags efter att ha blivit påkörd av den brittiske medborgaren Warsmeh Sayd i Ayia Napa, på Cypern. Sayd flydde platsen men kunde gripas senare under kvällen.

Klockan var halv sex på onsdagskvällen. Svenskan, som var på semester tillsammans med sin 5-åriga dotter, hade lämnat sitt barn med personal på hotellet för att gå och handla mat, rapporterar Cyprus Times. Enligt Knews korsade hon Nissi Avenue sedan en bil stannat för att släppa fram henne vid ett övergångsställe.

Plötsligt körde en beach buggy om den stillastående bilen och kraschade in i kvinnan. Bilder från platsen antyder att hastigheten var hög. Fordonet är fullkomligt demolerat i fronten och båda framhjulen har vikt sig.

LÄS ÄVEN: Afghan knivhögg polis – utvisas inte och får straffrabatt

Greps bara timmar senare

Svenskan rusades till sjukhus men avled redan innan ankomst, läkarna kunde inte göra något för att rädda hennes liv. Föraren av beach buggyn flydde till fots medan hans passagerare stannade kvar vid olycksplatsen. Polisen skickade snart ut en efterlysning på Warsmeh Sayd.

Mannen, som enligt The Sun är 26 år gammal och har brittiskt medborgarskap, greps senare under kvällen. Han hade då mer än fyra gånger högre alkoholhalt i blodet än vad som är tillåtet för att köra bil på Cypern och testade även positivt för cannabis.

Svenska UD har bekräftat att en svensk kvinna i 40-årsåldern, hemmahörande i Västsverige, avled på Cypern den 4 maj. Anhöriga är underrättade.

Den cypriotiska polisens efterlysning.
Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons