Ett gäng på mellan tio och femton personer jagade natten mot lördagen ett ensamt offer längs gatan och misshandlade honom brutalt. I tumultet attackerades även två förbipasserande av gänget. En person som kan ha varit inblandad i misshandeln hittades två timmar senare knivhuggen.

Händelsen utspelade sig i området kring korsningen Väderkvarnsgatan/S:t Olofsgatan i Uppsala, strax innan klockan 01:00 inatt. Ett vittne ringde och larmade polisen.

Tio till femton personer uppges ha varit involverade i jakten och den påföljande misshandeln. Enligt vittnesuppgifter använde gänget tillhyggen för att slå med. Även två förbipasserande attackerades oprovocerat av gänget och misshandlades.

Mannen som gänget var ute efter förlorade medvetandet av den brutala misshandeln men hade vaknat till sans och var talbar då polis senare anlände till platsen. Den misshandlade mannen fördes till sjukhus för vård. Enligt SR ska han ha fått tänder utslagna.

– Han ska ha varit ganska illa tilltygad, säger Andreas Örth, RLC-befäl vid polisen i region Mitt, till Expressen.

De två förbipasserande som också misshandlats behövde inte uppsöka sjukvård.

Ingen frihetsberövad eller misstänkt

När polisen anlände hade gänget lämnat platsen. En förundersökning gällande grov misshandel har inletts. Ingen person är i skrivande stund frihetsberövad eller misstänkt för dådet.

Senare under natten inkom ännu ett larm till polisen i Uppsala. En man uppgav sig blivit knivhuggen i magen, två timmar tidigare i centrala Uppsala. Den skadade mannen hade själv tagit sig hem till sin bostad och därefter larmat polisen. Han uppgav även att han fått en flaska slagen i huvudet.

Mannens skador var inte livshotade men han transporterades till sjukhus med ambulans. Polisen upprättade en anmälan gällande grov misshandel och utreder nu eventuella samband med misshandeln som inträffade tidigare under natten.

Under natten kontaktade ytterligare en man polisen och uppgav att han misshandlats av ett gäng främlingar. Uppgifterna om händelsen är knapphändiga från polisen. Gärningsmännen uppges först ha tagit en cigarrett av mannen för att därefter slå honom i ansiktet.