Polisen tvingades under natten spärra av hela Hässle torg i den invandrardominerade och problemtyngda stadsdelen Hässleholmen i Borås. Fönster krossades och bränder anlades. En pizzeria blev het utbränd och flera andra byggnader fick omfattande brand- och rökskador. Ingen person greps.

Det var 00:43 natten mot fredag som räddningstjänst och polis larmades till Borås-området som är upptaget på polisens lista över så kallade utsatta områden, efter att boende i området hört glaskrossning och iakttagit brandrök. Enligt information på polisens hemsida ska ett gäng ha löpt amok på torget.

En pizzeria konstaterades stå i fullt utvecklad brand och kunde inte räddas. Flera andra butiker och lokaler, däribland en frisersalong, ett kafé, ett bibliotek och en ungdomsgård eldhärjades och rökskadades i olika omfattning. Polisen uppger att bränder anlagts på flera ställen kring Hässle torg.

Hela torget spärrades av för teknisk brottsplatsundersökning. Förundersökning om mordbrand har inletts och enligt polisen kan ytterligare brottsrubriceringar tillkomma.

Ingen gärningsperson greps och polisen har i nuläget heller inga misstänkta. Man vädjar till boende i området att inkomma med tips som kan leda utredningen framåt. Dessa kan lämnas på telefon 114 14.

Kvar på lista över utsatta områden
Nyligen presenterades den uppdaterade listan över så kallade utsatta områden, dvs områden som uppvisar omfattande problem med bland annat gängkriminalitet och som i huvudsak bebos av invandrare. Hässleholmen är ett av de områden som blir kvar på listan och ansvariga politiker i Borås tror att det kommer att ta många år att få rätsida på situationen.