I helgen rånades en kvinna i 60-årsåldern i det invandrardominerade och så kallade utsatta området Jordbro i södra Stockholm. Kvinnan knuffades omkull av ett gäng som stal hennes dator.

Det var på lördagskvällen omkring klockan 22 som kvinnan steg av pendeltåget och började promenera hem när ett gäng bestående av omkring åtta till tio personer konfronterade kvinnan.

LÄS ÄVEN: Maskerat gäng i ’utsatt område’ jagade bort parkeringsvakt med spottloskor och stenar

Knuffades till marken

Gänget knuffade omkull kvinnan och stal en bärbar dator från hennes väska för att sedan fly från platsen. Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen berättar för lokaltidningen Mitti att de utreder händelsen som grov stöld eftersom knuffen inte bedöms vara särskilt allvarlig.

– Hon ramlade, de stal hennes bärbara dator från väskan och sprang därifrån. Vi vet inte om alla var inblandade, men sätter vårt hopp till övervakningsfilmerna, berättar Rehn för Mitti.

Det framgår av lokaltidningens rapportering att en bilbrand har ägt rum i närheten av pendeltågsstationen omkring samma tidpunkt som rånet.

Centrumbesökare sparkades blodig

Förra året uppmärksammade Samhällsnytt hur en man skulle uträtta ett ärende i Jordbro centrum när han helt oprovocerat attackerades och utsattes för en grov misshandel.

LÄS ÄVEN: 45-årig centrumbesökare blev sparkad blodig av ungdomsgäng – utreds som hatbrott