Vid 23:30-tiden på onsdagskvällen sköts en 22-årig man i Helsingborgsområdet Ragnvalla ihjäl i vad som beskrivs som en ren avrättning. Mannen, som uppges ingå i ett gängkriminellt nätverk, mejades ned med ett tiotal skott.

Mordet begick på en parkeringsplats i området. Mannen sköts på nära håll i huvudet, halsen och bröstet efter att ha prejats i en biljakt. Offrets bil sköts därpå sönder med ett stort antal skott. Även andra bilar på parkeringsplatsen träffades av kulor.

Efter mordet uppstod upploppsliknande scener i området, vilket föranledde polisen att kalla in insatsstyrkan för att återställa lugnet. Området spärrades också av.

Den avlidne gängkriminelle mannen ska inte ha varit bosatt i Ragnvalla där mordet begicks utan i ett annat område. Hans härkomst uppges inte.

Teknisk undersökning av brottsplatsen har genomförts, liksom förhör med vittnen. Ingen misstänkt person har gripits och inga signalementsuppgifter på förövarna eller det fordon de färdades i har offentliggjorts.

I anslutning till mordet inom även larm om en brinnande bil på samma plats. Det är oklart om de två händelserna är kopplade till varandra.