skottdrama trelleborg 17-10-12
Inrikes

Gängskjutning i Trelleborg – fem skadade

Publicerad 10/13/2017
Annons

➤ SKOTTDRAMA Vid 22:30-tiden på torsdagskvällen utbröt skottlossning på Ehrenbuschsgatan i Trelleborgs stadskärna. Polis som larmades till platsen påträffade ett antal skottskadade män. Fyra av dessa fördes till sjukhus, två av dem enligt uppgift med allvarliga skador. En femte man med endast lindriga skador plåstrades om på plats.

Vittnen talar om ”stort kaos” under tiden som den väpnade gänguppgörelsen pågick. Inga gärningspersoner hade vid 03-tiden natten mot fredag gripits. Ett flertal personer har dock tagits in till polisförhör.

De skottskadade männens åldrar och härkomst uppges inte. Det framgår heller inte om det rör sig om personer som är kända av polisen sedan tidigare. Signalementsuppgifter på de efterspanade gärningspersonerna saknas också i polisens rapportering.

Händelsen rubriceras av polisen som försök till mord.

Uppdatering:
Enligt senare uppgifter från polisen till media, som dock inte förmedlas på polisens hemsida, ska endast två personer ha åsamkats skottskador, medan en fått knivskador och en fjärde fått någon annan ej närmare preciserad kroppsskada.

Enligt samma information ska även en person ha gripits som misstänkt för delaktighet i skottdramat.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons