gängbråk-kungsan-7363
Inrikes

Gängslagsmål med knivar i Stockholmspark – en gripen misstänkt för dubbla mordförsök

Publicerad 5/5/2018
Annons

Strax efter midnatt, natten mot lördagen utbröt ett större bråk i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Platsen är kvällstid sedan decennier ett välkänt tillhåll för antisociala gäng. Två personer knivskars allvarligt och fick föras till sjukhus. Flera personer frihetsberövades. Alla utom en släpptes dock senare. Den person som ännu är frihetsberövad är misstänkt för två fall av mordförsök.

Enligt polisen var det ”två grupperingar” som drabbade samman. Närmare uppgifter om vilka grupperingar det rör sig om saknas, man uppger bara att det är ”unga män” i 15-20-årsåldern och att det inte rör sig om fotbollshuliganer. Totalt ska ett 20-tal personer ha varit inblandade i gängbråket.

Två av de unga männen fördes till sjukhus med allvarliga stick- och skärskador. I båda fallen bedömdes skadorna initialt som livshotande men efter vård är enligt uppgift den ena mannens tillstånd nu stabilt.

En 18-årig man är gripen, misstänkt för två fall av försök till mord. Den misstänktes härkomst uppges inte. Bevisläget mot mannen bedöms som gott då händelserna fångades av övervakningskameror.

Ytterligare ett antal av de inblandade frihetsberövades i anslutning till polisens ingripande men försattes senare på fri fot. Brottsplatsen var under natten avspärrad för teknisk undersökning men på lördagsmorgonen hävdes avspärrningarna.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
658Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons