Den nederländske partiledaren och islamkritikerna Geert Wilder uppger att han fått sitt konto på Twitter blockerat efter att han fällt uttalanden om en politisk rival.

Avstängningen uppges vara tillfällig men Wilders är kritisk och menar att Twitter håller sig med dubbla måttstockar, silar mygg och sväljer kameler.

– Twitter tolererar att dödshot riktas mot mig, men inte att jag postar en tweet med fakta om en kollega. Vansinne!

Den kommentar som fick Twitter att vidta åtgärden löd ”idioter… som importerar ännu mer islam och sedan gråter krokodiltårar över konsekvenserna, till exempel hedersmord” och var riktad mot det vänsterliberala partiet D-66.

Wilders är med sina över 800 000 följare den av Nederländernas politiker som följs av näst flest personer på Twitter. Bara premiärminister Mark Rutte har fler följare.

På grund av att Wilders lever under ständigt dödshot från muslimer efter att dödsfatwor utfärdats mot honom, har han svårt att kommunicera med väljarna ute på gator och torg. Han förlitar sig därför i hög grad på sociala medier för att nå ut.

Wilders uppges för närvarande vara i färd med att överklaga en dom från 2016 där han fälldes för anstiftan till diskriminering. Detta efter att under ett valkamanjmöte ha frågat åhörarna om de ville ha fler eller färre migranter från Marocko. Det rungande svaret från publiken blev ”färre, färre, färre”, något som Wilders lovade skulle bli fallet om hans parti vann valet.