Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Foto: Flickr

George Soros stiftelser ger upp – lämnar Ungern

Delningar

Efter aviseringen om strängare lagar stänger man kontoret i Budapest. Från svenskt håll oroas man över ”pluralismen” i det ungerska samhället.

Ungerns premiärminister Viktor Orban tycks ha lyckats på ännu ett område – att få bort George Soros stiftelser Open Society Foundations från landet.

Kontoret i Budapest flyttas till Berlin.

I ett pressmeddelande hänvisar man till ”ett alltmer repressivt politiskt och juridiskt klimat i landet”.

Man menar även att den ungerska regeringen har ”nedvärderat och gett en oriktig framställning av vårt arbete och undertryckt civilsamhället för politisk vinning, genom att använda strategier som saknar motstycke i EU:s historia”.

Senast på måndagen gjorde en ungersk minister klart att man avser skärpa ett lagförslag gällande så kallade icke-statliga organisationers verksamhet i Ungern efter Orbans storseger i valet i april.

Förslaget går ut på att dylika organisationer, som anklagas för – och till viss del har bevisats ligga bakom – människosmuggling över Medelhavet till Europa, ska kunna förbjudas i de fall de är inriktade på migrationsfrågor och bedöms utgöra ett hot mot Ungern.

Utländska donationer till organisationerna skulle också beläggas med en 25-procentig skatt.

Från svenskt håll uttrycks oro.

– Den ungerska demokratin och civilsamhället försvagas av att det inte finns aktörer som spelar en viktig roll för att upprätthålla någon form av pluralism i det ungerska samhället, säger statsvetaren Göran von Sydow till TT.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

224 KOMMENTARER

 1. Det är starka och bra ledare som Donald Trump och Viktor Orban som behövs i väst. För att hålla sådana skadliga effekter som islamism, feminism, globalism på stången. För de ismerna har ju visat sig vara rena giftet för väst.

  Så jag hoppas att jag får uppleva en lika stark ledare i Sverige, som kan börja jobba väck alla de problem tidigare regeringar har skapat.

 2. Stick från Ungern, dumgubbe.
  Nu kan du dessutom rulla ut din verksamhet ur resten av Europa och flytta till dina älsklingsländer mellanöstern..

 3. Haha, Göran Von Sydow borde oroa sig för mångfalden i tanke i Sverige istället för att grina över Soros reträtt i Ungern. Här straffar vi ju – utomrättsligt – människor som tycker annorlunda.

 4. När ska statsvetare inse det odemokratiska i att våra makthavare överlägger med Globalisternas Lobbyorganisation Bilderberggruppen bakom låsta dörrar? Och inga rapporter efteråt och varken frågor eller analyser i media.

  • Det ingår lixom inte i konceptet. Om man talar om för folk exakt hur , var och när man ska förstöra deras samhälle och demokrati …d.v.s liv…då kan det ju tänkas att det blir protester mot dom korrupta politiker som får uppdraget.
   Och så kan man ju inte ha det. Bättre att låta det komma som ett hugg i ryggen bara.

 5. Mycket bra ledare Stort Grattis Ungern och så hoppas vi att Sverige tar efter Ungern i September valet 2018

  • Finns det någon sån ledare i Sverige?Kanske hos SD om de får chansen
   att visa vad de går för.

 6. ”” säger statsvetaren Göran von Sydow ””….
  Här har vi alltså en med skattebetalda medel igen…sitta och gnälla

  NÄR demokratin FUNGERAR !
  Återigen ser vi hur illa det rimmar med ”svensk demokrati”…som denne dessutom försvarar som den enda rätta ”demokratin”…där folket visserligen FÅR rösta och tycka..men efter valen tvingas anpassa oss efter deras demokrati”..

 7. Lyckliga ungrare som har Orban som kan sätta Sorosaset på plats och se till att
  han sitter kvar där.

 8. Att förhindra plutokrater som Soros att sprida sin globalistagenda i landet, kommer definitivt att stärka demokratin för de ungerska medborgarna.

  • Demokrati är just det,majoriteten bestämmer.
   Och nog ser det ut som Orban har dom flesta med sig.
   Tänk om även VI kan använda demokratin och gå samman och slänga ut
   7-partiet och dess anhängare också..??…

 9. Har Sverige demokrati när pensionärer jagas på nätet?
  Har Sverige demokrati när Kasselstrand stoppas på Youtube för att han säger att islamister ska utvisas?
  Har Sverige demokrati när det tredje största partiet är utfryst?
  Svara på det eller Håll Käft!

  • Demokrati är ett sätt att styra via ett parlament och har inget med rättvisa eller yttrandefrihet att göra.

  • Den svenska demokratin är helt enkelt vacklande, linkar sig fram, är stundom orättvis, ser vissa politiska åsikter som riktigare än andra, Fusk förekommer vid val, fast inte i så stor omfattning. Några tycker att det är OK. Kanske kan demokratin fortfarande räddas, men jag är långt ifrån säker. Angreppen på yttrandefrihet är sensationellt vidriga.

   Har vi en demokrati kvar 2022? Kanske, 2040? Ytterst tveksamt. Och lite till så kan vi ha en idiotreligiös diktatur.

  • Den Svenska Demokratin dog på allvar 2006 innan dess var den allvarligt skadeskjuten.Nu vaknar folk i allt större utsträckning och lär sig förstå sambanden – tyvärr är skadan redan skedd i Sverige.Vårt samhälle och det goda vi hade är för länge sedan förskingrat och förstört av antingen nyttiga idioter till politiker eller rent ut globalistmedlöpare.

   • Att väcka svenne är t.o.m. svårare än att få en förlamad människa att hoppa jämfota. När jag hör på Ring P1 (ja! jag vet att jag inte ska lyssna på det) så hör jag att det är många som röstar som de alltid gjort på S……..ja! jag vet att de har telefonslussen men trots det så ser det illa ut.

 10. Soros har inte gjort något land bättre.En man som vill slå sönder nationalstater med massinvandring och en global agenda.

 11. Mycket bra! Orban kan man lita på!
  Orban vill bygga ett starkt och fritt Ungern!
  Medan Soros vill rasera alla länder i väst och göra om dessa till dystopiska u-länder, med svält, fattigdom och eviga konflikter ala tredje världen!

 12. Demokratiskt valda politiker som Orban och Trump kallas högerextremister etc. och skall störtas medan icke-valda billionärer på vänsterkanten som bedriver politisk verksamhet hyllas.
  Det är precis detta som är fascism.

 13. Man kan undra hur den ”svenska eliten”..tänker egentligen…eller nja..försöker…
  Denne soros som på egen hand,MED sin enorma förmögenhet spelade monopol
  med Sverige förra gången..??…
  HAR dom glömt det..??…
  Han ensam tvingade Sverige att devalvera kronan….har alla glömt hur illa vårt land drabbades av denne man ..??..
  500 % i ränta…VI tvingades rädda bankerna som höll på att gå omkull…VI…
  det lovades att VI skulle få tillbaka dessa pengar…..

  Och NU sitter alla i dårhuset och skriker sig hesa..när denne slängs ut av en FUNGERANDE DEMOKRATI !!

  • Soros är deras nuvarande eller framtida arbetsgivare. Politiker gör det som passa deras karriär bäst.

   • I.a.f ”svenska politiker”…prostitutionen är förbjuden men…
    här säljer dom ut sina kroppar..för inte faan kan det vara deras intellekt han är ute efter..??..

     • NU ska vi inte gå in på det..men bara det säger väl allt om dumsverige..??…
      sälja sex är tillåtet men inte köpa…

 14. Ungern, till skillnad mot Sverige, vill bevara sin kultur, demokratin, och behålla den ekonomiska utvecklingen. Sverige verkar däremot satsa på att bli ett odemokratiskt u-land utan mänskliga rättigheter.

 15. Detta är den främsta bevakningen som internet-media måste ta sig an. Anledningen till det är den korruptionen som dessa mångmiljonärer som livnär sig av populistiska projekt och påverkar balansen som demokratin bör ha i samhället. Media är ett exempel på denna korruption då efter valet i USA öppnade ögonen hemma och insåg man den instrumentet som pk-media hade blivit, Soros har även finanserat AFA våldsamma Vänster aktivister, som alltid utnyttjas av media för att skapa våld i samhället, våld som är motsatsen som Demokratin kräver för en pragmatisk dialog med målet att lösa problemen nationer, samhällen råkar ut förr. Globalismen och ”värdegrunden” är verktyg dessa har kopierat Marxistiska ideologier, som expert på att kidnappa demokratin i samhället, som nu används av Vänsterliberalismen , ni vet Löööööf, Soros tös. När granskningen skärper målet kommer att avslöja det globala av Soros & co och deras verk som att pulverisera den svenska kronan, då rentan fick galna procentsatser som vi fick betala med skräck. Det är sådana figurer som inte har haft bevakning från kritiska medier och riktiga journalister. Dags att ändra på det.

 16. Man kan inte låta bli att avundas ungrarna för deras regerings skull. Dörrmattorna vi har lägger sej platt på rygg för all dårskap vad det än är och låter sej trampas ner i skiten.

 17. Pluralism=Islamism
  Orbanism=Demokrati

  Lär er det, små barn.

  Innan det är för sent.

  9 september är er sista chans.

 18. Dessa globalister har som syfte att krossa nationalstaten, och härska genom att söndra, för att få till stånd en ny världsordning, där det är bankerna, och ”the secret elite” som bestämmer. Vi bör göra oss av med dessa figurer på ett lämpligt sätt.

 19. och här hemma sitter snickesnacki…och förklarar att det minsann var
  mera gruppvåldtäkter,mord,bilbränder mm…tidigare
  Lika logisk som 7-partiet var i förra debatten …
  INGEN kan veta eller förklara vad som sker….om det sker..eller ens har skett…

  Till skillnad från Ungerska folket som förstod vad som kunde ske..innan det skedde..
  och gjorde något åt det..innan det hänt !!

 20. En demokrati kan inte vara hotad om statsmakten gör det som en majoritet av folket vill. Det är när statsmakten struntar i folket och gör som den själv vill som demokratin är hotad.

 21. Företrädarna för Open Society borde ställas inför rätta för samhällsomstörtande verksamhet.

 22. Ungern kanske redan gått om Sverige när det gäller pluralism. Att ensidigt låta islam tränga undan all annan kultur är motsatsen till pluralism.

 23. O.T.Jimmie Åkesson ska debattera med
  Annie Lööf klockan 19 i expressens tv duell.
  Stackars Jimmie.

 24. Ja där ser man vad som händer när ”pluralism” och ”öppenhet” kapas av Globalisterna. Då förvandlas dessa fina ord till sin totala motsats – nämligen kapandet av nationalstaten. Genom s.k frihetsfundamentalism vill man bygga totalitära kontrollsamhällen och vända demokrati i dess totala motsats.
  Ungern insåg faran för sin nationella suveränitet och tog beslutsamt dom rätta stegen för att bevara sitt land och sin frihet från demagogernas multikulturhelvete.

  BRA JOBBAT UNGERN….om bara Svenska politiker hade lite ryggrad i sina soya-kroppar…men icke.

 25. ”Den ungerska demokratin och civilsamhället försvagas av att det inte
  finns aktörer som spelar en viktig roll för att upprätthålla någon form
  av pluralism”: Är det verkligen ”pluralism” att låta en globalistisk, valutaspelande miljardär obehindrat driva sin egen politiska agenda i ett land där han inte ens bor? En alternativ förklaring är att den ungerska regeringen klokt nog försvårar för superrika småpåvar att påverka demokratin enbart i kraft av deras pengar. Och hur var det nu med faran för s.k. ”utländska påverkansoperationer”? Det är ju precis det som Soros sysslar med, men då kommer inga fördömanden.

 26. Viktor Orban visar vägen för framtidens Europa.

  Vad von Sydow menar med pluralism i det Ungerska samhället är väl bara att titta på, hur det ser ut i det svenska samhället, vilket borde förskräcka.

 27. Där politikerna fruktar folket råder frihet
  Där folket fruktar politikerna råder totalitärt förtryckarstyre.

  Jag tycker inte våra Svenska politiker fruktar folket nog.Dom gör allt för att göra sig ansvarslösa i alla instanser och på alla områden.Så kan vi inte ha det – med frihet följer ansvar – varför ska just politiker undantas från detta?

  • Jag tror nog, att de börjar frukta oss nu.
   Det är mycket elände, som de borde ställas till svars för.

 28. Dom svenskar som uttrycker oro för utvecklingen i Ungern borde kanske oroa sig för sina barns framtid i Sverige istället , speciellt dom som har döttrar.

  • Folk fattar inte förrän de drabbas själva, En nära släkting till mig har klagat på mig i ca 10 år för mina rasistiska åsikter. Nu är hon pensionär och mer Sverigedemokrat än mig. När jag påminner om hennes tidigare kritik mot mig, brukar det bli byte av samtalsämne.

  • ”George Soros Europas fiende”. Se artikel på Motpol: motpol.nu/danielfriberg/2016/04/13/george-soros-europas-fiende

 29. En ledare som inte viker sig en tum för sitt lands överlevnad och framtid är idag något väldigt sällsynt. Här ser vi dock ett undantag på ett par ledare vi bör hylla och jobba för att vi själva ska få i framtiden.

 30. Om det är något land i Europa, där pluralismen undertrycks, så är det nog Sverige med det snabbt växande islamistiska inflytandet.
  Därtill har vi överhetens censuriver.

 31. Om det var så viktigt för Soros hade han stannat kvar. Men nu skulle han varit tvungen att betala skatt och det vill han inte.

 32. ”ett alltmer repressivt politiskt och juridiskt klimat i landet” det betyder m.a.o. att det är slut på globalist skitsnacket i Ungern…så Orban han spolar ut dem med badvattnet. Synd att det inte går att klona den mannen.

 33. Varför skulle det försvagas? Dåren borde sätta sig ner och slå upp ordet demokrati och sluta spela god.

 34. Jasså, när land efter land slänger ut humanitära organisationer som sysslar med samhällsomstörtande verksamhet. Då oroar man sig för brist på pluralism.

  När dockument läckte ut förra året som visar hur dessa organisationer har kartlagt varenda EU parlamentariker och noterar vilka som var påverkbara för lobbying, då var det tyst i media.

  Pluralism förutsätter yttrandefrihet men den yttrandefriheten ger både Sverige och EU blanka [email protected] i.

 35. Ungern det enda Europa land som har ryggrad kvar! Pluralism kanske Göran borde kolla på vad som händer i Sverige. Där man förtrycker oliktänkande hela tiden, tycker man inte som stormedierna 7 klövern, kostymnissarna, censureras man, stämplas som rasist, hetsar mot folkgrupper, alternativa medier stängs ner, sociala medier kallas in på regeringsnivå och får pekfinger att ta bort material. Göran jag är pluralismen i Sverige och Victor Orban är pluralismen i EU har du tänkt på det!!! Sverige har blivit diktatur/

 36. ”Utländska donationer till organisationerna skulle också beläggas med en 25-procentig skatt”. slut citat

  Det var väl just denna skatt som skrämde iväg gratisätaren Soros. För det är inte genom eget arbete som han betalar Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt, utan det är genom spekulation av folks pengar som herr Soros berikat sig och betalar ”Judas”

  Man kan ana att det är sådan stor korruption i det hela att herr Soros m.fl. har bestämt sig att med islam så skall alla spåren sopas igen, och demokratierna skall utplånas med islamism.

  Girigheten hos herr Soros skyr inga medel, och som flugor så dras därmed kommunisterna till allt som har med ett tänkt massmord att göra.

 37. Tänk om vi i Sverige hade haft en ledare av samma kaliber som Viktor Orban.

  Då hade vi kanske kunnat slippa se åldrade, sjuka, pensionerade svenskar vid soppköken under kalla vintrar, akutmottagningarna hade kunnat hjälpa även lokalbefolkningen och inte bara de utifrån kommande parasiterna, skolorna kunde ha varit bemannade med kvalificerade lärare, bostäder kunde ha funnits tillgängliga för duktiga ambitiösa svenska ungdomar, polisen hade kunde förhindra att kriminella ligor tar över stora bostadsområden, vårt militära försvar hade kunnat avvärja en fientlig attack från öster och den svenska kronan hade haft samma värde som Schweizerfrancen.

  Jag vet att det är en dröm ….

 38. OT; om sanningen om speciellt en moderat riksdagsledamot hade kommit till allmänhetens kännedom, hade partiet blivit utplånat.

 39. Har pluralism ett egenvärde? Att öppna ett institut för bejakandet av kannibalism skulle onekligen öka pluralismen, men värdet av det kan ifrågasättas.

 40. Östeuropa har tagit över rollen som förvaltare av det västerländska arvet.
  Västeuropa har lämnat sitt folk åt det mångkulturella ödet.

  • Helt rätt, och så blir det…..Västeuropas demokratier blir på sikt, ett lätt byte för sharia med islamism.

 41. Och hur är det med pluralismen i Sverige? Här pekar allt på singularismen under ljugmottot ” allas liks värde”

 42. Ofta hör man från sjuklöverhåll från gammelmediahåll från så kallade ”professorer” från pk-etablissemanget att man inte kan lita på alternativmedia, men inte en enda gång har de motiverat vad det är som inte är korrekt i alternativmedias rapportering, och anledningen till att de inte har några argument som motiverar deras ståndpunkt, är så klart att det inte finns några fel i alternativmedias rapportering, utan allt handlar om manipulering, lögner och indoktrinering från det förvirrade sinnessvaga pk-etablissemanget.

  • Helt riktigt, Och därför är det viktigt att vi som läser alternativ media visar för de insnöade som fortfarande läser AB EXP SV DN. och kollar på svt. Visa bra artiklar. Visa exemplel när gamelmedia ljuger osv. Media måste avslöjas.

 43. Om Soros nyligen investerat motsvarande 150 miljarder kronor i hans Open Society Foundation så är det inte konstigt att man kan övertala folk att delta som ”crisis actors” i diverse bluffdåd (hoaxes). Mitt gamla jag hade utan tvekan deltagit för bara 50 000 kr.
  ”Open Society” = upplösa nationers gränser, införa global kommunism, där enbart den självutnämnda eliten tillåts äga nåt.

  • Soros förlorade många miljoner när han sponsrade vänstern och troligtvis ochså Clinton för att få Clinton att vinna valet. När Trump vann så blev det en ordentlig förlust för Soros :))

  • Var har alla dessa miljarder tagit vägen, de måste gå att spåra. Jag tor vi behöver en uttorkning av träsket och ställa medlöparna till ansvar.

 44. Victor Orban fungerar som Anticimex för att få bort skadedjur från Ungern önskar att fler ledare i Europa kunde värna om sin egen befolkning.

  Är helt säker på att Soros och hans anhängare är ute efter att rasera Europa jag förstår bara inte vad syftet är??

 45. Äntligen!
  Viktor Orbán är fn. en av om inte den absolut mest klarsynta, sansade, politiker som alltid tjänar folket. Dessutom är Viktor Orbán en av de få som har störst och längst ledarerfarenheter inom EU´s nuvarande politikeretablissemang.
  EU bör gå i den riktning Viktor Orbán själv brinner för.
  Den nuvarande riktningen med pk politiska etablissemanget leder endast till att Europa utplånar sig själv, sin egen identitet som Europa.

  Fö. Soros NGO´s är inga civilister utan stenhårda proffsiga lobbyister som tjänar ett maktfullkomligt syfte, OPEN SOCIETY till varje pris.
  De har över 200 EU parlamentariker på sin lista som är trogna George Soros idéer.
  Vad har Soros här i EU att göra? Han ocg hans NGO´s skall av säkerhets skäl hållas strängt utanför EU!
  Detta OPEN SOCIETY är knappast ett öppet samhälle i verkligheten utan Soros eget maktfullkomliga idealsamhälle som han vill köpa sig till för sina skandalöst brottsligt ihopspekulerade pengar.
  Soros NGO´s som parasiter behöver EU att livnära sig på, men EU kan glatt leva helt utan Soros NGO´s.

 46. I alla länder bygger man sin kultur på olika pelare. Sedan är frågan om hur stadigt dessa står. Ungerns står stadigt med lång nedärvd kultur, men frågan är hur stadigt Sverige står på sina otal av smala spiror av multikultur.

 47. En gång i tiden kollade jag på en serie som heter Holocaust från 1978. En sekvens som jag fäste mig särskilt vid var när fadern kom hem till familjen i sin svarta SS-uniform och hela familjen blev överväldigad. Jag får samma känsla idag när jag hör om såna här förrädare.

 48. ”– Den ungerska demokratin och civilsamhället försvagas”
  Det är nog snarare tvärtom!
  Den som tror han kan manipulera och möblera om all världens civilisationer och kulturer med baksluga metoder är väl Soros och ingen annan.
  Det värsta är, genom flytten till Berlin kommer denne världsvandals säte otäckt nära Sverige.

 49. Samma Soros som spekulerade mot den svenska kronan början 90-talet och drev upp räntan till 500%. Och i den vevan byggde upp förmögenheten som han nu använder som gift mot det civiliserade Europa. V.v. rätta mig om jag har fel.

  • Det var riksbankchefen Bengt Dennis som höjde räntan i ett idiotiskt försök att stoppa pengautflödet. Vilket förvärrade krisen och gjorde ytterligare 200000 arbetslösa. Men Soros tjänade 1 miljard kr på spekulationen mot svenska kronan och ytterligare 2 miljarder dollar på engelska pundet.

  • Helt rätt. Han satte folk i personlig konkurs i Sverige. Att han ens talar om humanism är fruktansvärt. Soros är en girig kapitalist som går över lik för sin agenda.

  • Att det äcklet fortfarande går upprätt på moder jord är häpnadsväckande. Så många som förlorat allt p.g.a. den juden så borde han ha många mäktiga fiender.
   Burn mother fucker, burn

 50. Ungern har väl fått nog av utlänningar som vill bestämma. Känner ungrare i Sverige som är väldigt glada över Orbans politik.

 51. Nu börjar det dessutom gå upp ett ljus varför Trump anser att Iran-avtalet är det sämsta han någonsin tagit del utav. Det är inte avtalet i sig det handlar om, utan om hur många som tagit emot mutor för att få det genomfört. Inte undra på att EU och dess utrikesministrar agerade irrationellt. Avslöjandet verkar nära. Trump gräver fram den ena korruptionen efter den andra. Inte undra på att etablissemanget är galna. http://www.thegatewaypundit.com/2018/05/oh-boy-iranian-regime-threatens-to-release-names-of-western-officials-who-took-bribes-to-pass-nuke-deal/

  • Börja att föjla Qanon rörelsen i USA så får du svar på dina frågor.
   ”THERE WILL COME A TIME NONE OF THEM WILL BE ABLE TO WALK DOWN THE STREET.” 🙂

 52. Pluralism innebär inom den politiska filosofin att förespråka kulturell mångfald, minoriteters åsikter och värderingar, exempelvis ifråga om politik, religion och kultur. Som i Sverige då. Det är ju jävligt lyckat.

 53. Den 17/10 2017 donerade denne Soros 18 miljader dollar till sitt open foundation.
  http://fortune.com/2017/10/17/george-soros-open-society-18-billion/
  Open society sprider sitt gift och jobbar hårt för att förstöra nationalstaterna, via HBTQ, öppna gränser mm. De lägger sig även i och influerar vid skapandet av EU lagar.
  https://www.opensocietyfoundations.org/about/offices-foundations/open-society-european-policy-institute
  Här kommer en lista på samarbetsvilliga personer i EU parlamentet. MAO en liten lathund för Soros.
  https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf
  Här är en sida som visar vilka som jobbar som lobbyister i EU under Open society:
  https://lobbyfacts.eu/representative/1742c4e55b744063a6c757ce939ef91c/open-society-european-policy-institute
  Såg även att Tobias Hubinette jobbat åt Open society, här kommer några utdrag hur de ser på svenskar i Sverige:
  ”Det behövs en förnyelse av den svenska identiteten”
  ”Mer insatser behövs för att se till att majoritetssvenskar finner sig tillrätta i en verklighet med en allt mer blandad befolkning.”
  En länk till denna fullkomligt bisarra rapporten:
  https://www.opensocietyfoundations.org/press-releases/social-cohesion-sweden-risk-due-rising-inequalities-and-unease-growing-diversity/sv
  Finns hur mycket som helst att hitta, men orkar inte gräva mera just nu.

 54. George Soros stiftelser är inget annat än cancersvulster som förgiftar hela Europa inklusive Sverige! Jag gratulerar Ungern till detta!

 55. Om någon, för trettio år sedan, talat om att fly till Ungern hade han uppfattats som galen. Idag verkar det vara ett klokt alternativ😊

 56. Bra gjort av Viktor Orban att rensa ut subversiva element. Den ungerskfödde juden György Schwartz har mycket på sitt samvete med tanke på alla fruktansvärda brott hans utomeropeiska invasionsstyrkor begått mot den infödda eropeiska befolkningen.

 57. Vilket önsketänkande om Sverige hade haft en ledare med balls som Viktor Orban. Han är en riktig alfa hane i motsats till våra feministiska hybrider till ledare.

 58. Låt mig rätta sista paragrafen:

  – Den ungerska demokratin och civilsamhället försvagas av att det inte finns (((aktörer))) som spelar en viktig roll för att upprätthålla någon form av (((pluralism))) i det ungerska samhället, säger statsvetaren (((Göran von Sydow))) till (((TT))).

 59. Sverige, ett traumatiserat land som lider alla helvetets kval när något händer i omvärlden. Att Sorros sådana som motarbetas skall vi vara tacksamma för.

  Victor Orban är bra för EU. Han är inte som knäppgökarna i Bryssel och fåntrattarna svensk regering och riksdag.

 60. Ungern och dess ledare Orban är ett föredöme för oss civiliserade medborgare, som till skillnad av våra politiska företrädare, som inte har fattat att Afrika och Mellanöstern, inte ligger i Tyskland och Sverige.

 61. Göran von Sydow du bör rikta din kritik mot det svenska förhållandet och ge fan i att kasta sten i glashus!

  • Han är tydligen väldigt nöjd över demokratins utveckling i Sverige, men stackarn ligger ändå sömnlös på nätterna och tänker på Ungern. Idiot i kubik.

 62. bravo viktor!!!

  o svensk håll oro .. oro över klimat.. oro över en finne eller en varböld i rövfen… oro över att migranter drunknar.. oro över viktor
  oro över polen

  oro oro oro oro…..

  när i kommer jag höra att sv. är oroliga över att sjuka.. pensionärer o vi som bor i sverige .. när kommer sve. bli orolig över den politik dom för???
  skit i vad som händer i världen rövfen .. titta i din egen trädgård… den har du inte tagit hand om i 4 år….
  du rövfen bör vara orolig över den missär du skapar med 50kr tanläkar avgift du skiter på din egen befolkning.. när blir du orolig över det?? va??? vilket jävla land man bor i som ska vara orolig över alla omkring men inte sig själva!!!
  jävla rasister.. o då menar jag inte dom som skriver på samnytt… utan dom som sitter i riksdagen !!!! jag känner mig diskriminerad som bor i sverige o får inte samma avgift som dom andra .. jag vill oxå betala 50kr.. för tandvård!!!!

  skit i grannen trädgård!!!

 63. Ot:
  Från 8:55-10:50 på fem år
  Grattis kronan mot euron!!!!
  20% tapp på fem år!!!!
  Det går bra för Hofnarren nu!!!

  • …och mer än 20% ökning av invandring…kan det finnas en samband?
   det är bara början gott folk! Snart kan vi använda 100 lappar istället för toapapper – så mycket ska den svenska kronan vär.
   Men vi blir rika på migranter, väldigt rika…..

 64. Stackars lilla SOROS, fick han inte stanna och bedriva antipropaganda mot regeringen!!! Vad hemskt! Hur kan de göra så….. Han som är så snäll och rik och kommunist….
  Jag ska korka upp en flaska i kväll och fira att gubbfan är ute från Ungern och gör nu Tyskland till ett lyckligare land.
  Fast om han gråter lite till i Bryssel kommer Eu byråkraterna kanske örfila Orban en gång till.

 65. Klart är att de som gnäller över Orbans prioritet att skydda sin befolkning och landets kultur, är globalister med Soros som nån slags Hövding.

  • Ja ! Det verkar i alla fall så att han TÖRS , säga hur det ligger till. Och verka för att det inte går åt H-vete ännu mer.

 66. ”Från svenskt håll oroas man över … i det ungerska samhället”.
  Jag tror att våra makthavare skall oroa sig över situationen i Sverige. Det räcker med råge och blir över.
  Dessutom anser jag att de skall oroas över sin egen personliga situation, som en följd av sin egen i Sverige förda politik. Det räcker med råge och blir över.

  Efter valet 2018 kommer de att få hjälp med att oroas över de verkliga problemen – de, som vi har, i Sverige.

 67. Jag var i Ungern 1978.
  Visste vid den tidpunkten inte att dom var så Klar-tänkta !
  Ett vackert Land med en vacker huvudstad och ett bra folk !
  Vi svenskar kan lära av Ungern.

 68. Från svenskt håll är man alltså orolig över utvecklingen i Ungern. Vem är orolig? Jag har inget obehag i magen på grund av utvecklingen i Ungern men någon i Sverige har uppenbarligen det. Vem?

  • I logikens namn skulle då vi vinna på att man från ungerskt håll oroade sig över utvecklingen i Sverige – i den mån någon tror sådana floskler hjälper någon vilket de naturligtvis inte gör.

 69. George Soros har varit gammal i hela mitt liv. Han ser numera ut som en zombie och jag är övertygad att han kyls ned till nollpunkten varje natt i något bisarrt försök att göra honom till den första 200 åringen.

  Mängden viagra han konsumerar måste vara grotesk med tanke på att han har en ambition att rövknulla hela Europa.

LÄMNA ETT SVAR