På måndagen utspelade sig ett gisslandrama på ett apotek i den tyska staden Köln. Motivet rapporterades initialt som relaterat till en vårdnadstvist. Nu framkommer uppgifter som indikerar att det kan handla om muslimsk terrorism.

Gärningsmannen uppges av Deutsche Welle vara en 55-årig asylsökande syrier som på brottsplatsen ska ha kvarlämnat ett brev i vilket han säger sig tillhöra den muslimska terrororganisationen IS och kräver att en fängslad kvinna från Tunisien friges. Uppgifterna kommer från den tyska polisens presstjänst.

Innan själva gisslandramat ska mannen ha kastat in en brandbomb, så kallad molotov-cocktail, i en restaurang. Minst två personer uppges ha fått brännskador.

I två timmar höll mannen sedan en kvinna som gisslan på ett apotek vid centralstationen i Köln. Polisen valde att storma apoteket när man fick indikationer om att gisslantagaren var i färd med att tända eld på sin kvinnliga gisslan.

Gärningsmannen sköts i samband med stormningen med ett flertal skott. Han vårdas nu på sjukhus med vad som uppges vara livshotande skador.

Den tyska polisen uppger att de känner till mannen sedan tidigare. Han ska bland annat ha gjort sig skyldig till stölder och narkotikabrott.