I samband med att Joe Rogan, programledare för världens största podcast, öppnat ett nytt konto på Donald Trumps nya sajt GETTR framkommer att Google fortsätter sin censur av diskussion kring massvaccineringarna.

Joe Rogan har tidigare lämnat Youtube för Spotify efter att ha ledsnat på plattformens godtyckliga censur, dock bara för att mötas av liknande problem även på Spotify.

Nu har han startat ett konto på sajten GETTR, och har redan fått åtta miljoner följare, som ska fungera som ett frihetligt alternativ till Facebook och Twitter. Detta gör Rogan ”ifall saker på Twitter blir ännu dummare”.

LÄS ÄVEN: Trump lanserar ny plattform – ska utmana Twitter och Facebook

Rogan är känd för att bjuda in högprofilerade personer men även de som anses kontroversiella av olika skäl. Nyligen hade han Peter McCollough på besök, kardiolog med utbildning inom epidemiologi och som är både praktiserande läkare och forskare – något Samnytt uppmärksammade.

– Varenda global världsledare är förtrollade. Vi är inne i vad som kallas en ”massbildningspsykos”. Det är när det finns ett grupptänk som utvecklas så starkt att det leder till något hemskt. Exempel är mass-självmord som händer i religiösa kulter, ett annat exempel är nazi-Tyskland där folk gasades och andra hemska saker, sa McCollough bland annat.

Nyligen intervjuade Rogan också Dr. Robert Malone, uppfinnaren av mRNA-vaccinen som nu används i miljontals doser över hela världen. Även Malone är kritisk till massvaccineringarna och stängdes för några dagar av sen av Twitter, och nu har båda intervjuerna försvunnit från Youtube.

Kontroll

Kritiker pekar på att detta inte längre handlar om vetenskap eller att stoppa ”desinformation”, utan om att kontrollera människor genom att strypa informationsflödet samt att Rogan har långt fler tittare än några av de stora amerikanska tv-kanalerna tillsammans vilket gör dem livrädda.