Vi har alla vid det här laget hört om den gravida kvinnan som avvisades från tunnelbanan. Sveriges samlade vänsteretablissemang tillsammans med flera invandrarorganisationer och personer med invandrad bakgrund har försökt slå mynt av situationen. Men ju mer man lyssnar och läser om kvinnan och fallet får man känslan av att det är ett av de där falska dreven som snart kommer läggas till högen av ”dreven som försvann”.

Vi minns väl alla hijab-drevet, mjölkattacken i Forserum, rasistiska brandmännen i Boden, den rasistiska attacken på en svart man i Malmö, busskandalen där folk påstods delats upp i svenskar och invandrare, osv.

Gemensamt för dessa händelser, och det finns flera, är att det vänsterliberala etablissemanget gick ut hårt och började dreva om rasism, hur hemskt Sverige och svenskarna är. Saken var bara den att samtliga drev visade sig vara falska.

Men vänstern letar med ljus och lykta efter händelser de kan använda i politiska syften – för att driva tesen att Sverige är rasistiskt och för att på så sätt kunna flytta fram positionerna, förenkla framtagandet av nya ”antirasistiska” lagar, öka kvoteringen på arbetsplatserna eller dylikt.

I det senaste drevet riktar sig vänsterns drev mot ordningsvakter efter incidenten med den svarta kvinna som inte kunde uppvisa biljett, som ombads lämna tåget, gjorde motstånd och till slut blev utsläpad av ordningsvakter. En liten del av händelsen filmades, eller det var i alla fall en mindre del som offentliggjordes, som enligt ordningsvakterna inte visar hela situationen. Det vänsterliberala etablissemanget såg tillfället och drevet var igång.

Som ett brev på posten ska det nu även anordnas en demonstration ”mot polisens och ordningsvakters övervåld”.

Så, vilka omständigheter föreligger beträffande den gravida kvinnan i tunnelbanan?

Mycket tyder på att de videos som nu går viralt endast är slutet av ett längre förlopp, kanske så långt som 10-20 minuter av händelser vi inte får se.

Vad som har framkommit är att den gravida kvinnan betedde sig väldigt olämpligt, ordningsstörande och provocerande. Rent av aggressivt gentemot såväl biljettkontrollanter som ordningsvakter. Kvinnan ska själv ha gått fram till kontrollanter och hävdat att hon inte haft någon biljett. Efter att dessa skrivit ut en bot ska kvinnan enligt uppgift ha rivit sönder denna och kastat emot dem. När ordningsvakterna kom riktades kvinnans aggressioner även gentemot dessa genom knuffar, skrik och spottande.

På twitter skriver en användare:Enligt Aftonbladet ska en tonårskille ha sett och filmat det hela och beskriver det som att kvinnan var aggressiv och att vakterna ”ville bara lugna ner henne”.

En annan Twitter-användare delar vidare en beskrivning av kvinnans historik på tunnelbanan:

Eldas på av vänsteraktivist
Filmen som blivit viral spreds bland annat av vänsteraktivisten Lovette Jallow. Hon verkar vara helt fokuserad på frågan om ”svarta” och uppmanar på sociala medier folk att donera pengar till ”black organizations” (klicka för större bild):

Bara tänk er reaktionerna om en vit person hade uppmanat folk att donera till ”vita organisationer”.

I en video på Youtube ser man vad som händer när kvinnan tas ut från tåget.

Många har med rätta frågat sig varför en mor som säger sig försöka skydda sig själv, sitt barn och sitt ofödda barn försätter sig, helt på eget bevåg, i denna situation.

Istället ser vi samma gamla vanliga mönster: vänsterdrevet, ointresserade av den faktiska situationen, drar igång maskineriet, uppbackade av otaliga suspekta invandrar- eller vänsterorganisationer som troligen vet att de själva ljuger, men som gör det ändå för att de tror eller vet att det kommer gagna deras agenda och flytta fram sina positioner.

Jag skulle inte bli förvånad om detta snart är ett av de mediedrev som snabbt kommer gömmas och glömmas bort, när sanningen om vad som hände kommer fram. Vi har sett samma sak innan och det lär heller inte vara sista gången.