jeremy clarkson
InrikesUtrikes

Greta Thunberg sågas av brittisk tv-legend: ”hur vågar du stå där och mästra oss, din bortskämda överklassunge”

Publicerad 9/30/2019
Annons

I en krönika i The Sun skriver Jeremy Clarkson, känd från tv-serien Top Gear, om den svenska så kallade klimataktivisten Greta Thunberg. Enligt Clarkson borde Thunbergs föräldrar skicka henne till sitt rum tills hon lugnat ned sig. ”Hur vågar ni”, frågade Thunberg under sitt framträdande i FN nyligen. ”Nej, hur vågar du”, frågar Clarkson.

Under talet i FN sa Thunberg bland annat att vuxenvärlden stulit hennes drömmar och barndom samt att mänskligheten befinner sig i början av en massutrotning.

How dare you?, snyftade Thunberg. No. How dare you frågar Clarkson tillbaka

”Hur vågar du segla till USA på en kolfiberbåt som du inte har byggt och som kostar 15 miljoner pund som du inte har tjänat, och som har en reservdieselmotor som du inte har nämnt”, skriver Clarkson.

”Vi gav dig mobiltelefoner och bärbara datorer och internet. Vi skapade sociala medier som du använder varje dag och driver bankerna som betalar för allt. Så hur vågar du stå där och mästra oss, din bortskämda snorunge”.

Clarkson tar även upp pillren hon tar då hon har huvudvärk, det rena vattnet som kommer ur kranen och maten hon kan köpa vilken tid som helst på dygnet – saker som ingen 16-åring är ansvarig för.

LÄS ÄVEN: Kent Ekeroth kommenterar Klimat-Gretas magplask i FN

Vad Thunbergs föräldrar borde ha gjort, menar han, är att tala om att livet är tragiskt och att vissa föds smarta och andra dumma, att vissa har medan andra har desto mindre och att det är så världen fungerar och alltid fungerat.

”Var en snäll flicka och håll klaffen och låt dom fortsätta med det”, skriver han.

Att slå nävarna i bordet kommer inte hjälpa, något 16-åringen kommer att märka om några år, skriver Clarkson.

Samtidigt säger han att han håller med om att världen håller på att hettas upp och att det kan ha något att göra med människan, så för att göra något åt saken borde Thunberg återgå till skolan och studera flitigt för vetenskapen är vad som kommer att lösa det så småningom, inte att ha utbrott var femte minut.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1139”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons