gunnela-tryggve-01
Inrikes

Gunnela, 75, och Tryggve, 81, rånades i hemmet – ”De talade bruten svenska”

Publicerad 12/24/2018
Annons

Natten till onsdag vaknade Gunnela och Tryggve i skånska Brösarp av att en ruta till villan krossades. Innan de hunnit reagera stod tre maskerade män vid deras säng, band under knivhot ihop deras händer och fötter med buntband och länsade sedan bostaden på värdesaker. Händelsen har satt djupa psykiska spår hos paret och särskilt Gunnela kämpar fortfarande med den dödsångest hon upplevde under rånet.

”En mardrömsnatt” – så beskriver 75-åriga Gunnela Trolle och 81-årige Tryggve Lundborg natten då de fick brutal påhälsning i hemmet av tre tjuvar och rånare. För Ystads Allenada berättar Gunnela att hon skakade av rädsla där hon låg bunden, övertygad om att rånarna skulle döda dem när de var klara med att tömma villan. Den känslan har etsat sig fast och vill inte släppa.

Tryggve har en knölpåk i huset som han fått av en granne, men rånarna var över honom så snabbt att han aldrig hann få tag i den. På bruten svenska och under knivhot beordrades paret att lägga sig platt i sängen varefter de surrades till händer och fötter med buntband.

Samtliga i rånartrion var maskerade. Mannen som föreföll vara ledaren bar en Darth Vader-mask medan de övriga två hade rånarluvor neddragna över ansiktet. Gunnela och Tryggve tror att det var relativt unga män, nånstans i 20-25-årsåldern.

Efter en stund kom kniven fram igen. Rånarna höll den intill Gunnela och Tryggve och skrek att de skulle uppge sina bankkontonummer, inloggningskoder och personnummer.

Dator, mobiltelefoner och plånböcker var sådant som rånarna tog med sig. De tog även nycklarna till parets bil men lät sedan bilen stå kvar.

Innan trion lämnade huset hotade de med att komma tillbaka om de inte lyckades få ut några pengar från parets bankkonton. Efter en stund lyckades Gunnela och Tryggve ta sig loss och kontakta en granne som hjälpte dem att ringa polisen och banken för att spärra bankkontona.

Ytterligare ett rån med samma modus operandi har begåtts i samma område i närtid. Polisen tror att det är samma liga bakom både brotten.

Polisen har inte några spår efter förövarna.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons