Tiggarboss tiggare

Genrebilder. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Häktad tiggarboss friades – kräver 51 000 för förlorade ”tiggeri-intäkter”

Publicerad 12/6/2019
Annons

En tiggarboss som har suttit häktad misstänkt för människohandel och ha tvingat andra att tigga har friats av tingsrätten. Nu kräver han nära en kvarts miljon i skadestånd för bland annat förlorade ”tiggeri-intäkter”.

Det var i oktober förra året som tre män ställdes inför rätta misstänkta för människohandel och beordra andra att tigga på olika platser i bland annat Bollnäs och Söderhamn, rapporterar lokaltidningen Helahälsingland.

LÄS ÄVEN: BILDEXTRA: Så här ser naturen ut efter tiggarläger i Lidköping

Två av männen dömdes till vardera två års fängelse medan en man i 25-årsåldern som har suttit häktad i ett halvår friades av Hudiksvalls tingsrätt. Mannen som själv uppger att han endast är en tiggare i Bollnäs har nyligen lämnat in ett skadeståndskrav till Justitiekanslern (JK) för förlorad arbetsinkomst i form av ”tiggeri-intäkter” på 51 000 kronor.

Kräver 221 000 kronor

Vidare har 25-åringen även begärt 170 000 kronor för lidande under den tid som han satt frihetsberövad med restriktioner och även ersättning för advokatkostnaderna vilket gör att det sammanlagda beloppet landar på 221 000 kronor.

LÄS ÄVEN: Rumänska ”tiggare” greps med verktyg för nära en halv miljon – slipper böter och fängelse

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons