Johanna Jansson, en av två häktade för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda förra året, erkänner att Tove dog i hennes lägenhet. Det framkom i samband med omhäktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt under tisdagen.

20-åringens advokat Clea Sangborn säger att Tove utsattes för ”någon form av misshandelsbrott” i Johannas lägenhet efter en utekväll.

– Att målsäganden dog var dock aldrig meningen. Det var en tragisk olyckshändelse och min klient har nu i polisförhör berättat vad som hände, säger Sangborn till Aftonbladet och beskriver dödsfallet som ”olyckliga omständigheter”.

LÄS ÄVEN: Två kvinnor häktade för Toves försvinnande

Efter att Tove dödats ska det ha uppstått en ”paniksituation”. Väninnans kropp hittades senare i skogen. Johanna Jansson erkänner misshandel och gravfridsbrott.

Forsätter neka

18-åriga Maja Hellman, den andra av de två kvinnor som häktats för mordet, fortsätter emellertid neka till brott. Hon hävdar att hon somnade och inte såg något våld under natten.

Tove försvann efter en utekväll den 15 oktober förra året. Misstankarna riktades tidigt mot Johanna Jansson och Maja Hellman eftersom vittnen sett dem bråka på nattklubben Nöjet i Vetlanda under kvällen.

Båda kvinnorna omhäktades av Eksjö tingsrätt under tisdagen. Brottsrubriceringen är nu mord och gravfridsbrott.

LÄS ÄVEN: HÄR är kvinnorna som misstänks för 21-åriga Toves försvinnande