cnn-stelter-93883
Utrikes

Hälften av CNN:s tittare försvann när Trump lämnade Vita huset

Publicerad 3/20/2021
Annons

Det amerikanska mediesyndikatet CNN blöder tittare. Efter att Donald Trump lämnade över presidentämbetet till Joe Biden tycker hälften av de forna tittarna inte längre att nyhetsförmedlingen är lika intressant och har övergivit kanalen. Det rapporterar konkurrenten Fox News.

47 procent av tittarna i den demografiska gruppen 25 till 54 år har lämnat CNN sedan regimskiftet i Washington. Åldersgruppen anses vara den viktigaste för annonsörer.

Tappet varierar beroende på vilka grupper man studerar och vilka sändningstider det handlar om. Gemensamt är dock att det rör sig om ett en ansenlig tittarflykt på mellan 35 och 60 procent och att det kan kopplas till att Trump inte längre står i fokus för den inrikespolitiska bevakningen.

Siffrorna infriar den uppmärksammade förutspåelse som den välkände medieprofilen Ted Koppel gjorde 2018 i ett samtal med CNN:s nyhetsankare Brian Stelter om att bolagets tittarsiffror skulle ”be in the toilet” utan Donald Trump. Det var något som Stelter då skakade på huvudet åt.

Brottas även med skandaler

Vid sidan av vikande tittarunderlag brottas CNN också med att hantera ett flertal skandaler med kopplingar till New Yorks Demokratiske guvernör Andrew Cuomo.

Syndikatet lät guvenörens yngre bror, Chris Cuomo, genomföra ett antal intervjuer förra året där denne undvek att ta upp för sin äldre bror obekväma frågor om bland annat krisen i New Yorks äldreomsorg.

Kanalen har även kritiserats för att plötsligt upphöra med sin bevakning av guvernör Cuomo efter att denne blev föremål för anklagelser om sexuella trakasserier.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
772Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons