Desto längre den israeliska militären IDF tar sig i kriget mot Hamas desto mer avslöjas om hur terrorgruppen bedrev sin verksamhet. Nu har IDF släppt bilder från källaren på ett barnsjukhus som bland annat innehåller vapenlager.

Utöver att barnsjukhuset i Gaza använts som vapenlager finns även tecken som tyder på att man haft gisslan i lokalerna.

– Hamas gömmer sig på sjukhus. I dag kommer vi att avslöja detta för världen, sa IDF:s talesperson Daniel Hagari under en pressträff.

Inför pressen visade Hagari bilder från sjukhuset. Ett rum var iscensatt för att se ut som ett vardagsrum med fönstergardiner som täckte en kaklad vägg och en kalender med vaktskiften som började den 7 oktober, dagen då Hamas skickade terrorister till Israel för att massakrera civila.

LÄS ÄVEN: Israel: Vi kommer ansvara för säkerheten i Gaza framöver

I ett angränsande rum påträffades en stol med kvinnokläder och ett rep bredvid ett av dess ben. Stolen stod under utrustning som donerats av Världshälsoorganisationen, med en nappflaska ovanpå och blöjor på golvet.

– Det här är ett krigsbrott, det här är ett brott mot mänskligheten, sa Hagari och anklagade internationella organisationer som finansierar sjukhusen för att bistå terrorism.

Självmordsvästar

Bland de vapen som hittades i sjukhuskällaren fanns självmordsvästar, granater, AK-47 automatgevär, sprängladdningar, raketgevär och annat. Hagari beskriver området som ett lednings- och kontrollcenter.

Nere i källaren fanns också vad som verkade vara provisoriska badrum, ett kök och ventilationsrör.

– Hamas använder sjukhus som ett krigsinstrument, sa Hagari i en video från sjukhusets källare.

Han betonade också att Israels krig är mot Hamas och inte folket i Gaza, i synnerhet inte de sjuka, kvinnorna och barnen.

– Vårt krig är mot Hamas som använder dem som mänskliga sköldar.

LÄS ÄVEN: SR:s tjafs med Israels militär: ”Hamas har inte samma bild”