polisbil

Faksimil Facebook

Inrikes

Här är helgens skörd av sprängningar och mordförsök

Publicerad 4/26/2021
Annons

Det blev ytterligare ett våldsamt veckoslut runtom i landet med flera sprängningar och mordförsök.

Under natten mot fredagen skedde en kraftig detonation i anslutning till en balkong i en fastighet i Farsta. Två balkonger skadades liksom flera rutor. Ingen person skadades. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Detta var den andra sprängningen i Farsta på ett par dagar. En person greps sedermera misstänkt för inblandning.

På fredagsmorgonen hittades en man med knivskador i Mölndal. Under morgonen greps tre personer, två män och en kvinna, misstänkta för mord- alternativt dråpförsök.

På fredagseftermiddagen skadades en man svårt i en skottlossning på en restaurang på Iggebygärdet i Västerås. Mannen i 20-årsåldern var svårt skadad och opererades akut. Läget ska dock ha varit stabilt. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord alternativt grov misshandel och en anmälan om grovt rån då två personer på platsen ska ha tvingats ge ifrån sig sina tillhörigheter.

LÄS ÄVEN: Sex mordförsök i Sverige under helgen

I fredags påträffades också en man i 35-årsåldern med skärskador i Slottsparken i Örebro. Enligt personen som larmade polis rörde det sig om en knivskärning. Skadeläget för mannen var då okänt.

Tidigt på lördagsmorgonen var det i ett bostadsområde i Skogås nästa sprängning skedde. Explosionen skedde i direkt anslutning till en bostad men ingen person ska ha skadats. En förundersökning gällande grovt olaga hot och allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Sent på söndagskvällen attackerades och skadades en man i Märsta. Exakt hur och med vad han skadats är dock oklart. Offret själv har inte velat talat om några detaljer. Polisen utreder attacken som mordförsök.

Strax efter midnatt under natten mot måndagen larmades polis till Skäggetorp där någon skjutit mot en fastighet. På platsen hittade man skador på huset. Ingen person skadades i skjutningen. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons