Polismyndigheten publicerade sin egen utredning rörande misstänkt jäv inom polisledningen. Men nu har den plötsligt tagits bort från polisens hemsida.

Samma dag som polisens internutredning presenterades för media kom beskedet att huvudpersonen i dokumentet – polischef Mats Löfving – var död. Löfvings död har sedan dess anmälts till Arbetsmiljöverket.

LÄS ÄVEN: Polischef Mats Löfving påträffad död i sitt hem

På söndagskvällen avpublicerades utredningen från polisens hemsida. Detta efter att polisledningen och utredaren Runar Viksten fått hård kritik de senaste dagarna. Kriminologen Leif GW Persson är kritisk till att myndigheten ens publicerade rapporten.

– Det fanns ett avsnitt i en bilaga där man uttrycker sig djupt kränkande av Mats Löfving. Fram till på onsdag när han fortfarande levde var det grovt förtal, och efter det blev det grovt förtal av avliden, säger GW Persson.

LÄS ÄVEN: SD kräver rikspolischefens avgång

Polisen tog bort rapporten

På Polismyndighetens hemsida står det att rapporten togs bort ”då syftet inte föreligger längre”.

”Rapporten publicerades tidigare på polisen.se för att den skulle finnas tillgänglig, med anledning av den stora efterfrågan som fanns. Rapporten finns kvar och går att ta del av, i sin helhet, via registrator enligt våra vanliga rutiner. Den är dock inte längre publicerad på polisen.se då syftet till att den publicerades där initialt inte föreligger längre.”

LÄS DOKUMENTET HÄR: Utredning om vissa förhållanden i samband med polisanmälningar mot polischef