I sociala medier har en afghansk influencer publicerat en video som gått viral bland den afghanska diasporan i Sverige och i utlandet. Med ett leende på läpparna berättar kvinnan att medan folk sliter för att betala skatt i landet behöver hon och hennes vänner inte arbeta utan lever istället på socialbidrag och har kul under tiden. Kvinnan avslöjar hånfullt att hon har lyckats spara mycket från bidragen och snart ska köpa en bil.

Videon som publicerades på den sociala medier-plattformen TikTok tog fart i januari. Samhällsnytt har fått videoklippet översatt från dari.

LÄS ÄVEN: ’Ensamkommande’ missnöjda med föreslagna lättnader i gymnasielagen: ”Inte tillräckligt bra”

Kan leva på bidrag och spara till bil

Av översättningen framgår att kvinnan är stolt över sitt sätt att leva på socialbidrag för att finansiera hennes uppehälle. Vidare undrar kvinnan varför inte fler väljer att leva på bidrag. Hon har själv snart lyckats spara ihop till både körkort och en bil genom bidragen.

– Jag ska bara berätta en sak, det är många som har kommenterat ”ni tar socialpengar”, ”ni lever på socialen”. Till er alla säger jag: Vi kan och vi gör det och det smakar så gott och känns så bra.

– Om ni också kan, varför gör ni inte det? Ni arbetar och betalar skatt, vi får betalt medan ni jobbar sönder er och igen får vi pengarna. Ni kan också få socialbidrag. Jobba inte! Trots att mina båda bröder arbetar och betalar skatt så är det egentligen deras skatt som blir mitt bidrag. Jag äter upp din skatt också.

Kvinnan uppmanar även de hederliga arbetarna att jobba mer – så att hon kan få betalt och unna sig mer lyx i livet:

– De betalar även hyran till min lägenhet och jag har lyckats spara så mycket från bidragen, bara så ni vet, så har jag snart råd med ny bil också. Till och med körkort ska jag ta snart. Först så klart körkort, sen bil, allt med dina skattepengar som blir mitt socialbidrag. Så jobba på, betala skatt, annars får inte jag betalt!

Se videon nedan:

LÄS ÄVEN: Afghanledaren minns inte sitt födelsedatum: ”Jag kan glömma bort vad jag vill”

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.