fittja manifestation2
Inrikes

Här hånas offret för gruppvåldtäkten

Publicerad 12/21/2017
Annons

➤ Planer finns på att eventuellt hålla en ny manifestation i Fittja på grund av det inträffade.

Reaktionerna efter att samtliga misstänkta i fallet med den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Fittja friades har varit många och starka.

Demonstrationer mot domen hölls på ett flertal platser runtom i landet, bland annat Fittja. Där hånades deltagarna i en manifestation på tisdagen av en grupp vad som tycktes vara unga män hemmahörande i Fittja.

När SVT tog upp händelsen dolde man männens ansikten, vilket man bland annat förklarar med att ”vi inte publicerar utpekande bilder på människor som beter sig klandervärt eller brottsligt” då ”det skulle kunna vara förtal”.

Den ocensurerade filmen finns dock att tillgå på sociala medier.

”Horungar! Hon ljuger! Horor!”, skanderade mobben bland annat.

– Först såg jag hur några män kom och ställde sig för att lyssna, senare backar de tillbaka. Senare ser jag hur en kvinna blir kränkt av några män och börjar gråta. Hon började gråta och skrika. Då slutar jag tala. Tre män från den andra gruppen började skrika okvädesord och då blev folk arga och skrek tillbaka, säger Heidi Arjadotter till Mitt i.

Polis på plats gick fram till männen som då backade undan men fortsatte att skränas.

– Det handlade om individer som ofta befinner sig i Fittja centrum. De uttryckte en annan åsikt och menade att demonstranterna hade fel. De manifesterade ganska högljutt, men jag upplever inte att de störde ut demonstrationens budskap, säger Botkyrkapolisen Erik Lindbland.

Den starkt kritiserade utredningen ska också ha JO-anmälts.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1040Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons