För en månad sedan, den 29 oktober, överfölls en busschaufför av ett invandrargäng när han sa till dem att betala för biljetterna. De vägrade och chauffören gick dit och bad dem lämna bussen. Då blev han omringad och grovt misshandlad av gänget. Nu går polisen ut med övervakningsfilmen och ber allmänheten om tips.

Det var stadsbuss 4 till Uppsala centralstation som händelsen utspelade sig på. Efter att chauffären bad gänget lämna följde cirka hälften uppmaningen, medan de andra började misshandla chauffören, bland annat med flera sparkar mot huvudet.

https://vimeo.com/376311745

– Mycket tankar. Både på barnen, familjen, mig själv. Jag försökte försvara mig själv så mycket jag kunde, sa föraren till ”Efterlyst”.

Han hann inte heller trycka på larmknappen då han var mitt i bussen.

– Vi har en larmknapp. Oturen var att jag var mitt i bussen och larmknappen ligger vid bussföraren. Så det är därför jag var lite ensam. Ungdomsgänget avbröt inte misshandeln förrän busschaufförens kollegor, tillsammans med andra personer ur allmänheten, ingrep.

Chauffören togs till sjukhus bland annat för två spruckna revben.

Polisen vill nu ha hjälp att identifiera gärningsmännen. Har du tips, kontakta polisen på 114 14 eller Efterlyst på 08-702 00 90.