Patrik Sjöberg, som står bakom sajten Dumpen, misshandlades nyligen av en pensionerad polis. Anledningen är att friidrottslegendaren konfronterat den tidigare myndighetsanställde med att ha sökt barn på internet för sexuella syften.

Den idag pensionerade polismannen är 75 år gammal, var tidigare polisinspektör och arbetade som MC-polis.

Han är homosexuell och har flera gånger deltagit i polisuniform under den årliga Prideparaden i Stockholm, bland annat tillsammans med sin tidigare partner. Han har uppmärksammats medialt och i HBTQ-sammanhang för sitt Prideengagemang.

Den idag pensionerade polisen i Pridetåget. Youtube/Privat

75-åringen fastnade nyligen i en av de fällor Dumpen gillrar för vuxna som söker kontakt med barn på internet i sexuellt syfte. I tron att han skulle få träffa en 14-årig pojke gjorde han upp om träff vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm i närheten av där han bor.

Faksimil

Två smällar

Men istället för ett barn är det Patrik Sjöberg och hans parhäst Sara Nilsson som dyker upp vid träffen. En video som laddats upp till Dumpen.se visar hur den pensionerade polismannen snabbt blir våldsam och två gånger slår till Sjöberg. Vid det andra tillfället tappar Sjöberg den telefon han filmar konfrontationen med.

– Två smällar fick jag. En i ansiktet och en i bröstet, berättar Patrik Sjöberg om händelsen i en podd.

LÄS ÄVEN: Rektor på grundskola ville köpa sex av barn – stängs av

Den tidigare friidrottsstjärnan frågar sig också om den pensionerade polisen var lika aggressiv när han arbetade som polis:

– Undrar hur han har varit i tjänst när han ansåg att han har rätt att klippa till mig? säger han.

Tredje polisen

Den pensionerade 75-åringen är den tredje polisen eller före detta polisen som Patrik Sjöberg och Sara Nilsson avslöjat med att leta barn på internet i sexuellt syfte.

Tidigare har en 71-årig före detta polis i Vara fastnat i en fälla där han trodde att han skulle få träffa en 13-årig flicka. Dessutom har en 38-årig yrkesverksam polis åkt fast när han trodde att han skulle få träffa en 14-årig pojke för sex.

LÄS ÄVEN: Patrik Sjöberg jagade medaljer på 80-talet – nu jagar han pedofiler