idaho2 (1)
Utrikes

Här patrullerar amerikaner med automatvapen för att skydda sig mot upploppsmakarna

Publicerad 6/3/2020
Annons

I en mindre stad i nordvästra USA, Coeur D’Alene, i Idaho, syns i en video hur massor av lokalbor beväpnat sig och gått ut på gatorna efter rykten om att upploppsmakare från den närliggande staden Spokane skulle komma dit och slåss och förstöra. Filmaren varnar dem från att komma medan han visar upp hur folk går beväpnade med olika former av automatvapen för att skydda sitt samhälle.

Av videon att döma var det ett ansenligt antal lokalbor som var villiga att försvara sin stad, inklusive svarta personer. Att döma av reaktionerna från övriga personer på videon var alla införstådda och bekväma med lokalgardet som bildats.

”Tänk två gånger innan du gör det”, säger filmaren Ray Robles King till de som eventuellt planerar att komma och förstöra deras stad.

Det syns även hur affärsidkare i förebyggande syfte sätter upp träplankor på deras skyltfönster om i fall att upploppsmakarna skulle komma dit. Men även andra lokalbor som glatt hejar på dem när de patrullerar gatorna:

https://www.facebook.com/ray.robles.125/videos/2604427426447083/?d=n

Kommentarerna i det virala klippet stöttar aktionen.

– Jag brukade hata vapen men när jag ser alla dessa män med vapen tycker jag det är vackert.

– Kom till Kalifornien och hjälp oss bevaka våra saker!

Svartas våld mot vita mycket högre

Samtidigt som våldet från upploppsmakarna rasar i USA efter att George Floyd dödats av poliser visar statistik att svartas våld mot vita är långt mer omfattande än tvärtom.

Enligt Conservative Review, som presenterar data från USA:s justitedepartement begick svarta över 547 000 brott mot vita år 2018. Motsvarande siffra över vitas våld mot svarta var inte ens 60 000. Detta blir än mer anmärkningsvärt om man beaktar att svarta utgör endast 12 procent av befolkningen mot vitas andel på 62 procent.

De skriver:

Enligt FBI:s kriminalstatistik från 2018 var 55 procent av de 11 514 mord som begicks, där förövarens ras var känd, svarta. 42 procent var vita och tre procent andra. Men svarta utgör bara 12 procent av befolkningen men stod ändå för 53 procent av alla offer.

I fall där både offer och förövares ras var känd begicks nästan 90 procent av mord på svarta av svarta gärningsmän.

Dessutom visar det sig i en rapport från regeringen att av de 593 598 våldsgärningar mellan svarta och vita var 90 procent svarta som begick våldshandlingar mot vita.

På Twitter skriver den kristna, svarta libertarianen Leonydus Johnson dessutom att polisvåld som leder till dödsfall drabbar vita hårdare än svarta och anger en rad källor i ett svar till sin eget tweet:

authorimage

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons