beverly hills polis

Faksimil Instagram

Utrikes

Här spelar polisen Beatles – för att trigga Instagrams copyrightfilter

Publicerad 2/17/2021
Annons

I åtminstone tre fall har poliser i Beverly Hills tagit upp sin mobiltelefon och börjat spela musik då de blivit filmade, detta för att trigga Instagrams copyrightfilter vilket gör att klippet tas ned.

I en video som aktivisten Sennett Devermont ska ha filmat den 16 januari försöker han fråga polisen Billy Fair något. Men i stället för att svara börjar kollegan Julian Reyes spela The Beatles på sin mobiltelefon.

Fair pekar på Reyes mobiltelefon som för att uppmärksamma Devermont på detta, och går sedan iväg.

Utrustad med presslegitimation går Devermont då fram till Reyes, som fortfarande spelar musiken, för att ställa en fråga. Även denna gång blir det inget svar. I stället håller Reyes upp mobiltelefonen mot Devermont.

Trigga copyrightfilter

Enligt Vice har polisen i Beverly Hills agerat på samma sätt vid ett antal tillfällen. Orsaken tror man är att försöka trigga Instagrams copyrightfilter så att videoklippen tas ned, något som vid upprepade tillfällen leder till att hela kontot riskerar stängas ned.

Då Devermont går tillbaka till Fair beklagar sig polisen över att det är för stor press då han är på plats. Fair säger sig också befara att någon han säger tas ur kontext.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av ALWAYS FILM THE POLICE #AFTP (@mrcheckpoint_)

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons