Kiev 942

Foto: Faksimil Telegram

Utrikes

Hårda strider i Kiev – höghus träffat

Publicerad 2/26/2022
Annons

På lördagsmorgonen rapporterades det att ett bostadshus i Kiev har träffats av en robot. I sociala medier cirkulerar flera videoklipp som visar förödelsen på platsen. Samtidigt anklagar Ryssland Ukraina för att använda folket som mänskliga sköldar genom att placera ut artilleri i centrala delar och bostadsområden.

Inför den tredje dagen av kriget i Ukraina har hårda strider utspelats i Ukrainas huvudstad Kiev. Tidigt på lördagsmorgonen meddelade Ukraina att marktrider nu har inletts i staden och invånare uppmanades att sätta sig i skyddsrum.

LÄS ÄVEN: Statsradion förfasas över att Östeuropa följer asylreglerna och välkomnar ukrainare

I striderna har ett höghus på Lobanovsky Avenue nära Kievs internationella flyglats Zjuljany träffats av vad som under morgonen uppgavs vara en rysk robot. Senare på dagen uppgav rysk media att det ska handla om en ukrainsk robot. Videoklipp visar förödelsen på platsen.

Ryssland: Ukraina skyddar sig i bostadsområden

Samtidigt anklagar Rysslands president Vladimir Putin Ukraina för att placera ut tyngre vapen i centrala delar av städer och bostadsområden. Detta menar man handlar om att använda folket som sköldar.

Ungern erbjuder fredssamtal

Ungern har erbjudit att anordna fredsamtal mellan Ryssland och Ukraina i Budapest som ska vara en säker plats för båda parter. Enligt Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó har ingen avvisat förslaget utan ska överväga det.

LÄS ÄVEN: ”Allahu akbar” – Putin sätter in blodtörstig islamist-milis i Ukraina

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons