Emporia-häktningsframställan
Inrikes

Hassanain häktad för förnedringsrån på Emporia i Malmö

Publicerad 7/27/2018
Annons

15-årige Hassanain begärdes på fredagen häktad för det grova rånet med förnedringsinslag som häromdagen begicks på köpcentret Emporia i Hyllie utanför Malmö. Domstolen biföll senare på fredagen häåktningsbeväran.

Det är ovanligt att så unga brottslingar häktas. Kammaråklagare Kristina Amilon, som håller i målet och som Samhällsnytt varit i kontakt med, motiverar begäran med att det rör sig om synnerligen allvarlig brottslighet. Två 15-åriga pojkar knivhotades, rånades, misshandlades, förnedrades och mordhotades av tre ungdomar. En av de misstänkta gärningspersonerna är Hassanain.

En person i rånartrion uppges vara endast 14 år gammal. Hans delaktighet i brotten utreds fortsatt även om han på grund av sin låga ålder inte kan åtalas. Det blir sedan de sociala myndigheternas sak att vidta åtgärder. 14-åringen är känd av polisen sedan tidigare för grova brott.

LÄS MER: Två 15-åringar blev slagna, förnedrade och rånade under tre timmar

Enligt uppgift ska också en ung flicka ha ingått i rånarligan. Senast Samhällsnytt var i kontakt med polisen uppgavs hon fortfarande vara på fri fot och eftersökt.

Brottsrubriceringen är grovt rån och övergrepp i rättssak. Hassanain är såvitt framgår av rättshandlingar svensk medborgare. Han är tidigare känd av polisen för olika typer av grova brott.

Han nekar till alla anklagelser men finns enligt uppgift dokumenterad med brottshandlingarna på övervakningsfilm och mobilfilmer som gärningspersonerna själva tagit.

Både Hassanain och 14-åringen uppges vara på rymmen från tvångsåtgärder de varit föremål för i sina hemkommuner.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
982”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons