En häst i Skåne har utsatts för en blodig tortyr med vad som misstänks vara ett knivföremål. På flera delar av hästens kropp syns skärsår som är flera decimeter långa.

Samhällsnytt uppmärksammade i augusti hur en häst i Ängelholm i nordvästra Skåne påträffades med sårskador på huvud, hals och könsorgan. Enligt polisen är veterinärens bedömning att skadorna har tillfogats av en människa.

LÄS ÄVEN: Häst torterades i Skåne – skars i huvud, hals och könsorgan

Nu har ytterligare en häst utsatts för tortyr på de skånska slätterna. Det var vid klockan 22 på måndagen som hästägaren Mathilda Johansson tog sig till sin ryttarförening i Burlöv belägen mellan Malmö och Lund för att leta efter sina nycklar.

I samband med besöket gick hon även till sin häst Keso för att mata den. Hon upptäckte då att något inte stod rätt till eftersom hästen var stillastående.

– Jag förstod direkt att någon var fel eftersom hon inte kom fram till krubban för att äta. När jag tände ljuset såg jag ett sår på halsen. Hon var livrädd och jag backade genast, berättar Johansson för Lokaltidningen.

Decimeterlånga skärsår över kroppen

Hästägaren gick runt den skräckslagna hästen för att undersöka såret närmare men upptäckte istället ännu fler ”decimeterlånga skärsår” över hästens kropp.

Hon larmade då både veterinär och polisen som anlände till stallet och kunde konstatera att skadorna inte hade tillfogats av hästen själv. En anmälan om djurplågeri upprättades.

Veterinären har sytt igen hästens sår och tvingades även gipsa bakbenet som skurits svårt.


Hästägaren: ”Ha extrakoll på era hästar”

Johansson skriver i ett inlägg på Facebook att hon vill sprida bilderna för att fler ska få upp ögonen. Vidare uppmanar hon även folk att ha extrakoll på sina hästar för att den här tortyren inte ska drabba fler.