Heléne Fritzon i FN om migrationsramverket: ”Migration är här för att stanna”

För några dagar sen skrev bland andra Sverige under FN:s kontroversiella migrationsramverk, som ett stort antal länder hoppat av då man befarar att det hotar den egna suveräniteten och uppmuntrar till mer migration m m. På plats i Marocko representerades Sveriges av migrationsminister Heléne Fritzon (S).

Inledningsvis uttrycker Fritzon stöd för ramverket å Sveriges vägnar. Efter att ha hyllat det under ytterligare några minuter, och uppmanat till att ”Let’s do it together”, slår ministern fast att det inte finns några tecken på att migration som fenomen håller på att minska.

– Den globala ekonomin, den demografiska utvecklingen, fortsatt ihållande ekonomisk ojämlikhet och påverkan av klimatförändringar kommer fortsätta att få människor att migrera. Låt oss därför sluta prata om migration är bra eller dåligt, huruvida det borde stoppas eller inte, migration är här för att stanna.

Avslutningsvis heter det att ”Sweden stands ready”.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.