gammal tant gubbe man kvinna äldre senior ledsen
Inrikes

Hemtjänsten lämnade diabetiker på toalett utan insulin

Publicerad 3/1/2023
Annons

Med hänvisning till att tiden hos personen var slut lämnade personalen vårdtagaren med lågt blodsocker på toaletten utan både mat och insulin.

Det var i början av februari som hemtjänstpersonal från ett privat vårdbolag i Staffanstorp lämnade kvar brukaren på toaletten. Vårdtagaren lyckades dock själv att kontakta kommunens larmteam och fick sedan hjälp att lämna badrummet.

LÄS ÄVEN: Hemtjänsten struntade i larm – patient hittades död efter flera dagar

På kommunen är man allt annat än imponerade.

– Det här blev droppen. Vi tycker att det här är väldigt allvarligt och har vidtagit åtgärder, säger Johan Lindberg, omsorgschef i Staffanstorp, till Sydsvenskan.

I anmälan som gjorts till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, står att personalen lämnade bostaden med hänvisning till att deras tid där var slut.

– Man får ett uppdrag för att utföra en vård- eller medicinsk insats. Det är inte kopplat till tid – insatsen ska utföras. Man lämnar inte en brukare, säger han.

Ingen kommentar

Medan man väntar på en ny handlingsplan från Abello hemtjänst har man satt in kommunal hemtjänstpersonal. Andra klagomål från vårdtagaren handlar om stressad personal och att man inte får den hjälp som behövs.

På Abello hemtjänst uppger vd Pontus Bogren att han inte kommenterar enskilda ärenden. Carl Ranhög, styrelseordförande på Abello, påstår dock att det utifrån vad personalen angett finns ”motstridiga uppgifter” om vad som hänt.

LÄS ÄVEN: Hemtjänsten hittade inte nyckeln – person avled

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons