google-1618520_640

Foto: CC0.

Utrikes

Heta politiska debatter bland Googleanställda ska stoppas med nya riktlinjer

Publicerad 8/27/2019
Annons

För att få stopp på de interna politiska debatterna, som man anser har blivit alldeles för högljudda, inför internetjätten nu nya riktlinjer för anställda.

De nya riktlinjerna syftar till att begränsa diskussioner om politik och andra ämnen som inte är arbetsrelaterade på företagets interna system.

LÄS ÄVEN: Visselblåsare från Google: ”företaget underminerar hela det demokratiska systemet”

I ett uttalande skriver man att anställda bör undvika lägga ned tid på diskussionsämnen som inte är relaterade till arbetet och att man ska börja moderera de interna forumen.

Diskussioner förbjuds inte men chefer instrueras att rapportera om sådana som stör arbetet. Senare i år ska man lansera ett verktyg för att anställda ska kunna flagga innehåll som inte överensstämmer med de nya riktlinjerna.

LÄS ÄVEN: Professor: Google manipulerade upp till tio miljoner att rösta på Hillary Clinton

Anledningen ska vara att ”tonen blivit mer ohövlig” och att anställda efterlyst tydligare regler för vad som är acceptabelt att säga och vice versa.

Företagets interna diskussionsforum ska rymma tusentals grupper med fler olika sorters ämnen. De alltmer polariserade åsikterna ska nu ha gått så långt att de skapat problem. En alltmer aktivistisk personal har bland annat protesterat mot Googles affärer med försvarsdepartementet.

LÄS ÄVEN: Google-chef erkänner inför dold kamera – ska förhindra att Trump vinner igen

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons