En patient med misstänkt hjärtinfarkt anlände till ett sjukhus i Region Kronoberg. Men där fanns ingen akutvård att få. Patienten placerades istället ensam i ett rum i flera timmar. Där påträffades han senare död.

Det framgår att mannen led av kärlkramp och hade en aktuell sjukdomshistoria. Ambulanspersonalen förde mannen med bröstsmärtor till Ljungby lasarett, rapporterar TT.

LÄS ÄVEN: Gravid med bröstsmärtor kom med ambulans till sjukhus – skickades hem och dog

Vårdpersonal skickade mannen vidare till jourläkarcentralen på sjukhuset. Läkare bedömde att smärtorna kunde handla om en hjärtinfarkt och återremitterade mannen till akutmottagningen.

Kommunikationen brast – dog övergiven

Enligt sjukhuset brast kommunikationen vid återremitteringen och mannen lämnades ensam i undersökningsrummet i tre timmar där han sedan påträffades avliden. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritiserar Region Kronoberg för bristfällig vård:

”det är anmärkningsvärt att en patient med aktuell sjukdomshistoria … som kommer in med ambulans till en akutmottagning kan triageras (hänvisas) till en jourläkarcentral utan att EKG blir granskat och bedömt av läkare”

LÄS ÄVEN: Cancersjuk man som anlände med ambulans fick inte plats – skickades hem och dog av blodförgiftning

authorimage