24-årige Luai Ahmed kom som flykting till Sverige från Jemen för fyra år sen. Här lärde han sig snabbt språket och även det snåriga politiska landskapet. Alla gillar dock inte hans observationer om det svenska samhället. ”Men det kommer aldrig att påverka mig”, säger han till Samhällsnytt.

Efter att både Aftonbladet och Expressen nekat att publicera Luai Ahmeds debattartikel om att höja kraven på svenskt medborgarskap och svenska språket, publicerade istället Samhällsnytt denna.

På sin Youtube-kanal har han diskuterat ämnen som Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, massinvandring och beskyllningar om rasism som blivit vardagsmat i Sverige.

Det är inte alla som uppskattar Ahmeds frispråkighet – på Twitter berättar han om hat och hot som i huvudsak kommer från andra invandrare men även den svenska vänstern.

– Ja, jag känner mig inte trygg ärligt talat. Killen skrev på allvar att han kommer att komma till min adress och slå mig. Jag har faktiskt gått till polisen för några veckor sedan och sa till dom, eftersom jag bekämpar islamism och nazism på nätet, så måste jag gömma min adress eftersom jag vet att det finns onda människor där ute. De sa att jag måste samla 20 hotmeddelanden. Nu har jag börjat samla dem, säger Ahmed till Samhällsnytt.

– Det känns inte tryggt alls. Men det kommer aldrig att påverka mig. Kommer alltid uttrycka mig och tala sanningen.

– För jag har örhängen på? Vad är det här? 50-talet? Varför granskar inte regeringen folket som kommer hit och deras värderingar? Suck.

Nedan återger vi även några av de mer intressanta observationerna han gjort under sin korta tid i Sverige.