Foto: Alf van Beem.

Hot och våld vardag för personal på tyskt sjukhus i invandrartät stadsdel

Delningar

Personal på sjukhuset Vivantes Urban Hospital i Berlinstadsdelen Kreuzberg, där en stor turkisk population finns, larmar om situationen där de dagligen utsätts för olika typer av våld och hot.

I ett brev skriver ett par anställda om dagliga knivattacker, hot och slag. Man utsätts även för många verbala attacker. Personal kallas nazister och hotas till livet.

Situationen har gjort att personalen känner obehag och osäkerhet medan vissa fruktar för sina liv.

En av brevets författare knivhöggs av en patient för att han hade fått vänta för länge. Överfallet har resulterat i fysisk och psykisk skada.

Personalen känner sig övergivna av sjukhusledningen och har skrivit ett liknande brev vid ett tidigare tillfälle utan att något hänt.

Ambulansförarna har krävt att utrustas med larmknapp till polisen liksom bevakning av sjukhuset dygnet runt.

Ledningen har nu gått med på att installera övervakningskameror och ordna bevakning dygnet runt. Även en larmknapp ska installeras ”så fort det är möjligt”.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

157 KOMMENTARER

 1. Det börjar likna hur det ser ut i Sverige. Ju förr vi får insikten om vad som behöver göras desto bättre. Sjuklövern saknar all trovärdighet och är dessutom skyldiga till den söndring av landet som pågår. Det krävs mera radikala åtgärder för att rädda det som räddas kan av Sverige.

 2. Så typiskt MENA:iters ”härskarmetod”. De kräver prioritering och få gå före i kön, annars är folk ”rasister”. Vilket enbart visar hur missbrukat detta ord är. Och vi har någon konstig ”guilt by assosiation”, så vi tror per automatik att de har rätt. Fast i själva verket är det de som är rasisterna.

  Vi måste skaka av oss detta och resa oss upp. Vi är inte rasister, bara för att vi ser till oss själva först. Tvärtom, de ser till sig själva först, varför ska då inte vi göra det?

  • 200 st Fraktfartyg med skylten ” återvandringsbåt” är vad som krävs.

   Kaptenerna måste jobba i skift.

   PK-iterna samt EU måste låsas in.

  • Den vita civiliserade tar undermedvetet åt sig av rasiststämpeln, för han vet undermedvetet att han faktiskt slutat gilla araber och muslimer (baserat på det man upplevt med dem i fråga om dålig attityd, agressivitet, högljuddhet, kaxighet, dålig lukt) Det fula utseendet är bara det som ramar in allt

 3. Varför inträffar så mycket konflikter i kontakt med instanser som enkom är till för att hjälpa, helt gratis.
  1. Missnöje med erbjuden tjänst?
  – Föga troligt då tillsvarande mest troligt inte ens
  erbjuds i länder de kommit från.
  2. Negativ särbehandling?
  -Knappast, det jobbar väl nästan bara invandrare
  på en akut idag.
  3. Kräver särrättigheter?
  – Finner inget annan förklaring.

 4. Amerikanska undersökningar visar att cirka 25% av en bostads värdeökning konsumeras upp av ägaren. Det vill säga, för en nation är ökande bostadspriser extremt stimulerande för ekonomin, gemene bostadsägare tar ut krediter med bostaden som säkerhet, för dessa lån köper man resor, bilar, nya kök osv. ”Something for nothing” är en underbar känsla. Bo dig rik! Utöver det tjänar banken pengar, likaså byggherren, mäklaren med flera som alla drar fördel av de enorma kreditflöden svensken skapar genom att inteckna sin framtid och bli livegen.

  Och just fallet Sverige är extremt så tillvida att vi mer än någon annan nation har lånat och byggt av fel orsaker – den som byggt nytt och tagit lån har ofta så gjort för att slippa bo i mångkultur, samtidigt som vi har skapat utrymme att inhysa miljoner obildade migranter från tredje världen. Ingetdera av dessa tvenne ting skapar några som helst mervärden över tid utan fungerar enbart som kort nationell stimulans, en så kallad ”kissa i byxan” effekt. När kisset kallnat, då blir det inte roligt. För sjunkande bostadspriser, vilket vi nu börjat få, betyder att dels tar svensken inte ut några nya krediter, det blir ingen resa, ingen ny bil, istället börjar hen amortera på lånen samtidigt som de mer drivna migranter börjar resa hem igen. Trippellsmäll!

  Just nu befinner vi oss på toppen av en decennier lång uppgång i bostadspriser flankerad av politiskt vansinne och massinvadring. Kredit- och invandrings-festen har pågått sedan mitten på 90-tale, drygt 20 år alltså. Många svenskar sitter på lån mellan 2-10 miljoner och kommer snart finna sig vara i en minst sagt otrevlig belägenhet, där bostadens marknadsvärde understiger lånens storlek med miljoner.

  Samtidigt som vi står inför sjunkande konsumtion, står vi även inför ökande räntor (lånekostander) samt inför enorma investeringsbehov i samhället. Vi kommer, påstår jag, få se statliga och kommunala underskott på hundratals miljarder årligen under år framöver.

  Tanken över tid är att man under de ”goda åren” ska bygga muskler att ha med sig in i svåra tider, dom ”investeringar” vi gjort under de goda åren ska hjälpa oss övervintra de svåra. Men hur är det med den saken, vad har vi svenskar ”investerat” i under de gångna goda 20 åren? Känns det tryggt?

  Jag kan garantera er alla att Sverige och svensken står inför den värsta ekonomiska, kulturella och sociala kris landet upplevt i modern tid. Svensken bör inte sätta sitt hopp till de obildbara politikerna, dom kommer inte hjälpa några andra än sig själva, denna gång är det upp till svensken själv att freda sin framtid. Räkenskapens dag närmar sig. Är du beredd?

  ”Stockholm och andra svenska storstäder kan bli det Nya Norrland, fast i en ond spiral av utflyttning och bristande affärsunderlag”
  http://fastighetstidningen.se/nar-staden-slocknar/

 5. Svenska nyheter visar väldigt lite om sakernas tillstånd i Tyskland. Där nere kokar det sedan länge.
  I svensk television visar man bussar som kört i diket eller båtar som kantrat på andra sidan jordklotet. Allt varvat med vuxendagis och fåniga lekprogram.

 6. Förra gången vi kopierade Tyskland, – dvs under ww 2 lyckades vi få ut skägget ur brevlådan med livet i behåll. Förvisso utan heder, men det blev ju en ointressant företeelse redan under kriget.
  Nu skall vi inte skylla Tyskland för dagens katastrofala situation, – där har många förutom Löven och Reinfelt allt sedan Palme bidragit.
  Alltnog och generellt kan vi konstatera att übermensch-mentalitet, egalt om i ondska eller godhet straffar sig.

  • Vi skall inte skylla Tyskland, eller något annat land för dagens katastrofala situation i Sverige.
   Vi skall skylla på de beslut som våra egna politiker fattat sedan regeringen Palme lagstiftade att Sverige skall vara mångkulturellt i början av 70-talet som grundlade Sveriges undergång.

   • Ja men frågan är varför våra politiker har så bråttom så att hela välfärden har brakat samman. För vem vill de bevisa hur duktiga de är. Den ena ska vara duktigare än den andra. Helst 30 miljoner så fort det bara är möjligt.

  • Ja, tänk på att det sossestyrda landet har fostrat fram alla kommunisterna som idag bildar sjuklöverpartierna. Det värsta system som de skapat är dagissystemet som startar den socialistiska grundskolan för alla barn, ingen kommer undan. Det är därför vi idag har skapat den här självmordsnationen som bara dräller över av psykiskt sjuka människor. Hur kan man bara tro att en nation av minst 70% psyksjuka människor ska kunna bilda en frisk sund nation. Glöm det.

 7. Tycker det är lyteskomik som samtliga sjuklöverpartier sysslar med, som ett exempel nu när SD säger att de tänker rösta på en M-talman så går S och V ut och anser det vara näst intill en kriminell handling, herregud när ska detta dårhus få ett slut, SD röstar på den de vill i sann demokratisk anda, framförallt röstar de med över miljonen svenskar i ryggen och inte som S och V med miljonen islamister i ryggen.

 8. Frankrikes president Emmanuel Macron vill nu straffa medlemsländer som är för nationalistiska och som inte vill ta emot invandrare från tredje världen. Bland annat vill han återkalla ekonomiska tillskott och kasta ut sådana länder ur Schengenområdet.

  Tack Macron. Hoppas innerligt att du gör det

  • Macron är ett riktigt snille! Han ska förvägra obstinata medlemsländer deras egna pengar som de har betalt in och kasta ut dem från EU för att behålla EU intakt. Nästan lika intelligent som vår käre Stefan som åkte ner till Salzburg för att tvinga andra länder att ta emot flyktingar, men kom slokörad hem och berättade för oss att de är inga flyktingar utan ekonomiska migranter. Har dessa herrar samarbetsproblem och svårt med realitetstestningen?

 9. Styrande politiker skapar djävulska samhällsproblem och majoritetsväljarna välsignar deras handlingar och ser till att de blir återvalda så de kan fortsätta med sitt förintelsearbete.

 10. Arierna, särskilt tyskarna och svenskarna, förföljs av fientliga massinvandrare och av globalistmaffian som har sett till att Europa, framför allt Tyskland och Sverige, översvämmas av hatiska massinvandrare. Förintelsen från andra världskriget upprepas fast omvänt. Det handlar om öga för öga, tand för tand.

  • Men vi har ju valt ett misslyckat mobboffer som sitter i riksdagis årtionde efter årtionde för att tysta all debatt. Så vad kan gå fel? Det finns mycket skit i den svenska genpoolen som nu rensar bort sig självt i en massaker.

 11. Vad nytt ?
  Exakt lika dana problem med all annan skit de drar med sig varthän i världen dår ”såna Där” slår ner bopålarna .
  Gud o evolution har ju anpassat dem för liv i sina HEMLÄNDER !
  Och tyskarna kan tacka sig själva, såsom vi. Trots allt är det majoriteten i dessa länder vilka trivs med utvecklingen och fortsätter rösta fram ytterligare ”problem” .
  Undrar vad deras barn har att säga som vuxna ?
  Jag tycker de ska förpassas dit de är utvecklade att leva. Sälj inte mera vapen, utan låt dem återgå till stenar o pinnar .

 12. Miljöpartiet med sjuklövern talar om att frysa ute Sverigedemokraterna för att stå upp för allas lika värde. Då har ju samhällskontraktet upphört vad gäller skatteplikten för svenska medborgare om det innebär att alla som kommer hit som eu-migranter eller utomeuropeiska lyxflyktingar ska ha samma rätt till vår välfärd som alla oss som jobbar och betalar skatt. En helt sinnessjuk hållning!

 13. Ja, Merkel kan väl ta emot alla hon, samt hennes gelikar. Snacka om stupida politiker som tror det är bara öppna dörrarna åt världen och låta folk löpa in utan kontroll, ID
  krav, pengar, utbildning, människosyn som är demokratisk, etc för
  det kan ju alla inse islam följer med muslimerna in och därför får vi det nu precis som därifrån de kommer, för de upprepar samma mönster i Europa, försörjningskrav, boende, pengar, kläder, fria från ansvar, islamisering, etc

 14. Den kollektiva skulden för alla muslimer, flyktingar, allas lika värde, värdegrunder, krav på erhålla vad svenskarna har, byta ut svenskarna mot muslimer helt klart och det kan ju bara gå åt hell. Men, det kommer en krasch snart, för hela djävla världen kraschar, alla följer med i djupet

 15. Hou…hou…hi…hi…ha…ha…
  Facket får se till så dom anställda får kyskhetsbälten, rustningar, k-pistar mm.
  hö…hö…höööö…

   • Och alla SD:are här hatar AFD av den anledningen. De vill ha ett mobboffer som sin nations förintare. En som håller käften och lider. En misslyckad patetisk liten tönt som kallar Donald Trump för ”oseriös” för att han vill nå sitt livs mål att få ligga med Ebba. Och det röstar en miljon grundlurade zombies på. SD importerar fler anonyma islamister varje mandatperiod, än vad de får väljare.

 16. Verbal attack av typ ”nazist” – två års fängelse. Olaga hot – fem års fängelse. Knivattack – tio års fängelse. Misshandel av vårdpersonal – femton års fängelse. Och så vidare. Det enda språk de begriper. Att det ska vara så svårt att förstå.

 17. hahaha vart har det tyska hedern o stoltheten spolats??? vem spolade ??? hitta hen så hittar ni stoltheten!!! hahahaha…

  jag skulle ge fan i att åka dit!

 18. Ingenstans har mångkultur fungerat.

  Det vet dom flesta.

  Forna 7 klövern ville öppna Sverige för alla.

  Vad är det för fel på dessa människor ?

 19. Tyskarna har röstat fram detta. De plågas tydligen av samvetskval sen andra världskriget.
  Andra världskriget kan inte göras ogjort genom att de straffar sig själva nu.

  • Synnerhet inte som det var inte ens Tyskarna som startade andra världskriget. För allt vad vi vet idag hade det aldrig behövt utspelas ifall det inte vore för en viss fet äcklig Brittisk PM (som aldrig blev vald utan tillsatt av skumma element).

  • Britternas bomber missade tydligen allt för många. Att brandbomba några miljoner fler tyska barn hade uppenbarligen inte kunnat försämra nånting för det tyska folket. Se hur de ungarna växte upp och blev en förrädargeneration! Churchill var åtminstone anti-muslim, men varenda tysk är tydligen född att dyrka pedofilprofetens stenålder.

   • Man kan förundra sig över Hitlers intresse av islam-samarbetet. Han som inte gillade rasblandning. Givetvis var pengar det mest avgörande för samarbetet. Alla kan köpas för pengar.

  • Jag börjar undra vad som egentligen hände under andra världskriget. Har tyskarna dåligt samvete för det de gjorde, eller fick de så mycket stryk att de inte vågar sätta sig upp mot övermakten ännu en gång?

   • Nya sidor, har en hel del teorier vad som hände under 2w + lite annat.
    Man får väl sovra bland alla vinklingar, men ingen rök utan eld.

 20. Men vita tyskar är ju så priviligierade redan från början att de kan stå ut med vad som helst för jättebebisarnas skull. Alldeles säkert är också minst hälften av dem nazister, som ju vita i så hög grad är, så lite skit förtjänar de.

   • Så super svenskt med storebror staten som ska sätta mjuka kuddar på alla hörn och förbjuda allt om det kan tänkas vara farligt. Tänk på att sängen är farligaste platsen i hemmet innan du går o lägger dig. Det är där dom flesta dödsfallen sker…..

  • Inte riktigt alla, Maßen, som tills nyligen var högste chef för landets säkerhet ifrågasatte lögnmedias propagandabilder från Chemnitz där nazister jagade stackars invandrare. Något som aldrig kunde bevisas. CDU/CSU/SPD gör nu allt för att bli av med honom. Sanningen är ju förbjuden här som där…

 21. ökad anmälningsbenägenhet !?!?! …. samtidigt som detta problemet minskat … den senaste timmen.

  Beror verkligen impulskontroll på socio-ekonomiska faktorer ??
  Beror det inte på kulturell betingning ifrån sin egen kultur ?

 22. Har svårt att förstå varför sjukvårdspersonal angrips dom
  är väl till för att hjäpa sjuka och skadade, nu vill man veta
  hur det går till i mellanöstern, det kan ju inte vara så illa som här.

  • De tjänar ju uppenbarligen på det, och det är allt de bryr sig om. De västeuropeiska folken fortsätter att rösta på förrädare, som har råd att bosätta sig i etniskt homogena enklaver.

  • Precis, och det samma för det svenska folket. Sluta för i h-ve gnälla på bil- och skolbränder, förstörd skola, gruppvåldtäkter, förstörd vård, handgranatsattacker m.m., då det är EXAKT vad ni har röstat på. Är ni så korkade att ni inte inser vad ni röstar på, tja…då kanske det är dags att ni håller med mig om att ni inte borde ha rösträtt?

 23. Som här alltså.
  Vilket misstag Västtyskland gjorde när de importerade gästarbetare från Turkiet. Gästerna stannade ju kvar och blev bara fler och fler och fler och fler…

 24. Samma historia i varje land.

  Kanske mångkulturen inte var så bra i alla fall.

  Eller blir jag Nazist stämplad av vänstern nu ?

 25. Land efter land i Europa. Och våra styrande i Sverige o Europa vill att det här ska fortgå för det är lösningen på problemet. Stäng gränserna o börja jobba för Swexit. Jag har alltid förordat en Nordisk union. Men Nää det går inte om Sverige ska vara med. Vi måste jobba med oss själva.

   • Håller med. Kommer från Kreta i 14 dagar där är man gäst och gästar. Kom hem igår vi stannade till på ICA Maxi Södertälje. Känner mig som gäst där också har ingenting att göra där på kvällen. Utan man får handla Kl8 på morgonen med svenskarna. För att inte snacka om motorvägen hem ytterfilen är radbandsfilen. Reagerade på mycket tysk reggade BMW har polisen blivit hårdare mot bilmålvakts bilarna. Då kör man tyskreggat istället. Jag trivs inte det land längre som jag har levt i över 61 år.

    • Har samma känsla för malmö
     Har växt upp i malmö på 60 talet
     Men jag känner inte igen min stad……litar inte på någon myndighet..polisen..svt
     Jag ska flytta så ni kan behålla malmö…denna konkurshotade ställe hej då

     • Svärmor bor i Slottstaden Malmö. Man ser förändringen varje gång man är där invandrarungarna som man knappt såg där förr. Och hon går inte ut själv på kvällarna längre. Och ribban som förändras. Det är j bara 10 minuters promenad ner. Gå ner själv o ta ett morgondopp nä det gör man inte speciellt som kvinna. För många år sedan tog vi en morgonpromenad ner på sommaren. Stod på badbryggan vi skulle precis gå en kvinna frågade oss. Har ni lust o vänta på mig känner mig osäker på killen som sitter med luvtröja uppdragen så man inte ser ansiktet bara ett svart hål. 20 grader varmt ute.

   • Dessa två skäms inte utan ser sig själva som stora statsmän och världspolitiker som behärskar allt. Löfven ligger ligger pyrt till nu för denna plan om han ” ager po ändan ut ur makten” vilket jag innerligen hoppas. Sedan kan han stå i Sveriges riksdag med sina urvattnade och rasistiska beskyllningar på Jimmie Åkesson. Varje nederlag Löfven får utstå blir ett stort glädjeämne för många.

 26. Jag tittade på in inslaget angående ökad rasitmen i Sverige och visade inslag som attacken mot synagogan med en kastad brandbomb och såklart var det oss infödda svenskar man syftade på och av slutade inslaget med en filmsnutt på svenskanazister. Lite ironiskt när man vet att den största rasismen ligger hos invandrarna själva och mellan deras olika grupperingar t.ex. islamister mot judar, kurder mot turkar m.m.
  Det finns ingen hejd på hur man vill påvisa att rasisterna är vi infödda svenskar istället för att media i dag borde hålla sig till fakta istället. Det finns en anledning till varför vi inte litar på den traditionella media som bara har en agenda och bevisligen var med och styrde valet med sina falska rubriker som attackerade t.ex. SD, Det borde finnas lagar mot den typ av valpåverkan dom gjorde sig skyldiga till. Nä för min del så ökar bara min misstro till media och dom etablerade partierna som har suttit vid makten alldeles för länge.

  • Ökad rasism? Pja, folk svarar utifrån vad media lär dem. Myndigheten Levande historia, ett indoktrineringsverktyg värdigt DDR eller Sovjetunionen, kommenterade undersökningen med att känslan av ökande antisemitism skulle bero på att NMR marscherade på gatorna och inte ett ord om islam. Att invandrare från fjärran länder skulle vara mera diskriminerade än förr berodde enligt myndigheten på de växande populist- och nationalistpartierna. Slutligen menade myndighetens taleskvinna att uppgiften om att allt flera svenskar uppgavs känna sig diskriminerade berodde på felaktiga uppgifter och lögner som sprids på nätet.
   Kort sagt: Undersökningen säger inget annat än att papegojor kan härma och att Forum för levande historia, en myndighet med rätt att indoktrinera och vilseleda, gör sitt jobb i den vänsterliberala maktelitens tjänst.

 27. Jag förstår inte varför de gnäller över invandringen. De har sedan länge tillbaks röstat fram en DDR-anhängare av högsta rang. Det ironiska är att de vet exakt vem hon är från början också. Tyskarna har sett år efter år hur deras land smulats sänder gradvis och sedan detta med nazismen. Det är helt otroligt att de har mage att klaga. Utan folk ingen nation, utan röster ingen ledare.

  • När bidragen försvinner, eller som vissa åker hem, men behåller bidragen.
   Och dumsvenskarna fattar nada. Det går bra för Sverige, har vi hört till leda.
   Svenska kronan håller inte ens jämna steg, med Thailändska valutan. Vad
   är det som är så bra med det?

 28. Bedenke, was du dir wünschst, es könnte Dir gewährt werden. Jag skulle översätta ungefär: Tänk inan du önskar dig ngt, det kunde gå i uppfyllelse.
  Folk väljer vänster och det är inget underverk det vad man får av. Våldet mot blåljus- eller vårdpersonal är samma i Tyskland och Sverige.
  Titta gärna på http://www.angegriffen.info det är en inte fullständig lista av dagliga angrep mot personal som jobbar i offentlig tjänst.

 29. Skall det vara så svårt att AVSÄTTA dessa förbannade Politiker som ÄR ANSVARIGA av SKAPANDET av detta destruktiva Massinvandringsprojekt i EU där den inhemska Befolkningen drabbas dubbelt upp…

  Först gm att Bekosta den sen Utsättas för Våld i sitt Arbete därefter bli kallade för Rasister för att man Reagerar och Agerar mot behandlingen som Ansvariga Politiker ÄR skyldiga till…!!

 30. Frua Merkel måste vara nöjd med utvecklingen / avvecklingen i Tyskland och andra EU-länder,som anammat Merkels filosofi, som är rena dödsstöten för den
  inhemska befolkningen.

 31. Redan nu finns sjukhus i Sverige som är tvungen att gå vakt. Det är bara vapen som nu fattas för vakterna.
  Av någon anledning bir det mest invandrade för också?

LÄMNA ETT SVAR