Migranter Grekland

Migranter och grekisk polis på Samos. Faksimil Facebok

Utrikes

Hundratal migranter startade upplopp i läger

Publicerad 5/27/2019
Annons

På lördagen utbröt upplopp i migrantlägret på den grekiska ön Samos. Polisen tvingades använda våld och tårgas för att kontrollera migranterna som är missnöjda med levnadsförhållandena.

Enligt grekisk polis ska omkring 100 migranter ha försökt bege sig in i en närliggande stad och protestera mot levnadsförhållandena i lägret, rapporterar Euronews.

LÄS ÄVEN: Syrisk man våldtog treårig pojke i flyktingläger – UNHCR: ”vissa delar är no-go-zoner”

Polisen blockerade deras väg vilket migranterna inte kunde acceptera och sammanstötningar uppkom i lägret. Polisen tvingades skjuta varningsskott samt använda tårgas och våld för att få kontroll på situationen.

Vid sidan av migranter grep polisen även volontärarbetare i sammanstötningarna. En av arbetarna berättade för Euronews att man protesterar eftersom att lägret är fyllt med skräp och man anser att omänskliga förhållanden råder.

Klagar över maten
I ett inslag från PBS NewsHour den 21 maj berättar palestinska migranter att lägret på Samos inte uppfyller deras krav. En av dem berättar att han saknar läkarhjälp, god mat, badrum och att man dessutom inte sover bra.

Ytterligare en migrant har klagomål över maten. I videoklippet syns mannen kasta iväg mat som han blivit tilldelad.


Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1225”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons