På fredagen framkom nya uppgifter rörande mordet på gangsterrapparen Nils ’Einár’ Grönberg. Enligt åklagaren i mordutredningen finns det ytterligare ett brottsoffer i samband med skjutningen i Hammarby sjöstad. Vidare uppmärksammas det att Einár mottagit ett mordhot skrivet i en blodpöl bara två veckor innan han sköts ihjäl.

Det är nu två veckor sedan Einár sköts ihjäl med två skott utanför sin port. Mordet har i media beskrivits som en ”ren avrättning” på 1,5 meters avstånd, vilket Samnytt tidigare rapporterat om.

LÄS ÄVEN: Gangsterrapparen Einár skjuten till döds

Åklagare Marina Chirakova meddelar nu att man kommit till en punkt i utredningen där det ser ut att finnas ett till brottsoffer i samband med mordet. Vid sidan om Einár ska gärningsmännen även ha försökt att mörda ytterligare en person som nu har tilldelats ett målsägandebiträde.

Personen ska enligt åklagaren ha varit på plats och sett hela händelseförloppet. Samnytt har tidigare uppmärksammat att Einár befann sig på platsen med tillsammans med två andra gangsterrappare. En med koppling till det kriminella nätverket Husbys hyenor och även våldtäktsmannen Mehdi ”Dumlee” Sachit som ingår i Dödspatrullens inre krets. Det är oklart huruvida någon av dessa är målsägande i utredningen rörande försök till mord.

– Den personen var på brottsplatsen när skottlossningen pågick, säger Chirakova till Aftonbladet.

Skrev mordhot i blodpöl

Två veckor innan mordet i Hammarby sjöstad befann sig Einár tillsammans med ett sällskap på Stureplanskrogen Nosh and Chow. Under kvällen knivskars en man och Einár greps tillsammans med en annan rappare och ytterligare en person misstänkta för brott. Men alla tre nekade och släpptes på fri fot redan dagen därpå.

På kroggolvet fanns en stor blodpöl efter knivattacken. Offret, som kopplas till det kriminella nätverket Husbys hyenor, ska ha skrivit ett mordhot i blodet riktat mot Einár, rapporterar Expressen.

”Offret var, enligt uppgifter, kopplad till den kriminella grupperingen Husbys hyenor, och ska ha skrivit ett dödshot mot Einár i sitt eget blod.”

LÄS ÄVEN: Gäng firar Einár död med vapen – ”Ligger kastad som en VOI”