En pappa till en 7-årig pojke i Malmö har anhållits sedan han slagit en inbrottstjuv som fört in en pistol i munnen på pojken.

I onsdagskväll larmades polisen till ett lägenhetsbråk i stadsdelen Rosengård i Malmö. Väl på platsen påträffade polisen en man som hade trängt sig in i lägenheten. När inbrottstjuven upptäcktes av familjemedlemmar uppstod ett bråk, rapporterar Aftonbladet.

Inbrottstjuven tog en 7-årig pojke som gisslan i lägenheten och tryckte in en pistol i munnen på honom. Pappan till pojken flög då på tjuven och slagsmål uppstod. Inbrottstjuven fick föras till sjukhus för vård under polisbevakning.

– Han hotade ett litet barn och när farmor som kommer och ser detta så skriker hon och rycker till sig barnet. När hon skriker till så kom lägenhetsinnehavaren farande och då blev det slagsmål mellan honom och angriparen, säger Eva-Gun Westford, polisens presstalesperson i Malmö, till Aftonbladet.

Sedan i onsdags sitter inbrottstjuven anhållen misstänkt för grovt olaga hot, misshandel i två fall och narkotikabrott. Även pappan till pojken är anhållen i polisens arrest för grov misshandel.

Vapenbrott lades ner
Inbrottstjuven anklagades även för vapenbrott men den utredningen lades ner efter att vapnet bekräftades som en kolsyrepistol.