vägskylt södertälje
Inrikes

Ingen assyriska/syrianska på flerspråkiga skyltar i Södertälje – kommunen pudlar

Publicerad 4/16/2019
Annons

Assyriska/syrianska talas av omkring 35 procent av invånarna i Södertälje men kom inte med på kommunens vägskyltar intill E4:an som välkomnar på 13 andra språk. Efter upprörda känslor i sociala medier under helgen ber kommunen om ursäkt och lovar att rätta till felet. ”Vi vill att alla ska vara inkluderade och vi är stolta över mångfalden i Södertälje och det är en av anledningarna till att vi gör de här skyltarna”, säger Ulf Westman på Destination Södertälje.

– Egentligen så tycker jag skyltarna bara ska stå på svenska, men nu har de valt att ha de på 13 andra språk men inte det språk som 30-40 procent talar i Södertälje. Det är jättedåligt, säger Aday Bethkinne (KD).

Skyltarna sattes upp tidigare i år av Destination Södertälje, som är en del av Södertälje kommun, vid motorvägsinfarterna. Efter uppmärksamheten ber man om ursäkt och lovar att ”göra om och göra rätt”.

– Självklart ska de största språken vara med på skyltarna, det är den mänskliga faktorn som har gjort fel, säger Ulf Westman.

– Jag är jätteledsen att folk är besvikna och det förstår jag. Men tanken från vår sida är precis tvärtom, vi vill att alla ska vara inkluderade och vi är stolta över mångfalden i Södertälje och det är en av anledningarna till att vi gör de här skyltarna.

– Jag ber om ursäkt till de som känner sig sårade och vi ska givetvis rätta till det.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
829Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons