Migranter i Ungern 2015. Foto: Mstyslav Chernov.

Ingen uppgörelse om gemensam migrationspolitik i EU inför nästa års val

Delningar

Vid årsskiftet löper tidsfristen ut för det så kallade asylpaketet då EU-länderna ska komma överens om en gemensam migrationspolitik. På en pressträff på tisdagen konstaterade dock EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos att man inte kommer hinna sätta samman en sådan innan EU-valet i maj nästa år.

Kampen har pågått länge och har hela tiden gått trögt – medan länder som Sverige och Tyskland vill avlastas och att andra EU-länder ska ta sin del av ”ansvaret”, är det inget annat land som vill gå i en sådan riktning.

EU-kommissionen har velat göra det tvingande för samtliga EU-länder att ta emot migranter vid en ny migrantkris. Istället för att fortsätta med de sju lagförslagen vill Avramopoulos att man bryter ut och godkänner de rättsakter där man kommit överens.

– Vi vill att att de fem lagförslag som är färdigförhandlade antas nu, och att förhandlingarna om övriga två fortsätter, sa Avramopoulos.

Och i väntan på att man kommer överens om de två sista lagförslagen efterlyser Avramopoulos en tillfällig lösning som innebär att så många länder som möjligt frivilligt tar emot migranter som plockats upp i Medelhavet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

210 KOMMENTARER

 1. De enda som trodde att de andra länderna skulle bedriva en lika galen politik som Sverige var väl svenska pk-dårar?

  • Svensk som person, då är man född icke-PK. Politikerna ser oss bara som en belastning, de tar order från bl a EU och Bilderberg.

 2. Hur vore det att istället för att acceptera att ”nästa migrantkris” bara händer, om man började med att analysera vilka som behöver skydd på riktigt och porta respektive utvisa resten.

 3. Om det övliga Eulopa inte vill ta emot flel ekonomiska miglantel/albetsklaftsinvandling – JA DÅ MÅSTE ju Svälije ta emot dess då flel….Ja så fål det bli / Mvh 7-klöveljn

 4. Mycket bra..!

  Då går vi på nästa punkt på dagordningen:

  Uppgörelsen om gemensam repatriering i EU.

  Det borde väcka ett betydligt större intresse..

  Ps. Viktigt meddelande till alla godhetsknarkare:

  Skäggbarnen är INTE Guds gåva till Svenskarna..!

 5. Huset är fullt!!!! Inte mycket mer att skriva avtal om. DET ÄR FULLT I HUSET. Möjligtvis finns det några platser kvar i fru Ehrnmans hus

 6. Varför ta emot? Ansvar för vad då?
  Vad är EU för något? Vi har ingen regering. Vi behöver heller ingen.
  Godmorgon Bryssel.

  • Malmö ligger redan i framkant och kan väl tjäna som ett fint exempel på vad som väntar… Senaste nyheter: skottlossning vid akuten. Ett par nya sprängningar.. Var det inte precis vapenamnesti på handgranater??

 7. Varför skall man ens ta ansvar? Den som ”fly” över Medelhavet skall skickas tillbaka till Libyern, så är problemet löst. Europa kan inte ta emot fler flyktingar, nu får man åka hem och bygga upp sina egna länder, inte komma hit och tära sönder det vi har byggt upp med flera generationer av tungt slit och världens högsta skatter.

  • Det vore enormt skönt om de som bestämmer hade resonerat så – att de ska så gott det går ta eget ansvar i landet i fråga så att den ekonomiska migrationen slutar att slita världen i stycken.

 8. Snackas satan. Estland som just sluppit undan kommunismen klor och skall nu bli sönder fucka av de kosmopolitiska samhällets bygget. Tro inte Estländarna vill detta.

 9. Så att om folk ska få söka asyl så måste dom sitta i en dålig båt i Medelhavet. Det är kriteriet för att få söka asyl. Har någon ställt frågan varför just dom som betalar för att sitta i en dålig båt i Medelhavet ska prioriteras ?

 10. Det finns en lösning och bara en som håller och det är att samtliga flyktingar dels ska vara bevisat just det samt att samtliga ska få veta att så fort vi beslutar så skickas man tillbaka när vi anser det säkert ingen mening alltså att bygga ett liv i Europa.
  Detta är humant men också tydliga signaler

 11. Vet ni vad ’ Welcome to Europe’ är? Jo, det är en informationsskrift, som storkapitalisterna framställt för att får BILLIG arbetskraft, från fattiga länder, att migrera till rika västländer…. Att slå ut västliga arbetare som ställer krav!
  Titta på videon och lär er förstå hur storfinansen tänker!
  https://www.youtube.com/watch?v=kfR5134NpGM

 12. Jag har och tar ansvar för min familj, jag har inget ansvar för några migranter, nu får de vuxna migranterna faktiskt lära sig att ta hand om sig själva. Dags att sluta dalta!

 13. Det har ju stått utomordentligt klart i flera år nu att ingen annan vill vara med och dela på Sveriges ”vinstlotter”.
  Med överstejubelfånen Löfvén fortsätter farsen.

  • Vi hade visst ett val för 3 månader sedan? Och ännu ingen regering! Taktiken att trötta ut väljarna fungerar!. Dessa har glömt vad partierna gick till val på!. Spelet är avgjort sedan länge,men det skall ge intryck av att vara komplicerat!, Skitsnack! Alla positioner är kända sedan den 9 september!

  • Det är säkert Sverige som hela tiden har varit ledande i dom här idiotiska tankarna. Därför är det så svårt att förstå att dom har fel, det har blivit till en religion. Hela deras världsbild skulle raseras.

  • Och inte bara det som Sverige har blivit ökänd. Nu skall man försöka bilda regering efter valfusk där med bli det en fuskregering!!!

 14. Jag hoppas att EU faller ihop,så att Europas länder kan inleda frivilliga och ömsesidiga avtal.

  Inga fler diktat från diktaturen EU.

  Nationalismen är framtiden.

  • Jag håller med om att nationalismen är framtiden…normalt sett. Jag är fullkomlig EU motståndare, men frågan är om inte sveriges enda hopp står till ett reformerat EU. Det kan inte vara värre att styras av Bryssel än att styras av pellejönsarna i riksdagen. Sveriges enda hopp är nog att nationalisterna får makten i EU och att sverige styrs från Bryssel, det tar emot att säga det.

 15. Sverige har ”tilldelats” 430 miljoner MENA bedragare vilket kan ses som i minsta laget men vägrar andra länder ta emot dessa penninggeneratorer så kan vi väl passa på att ta några miljoner till.

 16. I USA stödjer man inte vapenförsäljning till Saudiarbabien förrän alla som mördade Khashoggi ställs inför rätta. Här i sverige säljer fler vi fler vapen genom att låta Saudiarabien införa wahabismen i våra förorter. Heja Wallström.
  Kommer EU införa vapenstopp till Saudiarabien? Jag tvivlar starkt på det. Här gullar vi med hardcorislamism. För vi är en feministisk stormakt där kvinnorna sätter på sig sjalar för att de vill det. Inte för att de betraktas som horor utan sjalar av tokislamisterna.
  Vår regering och sjuklövern måste vara den mest skruvade och farliga politikerhop i världen. De vill att svenskar ska vara i minoritet så att andra kulturer och religioner kommer i majoritet. Jag kan lova dessa idioter. Att ingen av deras politik kommer föras när islamismen tagit över.

  • tror du på allvar att dom kommer sluta att sälja vapen dit?
   Det kommer att säljas vapen dit från USA genom någon annan ,t.ex Israel.
   Vapen har USA alltid sålt till allt och alla och det kommer dom fortsätta att göra.

  • Jag hoppas och tror på Frankrike låter långsökt men det är vad jag tror kommer hända. Ryssland likaså det är för mig oerhört märkligt att om man överhuvudtaget ska omfamna islam så är shiiter inte bara snäppet bättre utan mycket bättre i en omöjlig fråga.
   Sunniter för helvete håll er borta från Europa!

 17. Majoriteten i Sveriges Riksdag, saknar konsekvens-tänkande, en enorm säkerhetsrisk för landet,
  samhället o landets medborgare.

  • Jag tror att dom delvist har förstått att dom har fel nu går det ut på att skademinimera. Men hur ska det gå till om alla partier som hade 100% fel går ihop för att visa sin makt gentemot det parti som hela tiden hade rätt ?

   • Inget parti pratar om samhällsutvecklingen,
    men samtliga skriker efter fler poliser …

    Anledningen vill inget parti diskutera ,
    förutom SD, det gör situationen ohållbar
    o därför kan man inte föra en öppen debatt om samhällsproblemen, som skapats under senare år.

    • Man måste ju aktivt spela dum om man inte förstår varför ingenting fungerar nu längre i Sverige. Många spelar dumma nu men är det en politik som kan få Sverige på fötter ?

     • Många har också en märklig förmåga att inbilla sig att det på något mystiskt sätt är vårt fel att de som kommer hit inte anpassar sig, försörjer sig och är tacksamma.

     • Dom vill ju att dom ska behålla sin kultur. Det gör dom och då blir det ett problem. Alltså borde dom som var för mångkultur erkänna att dom hade fel och avskaffa lagen om att Sverige ska vara mångkulturellt.

 18. ”Ansvar” tar man för det egna landet och dess befolkning.

  Vi röstar för en svensk riksdag och regering. Det vi hitintills fått är nyttiga idioter som går ärenden åt EU, hemliga sammanslutningar och den internationella finanseliten. De ska inte ha nytt förtroende…

 19. Efter EU-valet kommer de nationalistiska krafterna att ta över parlamentet. Viktor Orban blir en bra efterträdare till Junker, om han vill ha jobbet.

 20. Eu är korrupt då man gör allt för att globalisterna skall utplåna suveräna stater.
  Partitopparna till sitt försvar hävdar att eu uppstod för att slippa krig i europa.
  Men den påtvingade invällning skapar inbördeskrig ändå.

 21. Jag Lyssnade på Radio igår och det var ett djädra ältande om Afganer som säljer knark och media- perspektivet var hela tiden att de stackars Afganerna blir TVINGADE att sälja knark – och atr kommunerna borde hjälpa de stackarna.

  Det är för djävligt hur det manipuleras i media. Varför ska skattebetalarna hosta upp 9 miljarder för illegala invandrare som inte har någon rätt till asyl samtidigt som gamla i åldringsvården drabbas av besparingar?

  • För att vissa klarar bara av att tycka synd om sådana, som de kan se eller höra.
   De är dessutom kroniskt usla på att räkna, och de kan därför inte inse, att allt har gått åt helvete pga asylinvandringen.

  • Stackarna som tvingas sälja knark. Förut sålde dom knark till mellanhänder som sen sålde till svaga själar i Sverige. Nu måste dom själva sälja här. Utan några mellanhänder.

  • Anledningen, i så fall, beror på att man inte slängt ut dem som tvingar de stackars afganerna att sälja knark. Börja alltså i rätt ända om ni vill lösa detta problem. Vilket jag i och för sig är mycket skeptisk till. De flesta som säljer är ju dessutom rök-heroinister själva och det vet de flesta hur enkelt det är att få dem att sluta med sådant. Resultatet är knappt mätbart då de flesta trillar dit igen efter en tvångsbehandling.

  • Ja herregud! Jag gjorde ett av mina numera sällsynta försök att knäppa på radion till frukosten men det första jag hörde var en snyftintervju med en tiggare utanför Systembolaget, så mitt radiolyssnande blev ca 2 minuter.

  • Går det inte att få in ”flyktingarna” via EU-lag så kommer de in via svenska unilaterala lagar som bara gäller i Sverige för svenskar

 22. Konstigt att det finns personer som inte förstår att, om några lyckas snika sig in i Europa, så kommer ännu fler att försöka.
  Det finns hur många helst i Afrika och Mellanöstern som vill leva det rika livet i Europa.
  Personer, som inte förstår denna enkla logik, kanske inte kan bli något annat än politiker.
  Vissa kanske kan platsa som vänsterjournalister.

  • Och detta bara för att det rika livet i Europa råkar finnas (än så länge). Men det finns precis samma förutsättningar att skapa ett rikt liv även i Afrika om folket kunde samsas och bedriva klok politik, barnbegränsning och vad som nu behövs. Det handlar om folket, inte om en massa yttre omständigheter som saboterar alla möjligheter att utveckla sina egna länder. Och vad jag vet så har U-landshjälp bedrivits hur länge som helst men få har lyckats att använda den till något vettigt.

 23. Kungen har förvisso ingen politisk makt men borde han inte säga NÅGOT i alla fall ..?

  Sverige förstörs och kungen sitter knäpptyst..

 24. Europa svärmar över av kriminalitet och skyhöga skatter. Bra politiker vill inte ge sitt folk en sådat skit samhälle, om man inte är soros marioenettdocka som Löfven och Lööf.

 25. Nu förstår jag inte; vår högt respekterade statsminister har ju rest runt i Europa och sagt ifrån på skarpen att alla måste ta sitt ansvar och följa Sveriges exempel?!?!
  Har det varit språkförbistringar som gjort att de inte omedelbart åkt hit för att få en lektion om hur integration ska fungera??

 26. Inget parti förutom SD vågar diskutera dom svinlande problem som uppstått med en ansvarslös o konsekvensbefriad migrationspolitik.

 27. Den övergripande planen med lurendrejeriet med global uppvärmning är att utplåna oss alla.

  Det som tidigare kallades för en konspirationsteori dvs chemtrails och geoengineering har nu bytt namn och kallas i stället för ”stratospheric aerosol injection ( för att dölja att det är samma sak) och det diskuteras nu öppet i olika rapporter där man påstår att det är absolut nödvändigt att med hjälp av det, stänga ute solljuset för att förhindra global uppvärmning.

  I praktiken kommer det att innebära en dimmning av solljuset och massiv förlust av grödor, massvält och en ekologisk katastrof eftersom detta
  skapar syrahaltiga regn och förgiftning av all mark

  Det verkliga syftet är alltså inte bara att förstöra västvärldens ekonomier, demokratier och välfärdsstater med massinvandringen som vapen.

  Syftet är att avfolka planeten och göra den obeboelig och utplåna oss alla.

  Jag noterar också hur det nya avtalet med FN även premierar klimatflyktingar

  https://www.naturalnews.com/2018-12-04-global-dimming-globalist-plot-to-eliminate-humanity-terraforming-food-crops-pollution.html

   • Ja, man kan åstadkomma torka, orkaner, jordbävningar precis där man vill och utöva utpressning mot olika regeringar med hjälp av haarp och vädret som vapen. Iran påstår tex att torkan i landet där 70% av grödorna har gått förlorade beror på USAs geoengineering

  • Det låter som en James Bondfilm från 60-talet. Men om man funderar lite, vem skulle vilja ha den planeten i detta skräckscenario? Jag får inte ihop logiken.

  • Sedan har den där naturalnews siten inte mycket med verkligheten att göra utan ligger långt ut på conspiracy och quackery skalan.

   Vad har du mot verklig vetenskap? Varför inte läsa på seriösa siter? Hela tiden det ena tokigare stället än det andra!

 28. Sverige skall inte ha flera av dessa INVASIVA ARTER utan vi skall börja se till så att detta folk försvinner från Sverige istället

 29. Globalisterna har nu bråttom att förgöra oss alla innan alla indoktrinerade zombies vaknar till liv – och inser vad som håller på att hända ( och kan göra motstånd mot planerna.)

  Det är därför som globalisterna nu intensivt propagerar för censur av alternativ media samtidigt som de framöver kommer att skapa ett totalt kaos i samhället med hjälp av lågkonjunktur, massinvandring, massvält mm vilket de i sin tur kommer att använda för atr
  införa allt mer kontroll, övervakning, censur och diktatoriska åtgärder.

  • Tack för tipset!
   Riskerar vi massvält, får man se upp att man inte hamnar i en kannibalgryta, Man förstår att risken är uppenbar när man ideligen möter folk av det slaget på gator och torg..

 30. Varför ställs alldrig frågan till mångkultur vurmare vad blev bättre med Sverige. Jag som föddes på 60 talet väldigt sugen på att få höra svaret. Men frågan ställs ju alldrig.

  • På SR hörde jag en gång (lyssnar vanligen inte på sörjan) programledaren argumentera för att massinvandringen berikat Sverige väldigt mycket och positivt genom nya restauranger och matställen. Så klart idiotiskt att slakta det egna landet för några sunkiga kebabställen, därtill verkar inte restauranger kräva massinvandring. Finns tex långt fler japanska, kinesiska, indiskarestauranger än tex syriska, irakiska eller somaliska, trots att vi haft massinvandring från de senare tre, men inte de tre första.
   SR har också mer indirekt argumenterat för att massinvandringen (bla)= skjutningarna i Malmö givit sjukhuspersonalen jättehög kompetens i att hantera skottskador (ej ett skämt, åtm. inget avsiktligt)…

   • Jag brukar läsa recept när jag lagar mat. Det är som att läsa en ritning när man vill konstruera något. Vad är problemet ?

     • Ja då är det förstås lättare att ta in en kultur till Sverige som inte passar in här och som alla föraktar, fast i smyg då förstås. När hörde du sist en hyllning till muslimernas kultur och religion ? Nej just det, men dom som inte gillar islam har tydligen fobi. Hellre fobi än PK inget är värre än PK och hyckleri.

     • har faktiskt hört feministiska kvinnor kallas islam för ”en fredens religion” och Muhammed för en förkämpe för kvinnors rättigheter, en tidig feminist ed…

     • en del för en hist. falsk argumnetation kring att Muhammed införde kvinnlig arvsrätt. Kan inte dra hela historien här, men i korthet kan sägas ang detta att det knappast stämmer. Jfr tex Muhammeds första fru, som var en rik änka (och blivit så under pre-islamisk tid).

  • Kyrkan som har tagits över av kommunister vill att Sverige ska bli som den barmhärtige samariten. Det fungerar nog att vara snäll med sina egna pengar om man har lust. Men när man tror att svenska folket kan rädda världen, blir det fel.

  • makaron, kommunisten makler, och lille JC Drunken …
   oj, vilken sällskap.. Tänk sådana oseriösa bestämmer och ställer till en massa kaos i ALLA euroopa länder.

 31. Om det är någon korrumperad EU-tjänsteman som borde sitta i decennier i fängelse för ordnande av människosmuggling så är det utan tvivel Avramopoulos. Alternativmedierna skulle vara kloka att lusgranska denne olustiga byråkrat och se till att han handskas med av rättsväsendet i Grekland och i andra länder. Det har riktats på tok för litet uppmärksamhet på Avromopoulus’ förehavande och lobbyingkontakter (bl.a. Soros och Organisation of Islamic Countries, i.e. OIC)…

  • Alla som jobbar för EU och FN är korrumperade, utan undantag.

   De politiker som representerar partier i EU borde inte få ta emot ersättningar från EU.

 32. Ha!
  Nä men vi har ju det här nya fina avtalet som man drar ut på regeringsbildningen för att kunna skriva på i det fördolda.
  På så vis behöver ingen ta ansvar som vanligt.
  ”Vi var tvungna att skriva på, vi hade ju ingen regering, så nån var ju tvungen och bara göra det så det blev gjort” -kommer det låta.

 33. Hinner inte innan valet och därefter är det kanske för sent, när anti EU partier i Italien och Frankrike väntas att plocka en majoritet av ländernas röster. Någonting kan hända även tidigare, när Paris brinner och Gilets Jeaunes kräver femte republikens presidents avgång.

 34. Skicka hem folk, låt dem få möjligheten att vara med och utveckla HÖGFUNGERANDE ZONER; arbeten, skolor, vård…

  De har redan rustats med verktyg för utveckling av sina hemländer, från Svenska modellen.

  Det skulle t.o.m. gynna den som älskar pengar i Sverige. Att ha vänner i olika världsdelar som kan utbyta handel och tjänster!

  Om man inte hjälper på riktigt på plats, med sådant som leder till sannolikt mest hållbart… så har EU:s olika lokala PK-regeringar en agenda?

 35. Tittade på denna video igår ”Folkets protest mot FN:s migrationsavtal Mynttorget 2 dec 18” . .
  https://www.youtube.com/watch?v=RLAGt2OmE0c
  . . och blev dels glad att se så många ställde upp, men också förvånad över att demonstrationen tilläts på Mynttorget kloss inpå riksdagshuset och Kungliga slottet
  (kungen satt kanske med ett fönster på glänt och tjuvlyssnade : ) !
  Tror inte polisen var införstådda med vad de gav tillstånd till.
  Vrålvänstern fattade nog inte heller, eftersom de inte var närvarande.

  Nu ska det visst bli ny samling på lördag eller söndag. Då har det väl spritt sig att det är ”rasister” och ”högerextremer” som samlas, så stämningen kommer säkerligen inte bli lika gemytlig. Inte heller förvånande om mötet inte kommer att få hållas på samma plats.

  På mötet omnämndes ”Flyktingpakten” från UNHCR, som också kommer att undertecknas nu av Sverige.
  Jag hittade den nu på morgonen – NATURLIGTVIS bara på engelska >( !
  https://www.unhcr.org/5b3295167
  https://nyadagbladet.se/utrikes/okand-flyktingpakt-vantas-antagas-samtidigt-som-fns-migrationspakt-i-nasta-manad/

  . . och här är ännu en EU-pakt som säkerligen få känner till:
  https://ec.europa.eu/home-affairs/sites/homeaffairs/files/e-library/docs/pdf/final_report_relocation_of_refugees_en.pdf

  • Om vi gör SWEXIT, kan vi fokusera på svenskar igen. På det som byggde Landet Sverige.

   Även på att ge folk chans att åka hem och delta i uppbyggnaden av sina hemländer, genom allt som de rustats med av oss.

   Vi ska bygga högfungerande socioekonomiska zoner i hemländerna, med de som skickas hem.

   Men PK har ett annat mål?

  • Bara en enkel gul badge/pin eller liknande är ett synligt support tecken. Det viktiga är att alla som kan bär något identifierbart gult

  • Precis min mening också. Fast nu har man ju ”skarpa förhandlingar mellan S och C+L ” för att Löfven skall vald som statsminister i en regering som vi avsatte för 3 månader sedan. Nu undrar jag när Jonas Sjöstedt vill förhandla med Kristersson om att han skall bli statsminister om han bara för en Riktig Kommunistisk politik med förbud mot alla privata företag och verksamheter.
   Allt SKALL ägas av staten om Jonas skall rösta på Uffe.
   Annars blir det röd knapp även för Jonas Lööfstedt och med sig har han Löfven, Lövin, Lööf och Björk-lööf. En redig lövhög.

 36. Om inte jag får bli statsminister, med obegränsad makt och en miljon kr i månadslön, så trycker alla på RÖD knapp.

 37. Detta spelar ingen roll , Sverige ska tydligen skriva på självmordsavtalet och då kan ALLA som kommer till Europa dumpas av på svensk mark !

 38. Jag har tappat fotfästet totalt och känner mig oändligt gammal och vill bara härifrån!
  Självklart ska vi ha en gemensam hållning i Europa frågan är bara vilken. Eller det är ingen fråga egentligen vi inte bara måste vi ska bevara våra länder.
  Värva en ny varje dag för det är krig på riktigt mot globalistmaffian!

 39. Stäng gränserna helt runt hela Europa och skicka ut alla parasiter som belastar EU. I annat kommer inbördeskriget ! Det är bara en tidsfråga 😡

 40. Vi ska inte ha några mer DÅRAR vis ka ha ut dom DÅRARNA vi redan har här som inte har någon rätt att vara i VÅRAT LAND

 41. FN kan inte skjuta upp problemet ,,, gubbarna i denna där sällskapet bor arbeta för – att folk inte behöver flytta till andra länder,
  – att folk ska ta hand om sina länder, och FN ska se till att ta bort DIKTATORER,,, skicka dit observatörer … och se till att mellan olika grupper finns inga konflikter.
  – att folk kan vara fria och vill leva och UTVECKLA , bygga upp sina egna länder, att män där ska jobba och försörja sina familjer .
  att MÄN verkligen tar hand OM SINA EGNA LÄNDER … ..osv, osv…..

   • Gjorde det 2 ggr.
    Visst, jag är FÖR att avekla EU, men i höstas Orban i sin tal krävde nästa år i EU val att välja ”demokratisk” kandidater,… och krävde EU s reformer…
    Kort sagt kaos råder.

 42. Vi i europa har inget ansvar över mellanöstern eller afrika så vi ska inte bry oss ett endaste skit om shitholes länder

 43. det finns ingen regering i sverige… hur kan lövfen skriva under ngt när han inte är folkvald?? vi har en diktator. i sverige.. i form av några politiker..

  o svenskarna är nöjda med det det nöjda folket

  men om ngt sparkar på en grav då vaknar folket… annars är dom nöjda med det som sker

 44. Det här är inget som går över, det enda realistiska stopp är att spola asyllagarna och noll bidrag, finns inget att hämta i väst oberoende av mänskliga lidande, tvingar länderna till att kriga tills de går under eller sluter fred.

 45. Varför ens diskutera invandringen?
  Stäng gränserna inåt och börja skyffla tillbaka de som kommit, problemet är löst.

LÄMNA ETT SVAR