I ett besök hos en amerikansk tankesmedja på tisdagen uppges den brittiska inrikesministern tala om sin regerings försök att stoppa båtarna som dagligen strömmar in till landet fulla med migranter, något som är ett viktigt löfte från premiärminister Rishi Sunak inför nästa val som väntas nästa år.

Inrikesminister Suella Braverman talar inför American Enterprise Institute, en center-höger-tankesmedja i Washington DC, för att redogöra för sina planer för att ta itu med migrantkrisen och efterlysa reformer.

LÄS ÄVEN: Ukrainska flyktingar rädda i England: ”För många muslimer”

I sitt tal ifrågasätter Braverman om grunden för modern asyllagstiftning, FN:s flyktingkonvention från 1951, fortfarande är relevant och ”passad för vår moderna tid” och slå fast att bara vara gay eller kvinna inte i sig borde vara tillräckligt för att kvalificera sig för skydd enligt internationella flyktinglagar.

Bara under det senaste året har tiotusentals migranter tagit sig till Storbritannien, och detta trots lagstiftning som antagits av både Boris Johnson och Rishi Sunak och premiärministerns löfte att ”stoppa båtarna”.

Skapades för andra världskriget

Braverman har tidigare uttryckt missnöje med den europeiska konventionen om mänskliga rättigheter och dess tolkning samt den efterföljande inverkan på politik som regeringens Rwandas utvisningssystem.

Hon menar att tester för hur flyktingar definieras har förändrats vilket sänker tröskeln för att ansöka om asyl.

Ministern konstaterar också att FN:s konvention skapades efter andra världskrigets fasor och var då centrerad kring Europa – ”Men mer än 70 år senare lever vi nu i en helt annan tid.”

780 miljoner migranter

Braverman hänvisar till en analys av Nick Timothy och Karl Williams vid Centre for Policy Studies som ger den teoretiska rätten att flytta till ett annat land för minst 780 miljoner människor.

– Status quo, där människor kan resa genom flera säkra länder och till och med bo i säkra länder i flera år, medan de väljer sin föredragna destination för att ansöka om asyl, är absurt och ohållbart.

LÄS ÄVEN: Storbritannien vill stoppa illegal invandring – attackeras av Ylva Johansson (S)