cnn

Foto: Ken Lund, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Inspelningar av möten på CNN avslöjar redaktionens politiska agenda mot Trump

Publicerad 12/2/2020
Annons

”Trump är sjuk, förvirrad, avtänd på steroider och det är något vi måste framhäva i vår rapportering, liksom den nakna rasismen och och de vit makt-program som Fox News producerar” – så har tongångarna gått på CNN:s redaktionsmöten. Det avslöjar inspelningar som visselblåsarsajten Project Veritas kommit över.

Initiativet till och den drivande kraften bakom att på nyhetsplats bedriva systematisk agendajournalistik mot presidenten kommer enligt banden från CNN:s högste chef och vd Jeff Zucker. Flera av de grövsta påståendena om Trump har uttalats av honom.

Zucker hörs också avfärda kritiken mot CNN för att producera vinklad journalistik mot Trump. Tvärtom menar han att man borde ha gått ännu hårdare fram: ”Om vi begått något misstag så är det i så fall att vi har varit för artiga”, säger han på en av inspelningarna.

LÄS ÄVEN: Google-chef erkänner inför dold kamera – ska förhindra att Trump vinner igen

En annan hög uppsatt medarbetare, David Vigilante, instämmer och tillägger att CNN måste fokusera mer på den ”nakna rasism” och ”anti-mångfaldslinje” som han menar att Fox News populära profil Tucker Carlson står för. Det tyngsta skälet för att CNN ska misskreditera Carlsson sägs vara att Trump lyssnar på vad han säger.

Problem med förtroendet

Det är inte bara Trump och Fox News man jagar utan republikaner och konservativa i allmänhet.

LÄS ÄVEN: Tidigare CNN-anställd: ”Vi manipulerade videoklipp på Donald Trump”

Enligt James O’Keefe, mannen bakom Project Veritas, visar det nya avslöjandet på CNN:s partiska politiska agenda och totala avsaknad av journalistisk etik som man själva brukar avfärda.

– CNN gillar att kalla sig själva ”det mest trovärdiga namnet i nyheter”, men hur kan allmänheten någonsin lita på en kanal som rutinmässigt slår ned på folk bara för att de har en specifik politisk åsikt som inte stämmer överens med mainstreammedia, frågar sig O’Keefe.

– Kalla Tucker Carlson rasist och kräva att CNN-anställda attackerar Lindsey Graham [republikansk senator] är upprörande och oprofessionellt beteende.

Han utlovar samtidigt att Project Veritas kommer att fortsätta granska mediehus och deras påverkan på val, i synnerhet då USA:s framtid blir alltmer osäker och allmänhetens förtroende för media fortsätter att minska.

LÄS ÄVEN: Dold kamera inifrån Facebook: ”Om någon bär en Trump-keps raderar jag dem för terrorism”

CNN reagerade på avslöjandet genom att påstå att det kan röra sig om ett brott och att man lämnat över ärendet till myndigheterna.

I videon ovan direktsände O’Keefe då han bröt in under ett av CNN:s morgonsamtal som man alltså lyssnat på under flera månader och tilltalar Jeff Zucker direkt samt ifrågasätter kanalens påstådda opartiskhet efter fynden man gjort.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här gråter CNN:s kommentator av lycka när Biden förklaras som vinnare i valet

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons