Tre män, samtliga med utomvästlig invandrarbakgrund, har häktats misstänkta för att ha rånat en äldre kvinna på Gotland. Brottsrubriceringen är grov stöld.

Det var klockan 17.31 på fredagen förra veckan som ett gäng bestående av tre män i 20-årsåldern knuffade omkull en 70-årig kvinna som promenerade med sin rullator på Nygatan i centrala Visby, rapporterar Gotlands Allehanda (bakom betalvägg).

– Det är otroligt fegt gjort, kommenterar Mattias Wallin, stationsbefäl i Visby.

Häktade
På fredagskvällen kunde polisen gripa fyra män efter utpekande. På söndagen begärdes tre av männen häktade misstänkta för grov stöld.

Mamadi, 21 år och folkbokförd i Visby. Förekommer i belastningsregistret för bland annat olaga hot, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, ofredande, bedrägeri, stöld, ringa stöld, narkotikabrott, ringa narkotikabrott, försök till rån, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Abdi, 20 år och folkbokförd hos Socialtjänsten i Visby. Förekommer i belastningsregistret för bland annat misshandel och narkotikabrott.

Demba, 21 år och folkbokförd i Farsta i södra Stockholm. Förekommer i belastningsregistret för bland annat grov misshandel och narkotikabrott.

LÄS ÄVEN: Ungdomsgäng på Gotland hotar bussförare med våld – kräver att få åka gratis