Skärmklipp

Foto: Skärmklipp från youtube

Utrikes

Invandringskritiska partier möttes i Prag för att stärka samarbetet

Publicerad 12/17/2017
Annons

➤ I helgen höll de invandringskritiska partierna i EU-gruppen Europe of Nations and Freedoms (MENL) en konferens för att stärka sina samarbeten. Bland de närvarande fanns Marine le Pen från Frankrike, vice statsminister Heinz-Christian Strache från Österrike, holländske politikern Geert Wilders med flera.

Det tjeckiska partiet Freedom and Direct Democracy (SPD) var värd för arrangemanget. Partiet fick nästan 11 procent av rösterna i valet i oktober på en islam- och invandringskritisk linje. De kritiserade EU för dess invandringspolitik och för att försöka skapa en superstat som styrs från Bryssel. Samtidigt hyllade partiet Trumps linje gällande invandring. Le Pen sa samtidigt att EU ”fått allt fel”.

– För att vi älskar Europa anklagar vi EU för att döda Europa, klargjorde le Pen för bevakande reportrar.

Hon deklarerade att partier som det hon företräder vill rädda Europa genom att bevara nationalstaterna.

– Vi är inte xenofober, vi är motståndare till Europeiska Unionen. Jag tror detta är något vi har gemensamt eftersom EU är en katastrofal organisation som leder vår kontinent mot förgörelse genom att att dränka den i invandrare, genom att förneka våra respektive länder, genom att dränera vår diversitet, sa le Pen.

Wilders, grundaren av den holländska Frihetspartiet instämde.

– Mitt parti är övertygade om att Nederländerna skulle klara sig bättre utanför den Europeiska unionen och att det kommer att vara bättre för vår ekonomi, för vår säkerhet, sa han.

Wilders pekade ut invandring och islamisering som de mest akuta frågorna.

– Vi måste ha modet att introducera reseförbud så som president Trump har gjort i USA. Vi måste ha modet att begränsa legal invandring istället för att utöka den. Vi måste ha modet att repatriera illegala invandrare, slog han fast.

Konferensen ska enligt Wilders främja en nya era av samarbete mellan likasinnade partier.

– Inom 30 eller 50 år kommer Tjeckien vara omringad av länder där populationen är 20 procent muslimsk. Vi behöver förhindra massinvandringen även om vi måste bygga en mur.

Okamura, partiledare för tjeckiska SPD, sa att Europa hotas av nedvärderingen av traditionella värden och förtrycket av patriotism.

– Europa ska inte ska bli en denationaliserad stat styrd av byråkrater i Bryssel, konstaterade han.

Tjeckien har varit restriktiva och endast släppt in 12 asylsökande av EU:s asylkvot. Nu hotas Tjeckien, Ungern och Polen att dras inför domstol för att inte gå EU till mötes i att ta emot det antal invandrare EU bestämt.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1188”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons