Sedan terrorgruppen Hamas massaker i oktober har våldsamma pro-palestinska demonstrationer med inslag av starkt judehat drabbat flera länder i västvärlden, även Sverige. Nyligen uttryckte den iranska islamistdiktaturen sin förtjusning över protesterna och nu gör uppgifter gällande att man dessutom finansierat dem.

Det var i slutet av maj den iranska islamistdiktaturen, som dessutom allierat sig med gängkriminella i Sverige, uttryckte sitt gillande för de pro-palestinska och anti-israeliska protesterna i väst. Det hette bland annat att deltagarna står på rätt sida av historien:

Faksimil X

LÄS ÄVEN: Iranska islamistdikaturen hyllar anti-israeliska protester i väst

Nu är det USA:s högsta underrättelsetjänsteman, Avril Haines, chef för den nationella underrättelsetjänsten, som varnar för att Irans regering i hemlighet har uppmuntrat protester mot det pågående kriget i Gaza och till och med gett ekonomiskt stöd till demonstranter i USA.

Haines konstaterar att amerikanerna kan vara omedvetna om att de interagerar med en iransk kampanj.

– Vi har observerat aktörer knutna till Irans regering som utger sig för att vara aktivister online, som försöker uppmuntra protester och till och med ge ekonomiskt stöd till demonstranter, sa hon i ett uttalande på tisdagen.

Liksom i övriga västvärlden är det i USA till stor del studenter som valt att agera nyttiga idioter åt islamistdiktaturen, även om det i Europa också ofta handlar om migranter från Mellanöstern.

LÄS ÄVEN: Iran uppges anlita gäng i Sverige för attacker och terror