Iransk Fajr 5-raket som ska ha använts i attacken

Iranska missilattacker mot norra Israel – massiv israelisk vedergällning

Delningar

Under natten mellan onsdag och torsdag sköt iranska styrkor i Syren ett 20-tal missiler mot norra Israel. Israel svarade med att slå till mot ett 50-tal iranska mål i Syrien.

De senaste dagarnas rapporter om en allt större risk för en direkt konfrontation mellan Israel och Iran blev inatt verklighet då iranska styrkor sköt ett 20 tal-missiler mot israeliskt territorium. Enligt den israeliska försvarsmaktens talesperson, Ronen Manelis, ska fyra missiler ha skjutits ned av det israeliska missilförsvarssystemet Iron Dome medan resterande slagit ner i syriskt territorium.

Nedan en video från raketattackerna mot Israel:

Israel svarade på attacken med en massiv vedergällning framförallt mot iranska mål i olika delar av Syrien. Enligt Manelis ska det israeliska svaret vara ”en av de mest framgångsrika operationerna av israeliskt flygvapen det senaste decenniet”.

Under veckan har Israel rapporterat om ovanlig iransk aktivitet i Syrien och varnat om att en iransk attack kan vara nära förestående. Den israeliska försvarsmakten ska därför ha beordrat om att öppna skyddsrummen i de norra delarna av landet. Det uppges att det iranska revolutionära gardets Al Quds-styrka ligger bakom attackerna vilket innebär att detta är den första direkta konfrontationen någonsin mellan israeliska och iranska styrkor.

Timmar efter Donald Trumps besked i tisdags om USA:s beslut att lämna kärnenergiavtalet med Iran uppges den israeliska försvarsmakten ha slagit till mot en iransk bas i närheten av Syriens huvudstad Damaskus. Israeliska källor uppger att iranska styrkor var på väg att använda basen för att skjuta missiler mot israeliskt territorium.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1150 KOMMENTARER

 1. Give me a brake. Att Iran i detta känsliga läge skulle , oprovocerat, anfallit Israel(USA)???
  Och ge USA förevändning att starta missilkrig med Iran?

  • Nej, missilerna är väl ”fake news” förstås.

   Suck. Verkar vara väldigt svårt för folk att fatta att iran är en skurknation som söker herraväldet i regionen.

  • Att betvinga eller utplåna Israel är viktigt för regimen i Iran.
   En sådan bravad skulle på ett avgörande sätt gynna deras ställning i Mellanöstern.

  • Exakt, Israel har varit inblandat i det här från första början, dom har skjutit missiler mot syrien hela tiden. Detta är bara nästa steg för Israel att få bomba iran. Om folk tänker efter lite, först går Israel ut med dokument att Iran brutit kärnvapen avtalet, sen lämnar USA avtalet. Kom igen vi pålästa vet hur planen ser ut!

   • Vi pålästa vet att Iran med vänner gärna ser att Israel utplånas.Men det kommer aldrig att lyckas.Den bevingade meningen ”Vi låter oss aldrig mera någon gång lastas i några godsvagnar”är kraften som gör att den som ger sig på Israel får smaka på sin egen medicin.

    • Nej, jag menar bara att vettlöst skjutande fram och tillbaka kommer bara leda till att det hela eskalerar bortom all sans. I första hand satsa på att skjuta ner och försvara.

     • Om Iran slutar med sina intriger mot Israel så lägger sig lugnet.
      Araberna, som finns runt Israels gränser, kan då bara sitta och skära tänder av ilska.

     • Ja det anser jag också. Men ett fullskaligt krig tror jag är rätt så onödigt just nu.

     • Hann du läsa min lååånga kommentar till dig innan samhällsnytt tog bort den? Tröttsamma SN. Detta ställe skiljer sig inte ett skit från övriga msm, du får inte lov att tycka fel för då ryker kommentarerna. Den enda skillnaden är att man håller på andra sidan än den msm gör. Men i övrigt råder censur. Rätta dig i ledet …för annars. Fast å andra sidan så om du hann läsa kommentaren, o att den nu tagits bort, styrker bara mitt påståenden om yttre inblandning och övertagning av den sverigevänliga rörelsen.

      /Cheers

     • Tack Steffoblack! Ja jag läste sent igår det mesta. Men mina ögon ramlade ihop efter en lång dag. Men jag läste såpass mycket att jag förstod väldigt mycket av din hållning, och respekterar allt det du säger. Själv var det nog Dawkins bok ”gudsillusionen” som var motsvarigheten i ett uppvaknande om hur sjukt det är med religioner (som en liten parentes I det hela).
      Men jag lovar dyrt och heligt att jag skall läsa det du skrev. Jag tror inte samnytt har tagit bort det ännu. Skall kolla….

     • Tror den är borta, för jag kan inte se den någonstans. Såg att samhällsnytt även tagit bort 80% av mina kommentarer gällande isr. Vilket som sagt stärker mitt påstående * ännu mer. Om du är intresserad av att kolla på videorna så kan jag skicka meddelandet ännu en gång, spara det om du vill och kolla på videos när du orkar o har tid. De svarar självklart inte på alla frågor, men de öppnar ögonen så pass så man förstår att det ligger några hundar begravna. Vilket gör att man vill gå vidare i saker o söka sanningen ytterligare. För jag förstår att även du är en sökare, precis som jag, med tanke på ditt nick. Och jag tror du skulle uppskatta att gå ännu djupare into the rabbit hole. Det finns så mycket att upptäcka, för vi är helt grundlurade från början o jag tror inte sånna som vi vill vara det. Det kittlande är att en hel del av sanningen faktiskt finns på YT, men det är lätt att ta vissa extrema saker som fake news, propaganda eller ren hoax, bara för att det verkar så långsökt och inte passar in med den verklighetsbild vi har, men tyvärr är inte allt på det viset. There’s no smoke without fire, so to speak. En del av tokigheterna är helt sanna – det går i många fall att kolla upp, i andra får man bygga upp fakta o bevishögen tills dess att man har så mycket kött på benen så att det inte längre finns några tvivel kvar.
      Skall köpa Richard Dawkins bok idag eller imorgon. Har hört om boken, men aldrig läst något av honom – börjar med denna. Så tack för tipset. Uppskattar det!
      /Cheers brother

     • Det finns en anledning till raderingar. Vill du propagera mot Samnytt får du göra det på annan sajt än här. Jag förstår att du inte läste, eller förstod, Dagerlinds krönika från igår. Bland annat dina inlägg är något eftersträvansvärt för de nätverk som vill föra inläggare till domstol. I förlängningen kan dina kommentarer, och andras lika oförsiktiga, få sajten nedsläckt. Väljer du att stanna kvar här får du rätta dig efter våra regler. Blir det för svårt för dig får du välja annan sajt.

     • Så här ligger det till.
      1. Jag propagerar inte mot Samnytt. Jag kritiserar och ifrågasätter, vilket även du förstår skillnaden på. Så länge det är sakligt eller faktabaserat borde det inte vara problem. Dessutom har jag sedan 8 år tillbaka bidragit med pengar till både AP och SN – så det påståendet faller liksom på sin egen orimlighet. Så du får gärna stiga ned från din höga häst.
      2. Nej, jag har inte läst Dagerlinds krönika – men jag skall göra det.
      3. Att jag genom mina kommentarer skulle bli åtalad för något brottsligt är ju bara ett löjeväckande påstående och dumheter från din sida, då jag inte i huvudsak skriver något olämpligt, och långt ifrån något som skulle kunna falla under någon lag av hets eller dylikt, eller på annat sätt skulle kunna ses som brottsligt. Jag förhåller mig sakligt och jag är varken rasist eller antisemit – då jag har många vänner i båda led.
      4. Att påstå, utan att hänvisa till något konkret, att ”kommentarer liknande mina”, skulle kunna få sajten nedsläkt är låg nivå, och det vet även du Vendela. Att slänga med hot liknande nu och att ta bort sakliga kommentarer är du ibland däremot snabb med. Det behöver du inte vara, såvida inte behandlingen inkluderar ALLA oavsett ställningspunkt i en fråga och inte bara dem som är meningsmotståndare. Skulle denna sajt bli nedsläckt, så är det i så fall pga. av hatiska kommentarer skrivna av personer som har problem med att formulera sig och vräker ur sig en massa dumheter och fula epitet på politiker eller folkslag. Och INTE av mina kommentarer. SN skriver ju långt mer kritiska kommentarer om islam, muslimer, invandring och det kommenteras ibland i fälten på väldigt låg nivå, vars kommentarer än idag får stå kvar – DET däremot tolkas av motståndare och MSM som rasism. Däri, ligger nog ert problem i så fall, snarare än mina kommentarer.
      Vill du utöva din lilla tilldelade makt och banna mig, so be my guest. Det skulle i så fall inte vara förvånande från din sida. Men skriv då också VARFÖR du gör det och vad den anledningen egentligen är, istället för att komma med svepskäl, ludd och felaktiga påståenden som i din föregående kommentar. För övrigt så påstår ni ju er för att vara för yttrandefrihet, eller det kanske bara gäller så länge man håller med er i ALLT? Har jag fel i mina kommentarer, ta diskussionen med mig, istället för censur och hot om banning. Jag är inte sämre än att jag kan erkänna mina fel och ändrar mig då jag bevisats fel. Vilket händer från gång till gång. Men för Guds skull, sluta med censur och hot.

     • Du har höga tankar om dig själv Steffo. Tyvärr läste du inte min replik. Eller läste men förstod inte. Har du kritik mot Samnytt kontaktar du redaktionen. Det gäller även om du har kritik mot moderatorerna. Så även får du svar på varför moderatorerna inte anger skäl/motivering till radering om du mejlar redaktionen. Reglerna har inte ändrats på den punkten sen du läste dem.

      Denna diskussion med påståenden om min person kommer inom kort att tas bort.

     • …Tack, jo, jag gillar mig själv. Dina tankar om dig själv, Vendela, är inte heller så dåliga.

      -Vilken replik det skulle vara som jag missat från dig, det vet jag inte? Du hänvisade inte till någon, och jag kan inte se någon heller. Men det händer ju att kommentarer försvinner ibland.

      -Jag har ingen kritik att framföra till SN. Men skulle jag ha det, så lovar jag att framföra dem till redaktionen.

      Jag behöver inte få svar på varför du obehindrat och omotiverat kan radera inlägg som du personligen inte vill skall stå kvar. Jag har mina misstankar till varför, det räcker. Däremot var det en uppmaning från min sida till dig att OM du bannade mig – att du då också skulle vara så ärlig och motivera det, och på så vis ge mig en chans att förstå varför du tagit det beslutet.
      (Så det handlade inte om raderade kommentarer, jag tror du missförstod mig på den punkten.)
      Du behöver inte ta bort diskussionen, för jag har självcensurerat min förra kommentar – där all min personliga kritik mot dig tagits bort. Men, av någon anledning så tror jag inte att det räcker för dig, då jag inte tror att det är där skon egentligen klämmer. Men det kommer du snart antingen bevisa eller motbevisa för mig.

     • …har läst Dagerlinds krönika nu. Jag står fast vid min förra kommentar och de punkter jag skrev där. Mina kommentarer faller inte under någon lagparagraf. Och det är inte mina inlägg eller kommentarer som ni bör vara rädda för. Det är dem som skriver öppet rasistiska saker och kallar muslimer och invandrare för saker – det är DEM som ni bör vara lite hårdare mot i så fall. Inte mot oss som diskuterar och framför saklig kritik mot förd politik i länder, eller framför kritik mot SN’s förhållningssätt i ett visst ämne. Jag personligen gör alltid skillnad på folk och en stats politik oavsett åt vilket håll den kritiken riktar sig. Möjligtvis nämner jag ibland svenskar som grupp – där jag kan beskriva dem som rädda, mesiga, tafatta och dåligt pålästa. Men det är nog den enda folkgrupp som jag nämner som grupp följt av negativ kritik. Men i detta land finns inget svenskt folk, så risken för att åtalas för hets mot svenskar är nog minimal. För övrigt så må kommentaren till ItooktheRedpill ha varit lång, men trots det var den sakligt uppbyggd med länkar och välformulerad. Där var inget hat, inget hot, inga lustiga epitet eller medvetna lögner. Dessutom var det en personlig kommentar, o ej avsedd för varken dig eller andra.

      I övrigt vidhåller jag det jag skrev i min förra kommentar till dig.

    • Det verkar som att Israel gör just det. Fast det är riskabelt för hela regionen. Det bör kanske inte gör alltför hårt åt och på offensiven. Det bör finnas sans och balans. Ett storskaligt krig i mellanöstern kommer inte gynna någon.

     • Ja oroligt i regionen så varför inte låta det flyta på tills allt kommer lugna sig , alltså man får mura upp stenarna igen samt få en regim som inte är religionsidiologi.

   • Vilken vettig mänska vill ha krig? Nu har ju det israeliska ledarskapet provocerat alltsedan 1948 och vad kan man förvänta sig. I vanlig ordning är det oskyldiga som får sätta livet till.

 2. Märkligt att inte ett ord har skrivits om Irans attack på Israel men spaltkilometer om Israels svar på densamma. Eller det kanske inte är så märkligt med tanke på MSM’s antisemitiska, med den sittande maktens knähundsaktiga och följsamma beteende. Islamismen regerar tydligen genomgående det svenska samhället.

  • Hur läser du då? De rubriker jag sett i MSM är alla av modell ”Israel försvarar sig mot Irans angrepp”. Dvs. Israel utmålas som den som försvarar sig.

  • …och upptrappningen är Trumps fel, som alltid, enligt public service.
   Tack för att det finns internationell press så man får en något vidare bild av vad som pågår och pågått under en längre tid.
   Förmodligen har detta faktum gjort att Trump slutligen tröttnat helt..
   Judarna i Sverige håller en mycket låg profil, de hyllar hellre de odemokratiska muslimerna än hyllar det demokratiska Israel.

 3. Att det svenska etablissemanget ställt sig på dom muslimska diktatrernas sida är helt uppenbar.

  Margot Wallström, har angripit Israel i sina uttalanden bland annat genom att beskylla Israel för att använda utomparlamentariska metoder etcetera ..

  Det är en stor skandal, att svenska politiker ställt sig på diktaturarnas o förtryckarnas sida o angriper den enda
  demokratin i Mellanöstern.

  Den snedvrida rapporteringen från svensk media, är ett annat angrepp, som riktas mot svenska folket, som man försöker hjärntvätta med sina reportage.

  • Den enda demokratin?! Hur indoktrinerad är du egentligen? Det finns ingen demokrati i världen. Idén om demokrati är en chimär och Israel är i allra högsta grad en diktatur.

   • Spärren för att komma in i det israeliska parlamentet är 1,5%. Mandatperioden är 4år. Rösträtt har alla, som fyllt 18 år.
    Hur ser det ut i dom muslimska
    diktaturern ?

    • Jag skrev chimär. Israel är inget undantag i sammanhanget och ej heller de muslimska länderna. De är diktaturer allihopa.

     • israel är mer demokratiskt än Sverige, som är på gränsen mellan demokratur o diktatur.

     • Japp. Sverige är en diktatur. Med sina talmudiska gummiparagrafer liknar man Israel.

     • I Sverige så är inte brottet det viktigaste för att uppnå en fällande dom utan det är vem du är som är det primära.
      En svensk har garanterat mångdubbelt större risk att fällas för tex ett brott än en icke svensk.
      Om detta har vi sett otaliga exempel där gärningsmän slipper undan helt eller med straff som är betydligt lägre än vad lagboken förkunnar.

      Hur man i en demokrati som dessutom förkunnar allas lika värde får detta att gå ihop är i alla fall för mig en stor gåta.

     • Sverige är helt indoktrinerat av kommunism och som alla vet är den ”läran” en avlöpare av Talmud. Jag kan avläsa att du har tagit intryck av den. Kommunister stämplar folk med annan åsikt genom att ställa diagnoser.

     • Även Socialdemokraternas förre partiledare, Håkan Juholt, har sagt att Sverige är på väg mot diktatur.

     • Till och med Juholt nämner det. Han borde rimligen veta med på att han själv har varit offer för utrensningar

     • Men vänta snart har Jimmie makten och då försvinner våldtäkter , skjutningar mm Halleluja

     • Hoppas kan man ju alltid men jag har inga förhoppningar vad det gäller SD:s förmåga att lösa någonting. SD har jamsat med i sjuklöverns lögner alltför länge för kunna se klart. Tyvärr.

     • Ja samtidigt med att återvandringen från Sverige börjar så avtar våldtäkter och tjuvnad i landet drastiskt.

    • Diktaturerna? Syrien är minst lika demokratiskt som Israel.
     Landet vill dock inte ha någon Saudiarabisk pipeline till Turkiet tvärs genom landet, utan föredrar en Iransk till Medelhavet.
     Sådant gillas inte av USA och Israel, vilka startade krig via sina ombud i IS som de både skapat och finansierar.

    • Helt rätt Eva, du är påläst, gräver man ser man hela sammanhanget, varför USA startat krig med Irak, Afghanistan, syrien, Libyen.

     • Alla svar finns. Det gäller bara att gräva lite utanför PK-media och använda sin (förhoppningsvis) medfödda slutledningsförmåga. Den som söker skall finna.

   • Det finns 1,5 miljoner muslimer i Israel. Hur många judar finns det i dom muslimska diktaturerna ?

    • Och? Vi har 1.0miljoner muslimer i Sverige och hur många svenskar finns det i Saudiarabien? Ett land allierad med Israel.

     • Svara på frågan istället. Hur många judar finns det i dom muslimska diktaturerna.

     • I Syrien finns det kristna och i Egypten finns det kristna kopter. Men kopterna och deras kyrkor utsätts för attentat där i Egypten med jämna mellanrum.

     • Ja kan nog stämma, i stora delar av afrikanska länder som blivit helmuslimska från att varit minoritet är det mer utbrett. Egypten var väl ett nästan hel kristet land, som nu blivit helmuslimskt.

     • Få men det beror helt och hållet på Israels agerande. Som man bäddar får man ligga.

     • Japp. Skickar man missiler på grannländerna så får man väl räkna med att få tillbaka några.

     • Och det var precis vad Iran fick nu, en stor del av deras militära infrastruktur förstördes i natt av Israel.

      De iranska raketerna mot Israel skapade knappt någon skada.

      Den islamiska iranska regimen blev tuffhanterade av Israel. Mängder med islamiska iranska regimesoldater är nu döda.

     • Det var som sagt Israel, som sin vana trogen som den största krigshetsaren i världen, som startade det hela redan på tisdagskvällen.

    • Jag är inte jude så det är inte min ensak. Judarna är ett mäktigt folk, de kan nog skydda sig själva. Det är ju faktiskt de som har provocerat fram den här konflikten.

   • Jag personligen känner inte till en enda demokrati i hela världen.
    Vilken av världens så kallade demokratier lyssnar på folkets vilja ?
    Att man får lägga en valsedel i ett val innebär inte att man lever i en demokrati. Finns det någon här inne som på allvar menar att demokratier existerar och i så fall ge mig ett exempel på en sådan och vari det demokratiska består av.

    Om man menar att Sverige är en demokrati till exempel så behöver man ju bara slå på teven eller läsa ur vilken MSM blaska som helst för att inse att demokratin är ganska avlägsen.
    Vilka ledare är det som lyssnar på folket och genomför folkets vilja ?

     • Ja folk i gemen har en skev bild på vad verklig demokrati är.
      Det räcker inte att man får stoppa en valsedel i en valurna för att demokrati skall råda.
      Men folket är hjärntvättat efter en lång tid av propaganda.

     • Om jag inte är helt ute och cyklar så röstar de där i mera direkt i sakfrågor där politiker inte kan manipulera i samma utsträckning som i bananrepubliken Sverige ?Svenska politiker har aldrig tillåtit folket att välja själva och de gånger de har hänt så har det varit en ”rådgivande” omröstning vilket är helt värdelöst eftersom politiker ändå inte lyssnat på dessa råd.

    • Så du tror inte det finns någon form av skala på hur mänskliga rättigheter och friheter anammas ? Jag tror inte heller man kan använda ordet demokrati så vårdslöst som man gör i och med att det oftast betyder olika beroende på vem man frågar.
     Men inte fan jämför jag Sverige med iran trots allt. Om jag skulle göra det så undrar jag överhuvudtaget vilka värderingar vi kämpar för. Tycker man att Iran som land kan relativiseras i en ren demokratifråga så kan vi nog lägga ner hela den Sverigevänliga verksamheten.

     Om din fru sade att hon skulle jobba utomlands. Vart hade du känt dig tryggast med, att hon sade Iran eller Israel?

     • Demokrati är en illussion av valfrihet. Ifall folkets röst hade haft någon betydelse hade folket inte haft någon röst – kommer inte ihåg vem som sa det,
      Det är dock ett mycket mer komplext begrepp och ska man försöka sig på att diskutera det måste man nog vara mer specific.
      Läser här i tråden många som skriver ungefär samma sak ”Muh Israel är regionens enda (sanna/irktiga) demokrati och därför måste vi stödja dem” och detta påståendet är så korkat att det är svårt att ens börja bryta ner det även ifall jag skulle finna motivation att göra så – vilket jag inte har.

     • Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt folks dumhet. All fakta finns tillgänglig för alla idag, om man bara söker bortom lögnmedias propaganda. Alla här säger sig ha genomskådat medias vinklade inrikesrapportering, men köper utan att blinka samma medias utrikesrapportering. Hur går det ihop? Dessa människor kallas nyttiga idioter.
      Men visst, vill man stödja sin egen undergång så ska man definitivt stödja mellanösterns enda sanna demoktati 🤣

    • Schweiz har mängder av beslutande folkomröstningar och är troligen världens enda demokratiska land.

  • …med respekt för din syn på saken o det du skriver, men om jag förstår dig rätt så bara för att israel är den enda demokratin i mellanöstern, så ger det dem alltså rätt att angripa sina grannländer, samt att i koalition med USA även gå in och vända upp o ner på grannstater och ersätta regeringar efter eget tycke …som dessutom också som av en slump råkar vara de länder som ingår i isr. projekt The great israel. Där just dessa länder behöver störtas så att isr. kan få utöka sin stat. Att provocera dessa stater är ju ett måste för att isr. skall kunna få genom sin agenda. Falseflag operationer är ju standardmat för detta land. Och skall man vara ärlig så är det ju faktiskt iran (om de nu är skyldiga) som svarat på israels missilskjutningar den senaste tiden.

   Gillar inte fröken Wallström, men hon har ju faktiskt en poäng i att det är utomparlamentariskt gjort av isr. Var är angreppen förankrade?
   i övrigt håller jag med om att svensk msm är sjuk och behöver behandling. För den mår inte bra.

   • Engelsk media anses trovärdig, till skillnad från svensk media. Det tycks dock som om attacken ännu inte är bekräftad av andra källor.

    Arch-enemies Iran and Israel edged closer to all-out war on Thursday after Israel’s military said its positions in the Golan Heights were fired at with a barrage of Iranian rockets, prompting it to respond with extensive strikes targeting Tehran’s forces across Syria.

    The attack, if confirmed, would mark the first time Iran has fired rockets in a direct strike on Israeli forces, dramatically ratcheting up what has for years been a conflict fought through proxies.

    Iran deal: how Trump’s actions could flare violence in Middle East
    Read more
    Several but not all of the Iranian rockets were intercepted by Israeli defences, an Israel Defense Forces (IDF) spokesman, Lt Col Jonathan Conricus, told reporters.

    “At approximately 12.10, 10 minutes past midnight, forces belonging to the Iranian Quds Force fired approximately 20 projectiles – most of them are probably rockets but that is yet to be determined – towards the forward line of IDF positions in the Golan Heights,” he said.
    https://www.theguardian.com/world/2018/may/09/iran-fires-20-rockets-syria-golan-heights-israel

    • I det här fallet som i många andra så är trovärdigheten klart större hos RT än hos The Guardian.

     • RT ja de bad länstyrelsen på Gotland peka ut fågelreservat och när de pekade på kartan så fick de det till att här kommer USA/NATO få placera ut missiler riktade emot Ryssland

      Så RT trovärdigt 😆

 4. Eftersom kriget i Korea nu verkar avlägset så har arbetet med att starta WW3 intensifierats i mellanösternregionen. Det är därför vi sett den senaste veckans ordkrig och provokationer. Vi får hoppas att vettigt folk överväger så vi undviker ett storkrig.

     • Man märker snabbt ifall det är seriöst eller inte. Skulle inte förvåna mig ifall många av de galna är planterade av de som vill komma undan med sina konspirationer. För att underminera ALLA teorier och avslöjanden.

     • Ja, vissa är ibland lite för mycket. Ta till exempel den här om att atombomber inte kan fungera. Eller att världen aldrig någonsin lyckats ens skuta iväg prober till olika planeter. Väldigt intrikata och otroligt väl utredande. Men det man luras av är att de förvrider ofta redan bevisad och väl grundad vetenskap och sen använder det som ”bevisföring” .

     • Ja DOM kan man ju bortse från direkt, såklart. Men bara för att det finns galningar i världen så betyder inte det att ALLA teorier och avslöjanden är falska. Man skall se titta på infon man blir presenterad och utgå ifrån det.

     • Nej, det är sant. Men jag tar alltid sådant men väldigt många nypor salt. Och det har inte att göra med att jag skulle vara lagd åt msm utan snarare att jag tror många gillar att hålla på med sånt här. Det när deras kritik och avsky mot etablissemanget. Men jag tror även att msm I sig ägnar sig åt en del konspirationer som de framför som nyheter, absolut.

     • Men det kan inte råda någon tvekan om att det pågår MYCKET som folket inte vet om. Titta på hur det ser ut i världen, islamiseringen av Europa etc.

      ”In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.” – Franklin D. Roosevelt

     • Ja, jag håller med om det. Men jag tror inte man kan koppla ihop allting till en enda stor megaagenda som somliga gör. Eller extrapolera Israellonflikten till en agenda för att arabisera Europa. Eller det samma med Ryssland vs Nato. Geopolitiken känns långt mer komplext än så.

     • Jag tycker det är väldigt suspekt, till exempel, att våra förtroendevalda träffar globalisternas lobbyorganisation Bilderberggruppen och ingenting sägs i systemmedia. Samtidigt ser vi att politiken som drivs ligger helt i linje med Globalisternas. Det är en uppenbar konspiration för mig.

     • Ja absolut. Och man kan verkligen undra vad som sägs och vilka planer de har för Europas ekonomi. Men jag tror att naiviteten bland makthavare är en minst lika stor faktor i det hela. Det vore makabert om de hade för avsikt att enbart sänka allas löner och status för att foga folket och låta arabvärlden invadera Europa utan något som helst begränsning för att sänka löner. De är ju själva en del av systemet och de konflikter som det medför. Om de smidde sådana komplexa och brutala planer för folken borde de också i så fall inse att det hela till sist leder till deras egna förfall.

     • Stort ämne. Men jag har svårt att tänka mig att de är så naiva/dumma som de vill få oss att tro. Vet de till exempel inte att Saudiarabien inte tar en enda flykting och samtidigt finansierar moskéer i hela Europa? De är väldigt snabba med att ”rasist” stämpla Ungern som försöker undvika islamisering.

     • Den saken har jag också tänkt. Det är lite grann samma sak som de goda journalisterna som sitter på Södermalm men som själva flyr mångkulturen.

      Saudiarabien är konstant elefanten i rummet som tillåts ha sina kärnvapen och sina sjuka värderingar.
      Varför? Jo, oljan är enda anledningen.
      Å andra sidan, då faller lite argumentet om att USA eller Israel attackerar och försöker ta makten över länder i Mellanöstern enbart för oljans skull. I så fall skulle de väl för länge sen mosat saudierna med marken.
      Eller också begriper väldigt få hur den där politiska balansen i den regionen fungerar. Själv gör jag det uppenbarligen inte.

     • Jag tror att Globalisterna och Saudiarabien har en gemensam agenda. Saudi vill uppenbarligen islamisera Europa. George Soros betalar fantasibelopp för att frakta islamistister, ofta olagligt, in i Europa. Varför? För att han ömmar för deras välbefinnande? Knappast.

      Macron säger att ”Europa delar öde med Afrika” och han säger att EU ”måste” ta in 200 miljoner arfikaner de kommande 20-30 åren… osv… men inte många har tid att sätta sig in i allt detta… de har fullt upp med sina arbeten, betala räknignar etc. Och ingenting sägs i systemmedia. Den som piper blir stämplad som ”konspirationsteoretiker”…

 5. Iran ska ut ur Libanon, Syrien och Irak. De har använt förbättrade ekonomin efter kärnvapenavtalet skrevs till att expandera. Iran är destabiliserande i regionen. Trump gör rätt igen.

  • Snick snack. Det är USA som anfaller stater och lämnar kaos och förödelse efter sig. Som i Irak och Lybien. Finns också väldigt mycket som tyder på att USA har gett jihadisterna sitt stöd i Syrien.
   Syrien har bjudit in Iran och Ryssland för att hjälpa dem mot jihadisterna. De är där lagligt. USA däremot är i Syrien olagligt. Det är USA som ska ut ur Syrien!

    • Mja, alla länders gränser är resultat av krig. Och Syrien är verkligen inte starkt nog för att ta tillbaka Golanhöjderna.
     USA har de senaste decennierna fullständigt förstört det internationella regelverk som växte fram från och med den Westphaliska freden och framåt. Så nuförtiden är det nog den starkes rätt som gäller.

     • Då är det dags för Kina, Ryssland, Iran m. fl. länder att krossa regeringarna i USA och Israel samt de banksters och oligarker som ligger bakom dessa, så att vi kan få en fredligare värld.

     • Kinas har ju satt upp en oljebörs nu under våren. Och både Kina och Ryssland köper in guld. Det är möjligt att petrodollarn inte längre kommer fungera om fem år. Om nu petrodollarn är så betydelsefull som somliga säger.

      Om USAs budgetunderskott och handelsunderskott någonsin kommer hem till USA blir det nog svårt att upprätthålla imperiet. Men USA kommer alltid vara en hel kontinent utan några hot hemmavid. Vilket kommer leda till att USA kan lägga ner sina militärresurser på att söndra och härska annonstädes.

     • Nu när Ryssland redan har och Kina snart får sina hypersoniska robotar så är de amerikanska hangarfartygsgrupperna inte värda så mycket längre med en överlevnad på bara några minuter i krig.

     • Hangarfartygsgrupper är mycket sårbara. Till exempel har de ej haft något försvar alls mot diesel ubåtar under femton års tid. Men jag tror ekonomisk krigsföring är viktigare än våld.

     • Det har alltid varit den starkes lag som gäller. I modern tid har den starke även monopolet på sanningen genom att äga all media.

   • 👍🏻 Och globalisterna utmålar Ryssland som fienden nr 1. Jämnför man USA och Ryssland, så är Ryssland våra allierade inte tvärtom. Dom har alldrig gjort Sverige nåt, USA däremot har gjort att vi fått ta emot islamister och invandrare i massor!

   • Pest eller kolera?
    Syrien har en brutal diktatur, men om man ska tvingas välja mellan en brutal diktatur och ett jihad-kalifat, så väljer jag det förra.
    Ryssland är bara intresserad av att få behålla sin militärbas vid Medelhavet, därav så stödjer man Assads diktatur.
    Iran är en Shia-muslimsk diktatur, som har som mål att krossa staten Israel, samt stödjer terrororganisationen Hizzbollah.

    • Så fräckt att välja skärmnamnet ”sverigesframtid” när din prioritet är Israels framtid. Hizbollah skapades i respons mot Israels invasion av Libanon.

     Vidare är Iran otroligt mycket mindre farlig stat än Saudi. Och både Israel och USA är allierade med Saudi och hjälper dem i de hemskheter som Saudi begår i Yemen. Där kan man tala om folkmord och brott mot de mänskliga rättigheterna. Men det är tydligen inte så viktigt där?

    • Har syrien en brutal diktatur, vad baserar du det på? globalist medierna? Fråga syriska folket vad dom tycker om assad! Dom gillar honom, så där spricker det påståendet. Jihad kalifatet ”IS” vem har skapat det? Kom igen nu det är ju USA och israel. Har du många IS terror dåd i israel?
     Ryssland vill ju givetvis inte att USA ska tränga in dom med allierade och militär baser runt deras gränser, det förstår man. Tycker du Ryssland har startat många krig med mass invandring som påföljd???

  • Israel skall lämna tillbaka Golanhöjderna till Syrien nu snarast. Även Västbanken skall lämnas tillbaka till Jordanien. Israel är den stora destabilisatören i Mellanöstern.

 6. Frågan är om inte de största dårarna i detta vansinniga spel om olja, makt och inflytande är de svenska politiker som ser det som en god gärning att ta emot krigsbrottslingar, traumatiserade och analfabeter från dessa områden för att placera dem i svenska getton, och därefter dessutom vara nöjda med sig själva?
  Klarar man inte att lyfta ur sig själv ur ekvationen och därefter nyktert ta beslut som gör vårt lilla land till en plats där så många som möjligt i kommande generationer ska må så bra som möjligt, så ska ”man” inte vara i närheten av att beslut!

 7. Sin vana trogen var regimtrogna SVT’s första rubrik att Israel attakerat iranska mål i Syrien efter att ha blivit beskjutna, Rubriken numera ändrad…

   • Du är uppenbart en person som inte förstår så mycket beträffande orsaken till varför läget ser ut som det gör i mellersta östern.
    Israel har givetvis rätt att försvara sig mot alla aggressioner de är utsatta för.

  • Vi har ju fått islam på halsen pga USAs många krig. Kan ha funnits en mening att mellanöstern länder haft tyranner och diktaturer, att hålla folket i shakt. I och med krigen har man nu släppt lös vargarna till fårhagarna. Vilka är västvärlden att lägga sig i diktaturer, det ska folket göra revolt mot isåfall inte andra länder.

 8. Israel överreagerade – Iron Dome- missiler mot två gatlyktor . . .eller misstolkar jag fotot?

  • Ljusare än så är/blir INTE bilden över mellan östern. Jag var där under sommaren 1967 då 6-dagars krig gick. Bättre och kraftigare vapen är den enda skillnaden mellan 1967 och 2018. Same shit different day.

 9. Nej, bästa Samhällsnytt.

  Iran har INTE skjutit missiler mot norra Israel.

  Till och med MSM-tidningen Newsweek som ni länkar till skriver det KORREKTA, nämligen att Iran skjutit missiler mot Golanhöjderna som är Syriskt territorium, men som Israel ockuperar.

  Håll er till korrekta fakta om ni absolut skall skriva om det här.

   • Det skulle inte alls förvåna mig. Men troligen är anledningen till Israels ockupation militärstrategisk.

    • Oja.
     Anledningen till att Israel numera kontrollerar Västbanken är i egentligen Golanhöjderna.
     Golanhöjderna behärskades fram till 1967 av Syrien.
     Därifrån kunde Syrien med artilleri bombardera norra Israel.
     Situationen var ohållbar för Israel och de bestämde sig för att få bort syrierna från Golanhöjderna.
     Nasser i Egypten, som hade beväpnats av Sovjetunionen, skapade då en allians med Jordanien och Syrien.
     Han trodde nog, att han hade Israel i ett järngrepp, och fantiserade om knivarnas natt i Tel Aviv.
     6-dagarskriget slutade dock med en total israelisk seger, och världen tvingas fortfarande leva med konsekvenserna.
     Israel ville efter kriget ”byta fred mot land”, vilket gjorde araberna ännu mer hatiska, och inget slut på eländet kan skönjas.

    • Isabella Lövin fixar problemet. År 2040 ÄR världen ”fossilfritt” (hoppas även politiska fossiler är väck). HON kommer nog att skriva om berömda boken BORTA MED VINDEN. Det blir ordentligt SNURRIGT med vindkraften. Källa: (MP).

   • Faktiskt till och med sämre än PK-gökarna på Sveriges Radio. I 10-nyheterna i P1 alldeles nyligen sa PK-göken vid mikrofonen INTE att Iran angripit ”Norra Israel”, utan ”Golanhöjderna” – dock utan att berätta att detta är ockuperat Syriskt territorium.

    • Kan det vara så enkelt att Iran skjutit missiler mot israeler som finns sedan länge på Golanhöjderna, och som används som en utvidgad försvarszon, då är ju missilerna ämnade för israeler oavsett vilken sida av gränsen dom är.

     • Jo, det är självfallet så att missilerna är avsedda för de israeliska soldaterna som ockuperar Golanhöjderna.

   • Nu har Samnytt Kent Ekeroth som hög beskyddare. Kent kämpar inte bara mot den totalitära liberalismen här i sverige och mot att vi svenskar trängs undan. Han kämpar också för Israels intressen. Jag kan inte hålla det emot honom. Lojalitet måste komma före några moralistiska fantasier om rätt och fel.

   • Det kan det göra. Men det förutsätter att kriget är avslutat och ett fredsfördrag upprättats.

    Detta är inte fallet här.

    Golanhöjderna är Syriskt territorium. Israel ockuperar detta. Observera att jag inte nödvändigtvis tycker att detta är fel eftersom det skedde i samband med Sexdagars-kriget.

    Men sakförhållandet är att Golanhöjderna är Syriskt territorium, och att Israel ockuperar detta.

  • Irans revolutionära garde är kanske på Golanhöjderna bara för en picnic? Israeliska politiker är inte lika totaldumma i huvet och självhatande som alla svenska politiker är.De kommer inte att lägga sig ned och låta sig slaktas.

   • ”Irans revolutionära garde är kanske på Golanhöjderna bara för en picknick…”…??

    Det finns väl inga iranska soldater på Golanhöjderna… Dom ockuperas av Israel.

 10. Hur många gånger har Israel attackerat Syrien ?
  50 gånger ?
  100 gånger ?
  Nu fick man alltså smaka av sin egen medicin.

   • 1973 deltog Syrien i ett förintelsekrig riktat mot Israel.

    ”Israeli Intelligence estimated that Syria had more than 900 tanks and 140 batteries of artillery immediately behind the Syrian line. The Syrian 7th Division was one of the units ready to attack. The actual number of Syrian tanks was about 1,260. Each Syrian infantry division had one infantry brigade, one mechanized infantry brigade, and one armored brigade.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Valley_of_Tears

    • Frågan var retorisk, men vill du ha ett svar är det, 1948, 1967, 1967-70, och 1973. I den vevan infördes Simsondoktrinen och då insåg arabledararna att det var en dålig ide att anfalla.

     • Hehe ska jag motivera att jag inte stödjer eller tar parti för islamska terrorister.?
      Det blir ju lite svårt eftersom jag helt enkelt inte gör det, och hade du varit lite mer erfaren och påläst om både Samnytt/Avpixlat eller som det hette från början Politisk inkorrekt (PI) och signaturen Bajen666 så förstår du att det är trams det du skriver…Mvh Bajen.

     • Samnytts historia och din signatur har inget att göra med att jag ber dig motivera hur mitt inlägg anses vara tramsigt. Däremot ser det ut som att du söker stöd från något som inte ens varit på tal så återigen, motivera!

   • Syrien är en sekulär stat. Det är tvärtom USA och Israel och Saudi som har gett sitt stöd till ”islamiska terrorister” i Syrien under åtta hemska år. Precis som USA har stött jihadister i Afgahnistan och precis som USA agerade jihadisternas flygvapen i Libyen.

     • Hur andra folk väljer att styra sina länder är inte min ensak.
      Tja du, det finns många eftergifter till ortodoxa i ditt idealland också. Och övriga länder i MÖ har religionen en viktig eller dominerande roll.
      Vidare, vi ser ju hur vansinnigt det blir när konservativ religion helt elimineras, här i Sveriges. Så varför är det så förskräckligt att religion påverkar lagarna in Syrien? Syriens styre är ändå sekulärt och det finns inget land i MÖ där de olika religionerna samexisterar i större harmoni. Trots att mycket mäktiga makter har gjort sitt yttersta för att söndra och härska och förstöra, utifrån. Dina ord om Syrien säger mycket om dig och ingenting om Syrien.

     • Ditt påstående är helt och fullt ut felaktigt. Faktum är att i Syrien är icke-muslimer FÖRBJUDNA från att inneha en roll som statschef och republikens religion MÅSTE vara islam. Vidare är islamisk rättspraxis en huvudkälla till lagstiftning och du kallar detta sekularism?

  • Du är en del av problemet med ditt västerlandsförakt och islamvurm. Det är synd att ni finns.

  • Iran har som officiell politik att utrota Israelerna. Självklart har de rätt att agera i självförsvar. Israel måste sätta upp samma krigsmål som Iran, alltså att Iran måste förintas. Iran valde att spela det spelet, så det kan bara sluta med att Iran förintas. Alla krigsbrottslingar avrättas, radikal islam förbjuds och Iran delas upp i etniska små stater och med oljefälten ockuperade av Israel.

   • Så det var därför de bojkottade Saddam Husseins oljeexport under ett decennium? Staterna i Mellanöstern är desperata att få exportera så mycket olja som möjligt till Väst. Det är deras enda inkomstkälla, de är extremt oljeberoende. Saddam mutade t.o.m. FN-tjänstemän för att kunna smuggla ut olja till vrakpriser. En sak man helt säkert kan lita på MENA, är att de alltid kommer att göra vad de kan för att exportera olja till Väst.

  • Det hade gjort ändå.
   1600 kr litern sattes innan missilattacken.
   Nu kommer skattehöjningarna som
   pärlband för att försörja låtsasflyktingarna.LYX!

  • Turkiet och Iran har tillsammans bara ungefär 6½% av USAs nominella BNP, och de använder mest sina inhemska valutor. Dessutom efterfrågar deras omfattande svarta ekonomi dollar. Turkiets ekonomi kollapsar sedan Erdogan valdes till stenålderstyrann och för Iran ser den nära framtiden inte precis ljus ut nu. Det är deras valutor som kollapsar och förlorar efterfrågan. Irak var en större oljeexportör och de bojkottades i ett decennium utan att det minskade efterfrågan på dollar.

   Farhågan om dollarns beroende av utländsk efterfrågan är i princip riktig, men proportionerna är såna att det är fånigt att kalla den för en ”petrodollar”. Dollarn efterfrågas därför att USA har en så stor och stark hemmaekonomi.

 11. Nattens israeliska attacker sammanfattas av den israeliske utrikesministern Avigdor Lieberman nu på morgonen:

  ”I hope we finished this chapter and everyone got the message. Israel hit almost all the Iranian infrastructure in Syria. None of the Iranian rockets struck inside Israeli-held territory, they either fell short or were shot down by Israeli defenses.”
  https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5256371,00.html

 12. Vi ser nu resultatet av Obamas politik som naivt lät Iran diktera villkoren i kärnvapen avtalet. Iran har kunnat i lugn och ro expandera i Mellanöstern och omringad Israel. Det är fullständigt vansinnigt av EU dårarna att låta Iran härja fritt där. Tack vare Trump kommer vi nu äntligen kunna stoppa expansionen av Irans mörka islam politik. Israel har under lång tid sett hur Iran har byggt upp militär styrka runt Irael för att någon gång i framtiden attackerar dem. Iran har ju lovat att förinta Israel och självklart känner de sig hotade. Jag skäms att vår regeringen stöttar Irans politik och jag förbannar Svenska folket som vill att vi ska vara kvar i EU som mer och mer avlägsnar sig från demokrati och närmar sig islam.

 13. Nu måste väl alla svenska politiker ställa upp och försvara Israel. Israel är det enda, på riktigt, demokratiska landet i regionen. Iran och dess ledare representerar hemsk islamistisk fanatism och politiskt förtryck. Israel omges av flera 100-tals miljoner muslimska fanatiker. Står svenska politiker upp för Israels demokrati eller muslimsk islamistisk fanatism?
  /CC

  • Vad oss anbelangar här uppe i norr kan de vara vad de vill, det avgörande är hur deras politik drabbar oss.
   Vi ska se till vårt, liksom övriga världen ser till sitt.

   • Vi har tyvärr inte hav mellan oss och Mellanöstern. På sikt är vi hotade även här. Du ser väl hur många muslimer som redan har invaderat oss och Europa. Det går inte att vara naiv i denna fråga.

    • Instämmer helt. Att sitta och heja på än den ena än den andra leder ingenstans. Israel ska inte ha några frivarv bara för att de kallar sig en demokrati.

    • Jaha, och vad stöd har vi fått från Israel? Inget alls! Snarare exporterar de sina problem hit till oss.

   • Förr krigade byar mot varandra. Sedan blev det landsdelar som krigade. Därefter länder. Sedan kom första världskriget och andra… nu pratar man om det globala och digitala kriget. De som vinner makt digitalt och ekonomiskt är de som kommer att ta världsherra-väldet. Och om muslimerna/islamisterna i Iran, Sudan, Afghanistan, i Tunisien, Libyen, Marocko, Hizbollah i Libanon/Syrien, Hamas bland palestinier i Gaza, Egypten, Jemen, Sudan och Jordanien, Indone-sien o.s.v. ja då kommer det bli så att hela jorden till slut kommer att styras av fanatiska muslimer som idag har rikedomar och makten över bl.a. oljan. Framtida krig kommer inte ske mellan byar utan kommer att handla om makten över jordklotet. Och om muslimerna vinner så kommer islamisterna att bestämma allting om bara 50-100-200 år. Vi som är vuxna idag kommer förmodligen att klara oss någorlunda men de som är små nu och som föds framöver kommer att tvingas att leva under islamismens förtecken och förtryck. Vill du det så kan du strunta i vad som händer mellan Israel och Iran. Men vill du att vi i Sverige och våra barn och barnbarn skall slippa islamistiska oket så måste du ta ställning för Israel. Vi ska inte ge efter eller strunta i vad som händer i Mellanöstern. För det påverkar oss framöver. Vi i Sverige måste stå upp för vårt sätt att leva och bekämpa islamistisk fanatism. Och Israelerna har mer samsyn med oss än vi har med muslimerna.
    /CC

  • Socialdemokraterna har alltid haft nära förbindelser med palestinierna ända sedan Palmes tid. Vänsterpartiet likaså.

  • Den svenska regeringen skickar ettusen femhundra miljoner till terroristorganisationen Hamas i Palenstina, för att stödja Israels
   kamp mot dom arabiska diktaturerna……

  • Vad rör det mig vilket politiskt system som andra folk råkar ha?
   Israel har skapat den här konflikten och betett sig jätteilla mot Syrierna under många år. Jag kommer inte ge dem mitt stöd alls.

  • Vad säger du om Israels stöd till sunniislamister som Al Qaida och Isis då? Är de också dina vänner?

  • ”Israel är det enda, på riktigt, demokratiska landet i regionen”

   no true Scotsman sen måste jag hålla med om vad andra sagt tidigare, vilket politiskt system andra nationer har är ingenting som Svenskarna behöver bry sig om.

   ”Står svenska politiker upp för Israels demokrati eller muslimsk islamistisk fanatism?”

   – Där finns inga andra val utan bara dessa två ?

  • Så du menar att Israel inte är fullt av fanatism? Israel är världens största krigshetsare som även styr USA:s krigspolitik och som var medskapare av IS. IS som krigar som ombud för USA och Israel (IS-krigare fick sjukvård i Israel). När Ryssland började hjälpa Syrien att rensa ut IS hösten 2015 så var det ett stort bakslag för Israel och USA. USA som dittills låtsasbombat IS i flera år, naturligtvis utan några som helst resultat.

  • Om ett land direktstyrs av en självutnämd diktator eller från bakgrunden av en bankster med jättelik plånbok, det är väl skit samma.

    • Jaha, jasså inte? Man råkar flyga över andra länders territorier och råkar komma åt missilknappen och missilerna råkar träffa väl valda mål. Vidare vill 1.5-2.0 miljoner palestinier bo på gazaemsan omgärdat med en mur som israelerna råkat bygga och ibland så råkar man vådaskjuta några palestinska koncentrationslägerfångar och ibland råkar Israels flygvapen skicka in sina plan som råkar fälla tonvis med fosforbomber.

     • Andra länders territorium ifrån vilka attacker mot Israel sker, eller ifrån vilka enorma vapenarsenaler byggs upp som endast har till syfte att användas för att attackera civila israeliska mål.

 14. Detta provocerades fram av Israel. Igår flög israeliska F-16 in över Libanon och angrep mål inne i Syrien. Ryska plan flög runt dom och hetsade, men kunde inte ingripa, naturligtvis. Samtidigt har USA trupper i Jordanien, alldeles intill Golanhöjderna. Infon fick jag från killen från Blackstone Intilligence på youtube. På RT skriver man att Israeliska robotar slagit ut syrisk radar.

  • Israels överlägsna och rättfärdiga militärmakt slog ut en stor del av hela den islamiska iranska regimens militärinfrastruktur som de har stationerat i Syrien.

   Israel anföll med flit. Det var ingen provokation, inget misstag, inga oklarheter.

  • ahhh nu faller bitarna på plats. Tyckte väl att det lät konstigt att iran skulle ha skjutit missiler med tanke på deras delikata läge. Tack för uppgifterna

   • Israel har för vana att anfalla för att fienden”tänkte”anfalla. De har kallat in reserver och förberett sig på en massiv iransk/syrisk motattack efter de själva slagit ut mål inne på syrisk mark. Sedan ska Netanyahu, med ledsna hundögon stå i tv och fråga var världssamfundet är när hans land blir angripet.

    • Så är det faktiskt. Deras strategier går mycket i re-runs. Därför är de ibland ganska så lätta att på förhand räkna ut. Det är ju bara att titta på gamla repriser så vet man. Lite som med kärnvapenanklagelserna mot iran där Bibi varje gång gått ut och sagt exakt samma sak i 12 år – där iran bara är dagar ifrån att ha bomben klar och dessutom kommer att använda den mot dem vilken dag som helst. Jag undrar varför många här väljer att svälja de ganska uppenbara lögnerna och istället hålla på isr i alla lägen? Fakta, historia och förnuft räcker för att lätt sluta stirra sig blind på stenen(invandring/islam) som slog en i huvudet och istället börja titta på VEM som kastade den (isr. Saudi, usa) och VARFÖR (den onämnbara planen som ej får nämnas här)

     • Ja, Israel har en unik roll i världen, kommer undan med så gott som allt de hittar på. Det värsta som kan hända är en tillsägning i FN som sedan USA kommer riva himmel och jord för att dementera-Va, har inte Israel rätt att försvara sig? Kom man undan med USS Liberty, så är man nog inte så främmande för att göra något liknande igen. Israel behöver våran sympati för att kunna förtrycka sin omgivning. Deras lobby här i Europa och i Amerika jobbar orkeslöst på att den israeliska versionen alltid är den som visas på nyheterna.

     • Det är precis min uppfattning också. Säg mig, varför tror du att det är så många här inne som påstår sig vara Sverigevänner, men samtidigt inte vill förstå den sionistiska agendan och påverkan på SV och Europa(tex. invandringen och nedmonteringen av västländer)? Varför håller dem oavtrutet på Isr. i alla lägen. Fattar de verkligen inte – eller är dem bara får som inte orkar intressera sig för sanningen, utan istället tycker det är lättare att bli tvångsmatade med lögner o fake news? Det tar ju bara en kort stund av ens vardag för att inte vara ett sånt får genom att kolla fakta och använda förnuftet för att inse vad den sionistiska politiken och lobbyverksamheten ställt till med och fortfarande ställer till med.
      Det känns idag som på den tiden för 10 år sedan när man skulle förklara islams ideologi och konsekvenserna av massinvandring för svenskar i aftonbladets kommentarsfält . Det är samma meningsutbyten, samma naiva, tröttsamma brist på kunskap och förhållningsätt idag gällande sionismen och isr. politiska agenda. Men svenskar fattar liksom inte!

     • Man ser konsekvenserna av massinvandring men vill inte se vad som är orsaken till den. Gillar du inte den ena sidan så måste du stödja den andra. Jag tror frustrationen många svenskar känner här hemma får utlopp i IDFs kulkärvar mot obeväpnade demonstranter..

     • …intressant. Det ligger något i det du skriver. ”Gillar du inte ena sidan så måste du stödja den andra.” Så är det nog. Har inte tänkt på det. En high-five för den haha

 15. Jag hoppas att Iran använder sin atombomb. Så kan vi en gång för alla utplåna muslimerna och islam. Detta skulle ju då givetvis få konsekvenser i Sverige, på ett positivt sett. Jag skiter så in i helvete i vad som händer där nere i avloppsregionerna. Pang pang.

  • Världen har nu nått en sådan situation att man inte längre kan strunta i en konflikt bara för att den utspelas i en annan världsdel.

   Det som sker, och det som kan ske, kan eskalera i sådan omfattning att det direkt påverkar mycket stora delar av världen och i bästa fall innebär många decennier med stora ekonomiska bekymmer, hälsoproblem osv,

   Även om man inte är direkt inblandad.

   • Så som världen ser ut idag så får de mig att äcklas. Om det blir världskrig med stora problem runt om i världen med ekonomiska konsekvenser så kan jag inte bry mig mindre. Själv är jag en överlevare och bor mitt ute i skogen utan grannar och trivs fint med det. Du kanske vill då säga att kriget kan påverka mig indirekt, ja men då blir de väl så. Idag så plågas alla långsamt långsamt utav hur politiker har styrt världen de senaste 300 åren. Gör inget alls om det blir en katastrof.

  • Det är inte Shia och Iran som sprider kaos död och förödelse i världen. Det är Saudi, USA och Israel.

 16. Soptunnan Europa tar väl som vanligt hand om spillet när de två falangerna inom islam ryker ihop och den amerikanska vapenindustrins aktier rusar på New York-börsen efter den ledsamma nedgången som en följd av de mildare tongångarna på den koreanska halvön.

  • Japp, denna gång kan väl USA ta hand om flyktingströmmarna, för det har dom ju inte gjort alla dom tidigare krigen dom startat. Det har EU fått tagit smällen för!

   • Minns Anders Borgs tal i Washington 2012 då han kom in på folkvandringen till Sverige med dess öppna gränser. Flinande sade Borg: -I praktiken är det USA som förser oss (Sverige) med flyktingströmmarna. Ni startar krig och vi får alla flyktingar. Hela publiken gapflabbade!

   • Den humanitära superstormakten kommer att ta sitt Ansvar och är ett Föredöme för hela Världen! Även om nästan ingen på hela jorden ens hört talas om mongolandet i norr som byggts upp av Feminister, Binärsexuella, Batikhäxor och Romer

  • Iran och Irak krigar… Folk börjar fly… Den humanitära Stormakten Sväjie med Ferm, Fridde-groda och Sveriges Store Ledare Svitzarn i fronten kliver in och öser pengar åt alla håll i olika bidrag. 800 milj /år räcker inte för Palestina om dom ska attackera Israel… Den feministjisjka jude och demokratihataren Maggan, kommer nog lägga till en nolla där. 8 miljarder/år passar bättre.
   Efter några månader börjar flyktingar komma till Sväjie. Kommunisterna i 7-klövern JUBLAR !! Dom är i Extas! Mer flyktingar åt Sväjie, säger dom. 1 av tusen som tar sig till Sväjie är flyktingar… Resten är från Uzbekistan, Albanien… Araber som bott flera år i England och liknande.. Somalier, Tunisien, Marocko, Egypten, Libyen…Eritreaner… Afghanistan… . massmördare från Rwanda..mm mm mm… Passordet denna gång är Asyl Iran.. eller Asyl Irak så är kreti och pleti Mer än välkomna att stanna så länge dom vill i avloppet Sväjie

 17. Den störste förloraren i ett krig är sanningen. Vem som attackerar vem och när i detta krig vet man inte men faktum kvarstår. Det är ett krig inne på syriskt område och detta har önskats av USA ända sedan Obama och fru Clinton matade den så kallade oppositionen i Syrien med vapen och till en del genom ombud. Är själv Israelvän men blir lite fundersam när först USA och nu Israel gör oönskade missilattacker i främmande land. I Syrien är det Ryssland och Iran som är inbjudna för att rensa från IS och det är deras suveräna beslut. På tal om sanningen. Vad hände med den så kallade oberoende undersökningen om gasattacken i Syrien? Vad hände med giftattacken i Storbritannien? Det sista man hörde där var att det var ett amerikanskt gift som använts enligt schweiziska forskare. Passade inte sanningen längre?

  • Det blev locket på gasattacken i Douma. Mycket tack vare riktiga journalister som Robert Fisk. Som besökte platsen och pratade med dom”inblandade”. Den lille killen som blir spolad med vatten i vita hjälmarnas film var senare med på RT. Ingen gasattack, bara Fake alltihop! Skripol i Storbritannien är det samma, har dom fått gift i sig har det kommit från västs agenter. Det tragiska är att deras”vänner”gick ut några dagar senare och förespråkade aktiv dödshjälp! En false flag som gick fel. Allt ska skyllas på ryssen så NATO kan flytta fram sina positioner.

  • Israel är barriären mot islamisk kolonisering av Europa, faller Israel faller Europa. Israel har visat att man kan motstå alla arabiska och islamistiska länder, till och med när de attackerar tillsammans. 300 miljoner araber kunde inte vinna över 6 miljoner judar.

   • Nja. Utan betydande hjälp från Väst hade Israels saga varit all för länge sedan. Ur ren militär synvinkel är det däremot tvekĺöst en bedrift.

 18. Nu får alla parter ta och coola ned sig och backa mycket. Amerikanska och Iranska trupper veck från Syrien. Syren med stöd från Ryssland fixar ordning o reda i Syrien.

 19. Om man ser till vilka som integrerats bäst i Sverige från regionen så är det Iranier. Men för Usa är Iran ondskan på jorden, och INTE kalifatet Saudiarabien. Har det med olja att göra…?

  • För att många iranier flydde tidigt efter statskuppen 1979. Iransk medelklass med västerländska ideal som växt upp i Mellanösterns frihetstid under och tiden närmast efter segrarmakternas ockupation.

  • Du måste förstå att det är regimen i Iran som Israel fruktar. Folket i Iran vill inte heller Ha en sådant aggressivt tyranni styre som vill expandera sin makt i regionen.

   • Förstår det, och Iranierna är inte araber.
    Ville bara peka på det amerikanska hyckleriet.

    • Att Trump stöttar Saudiarabien har historisk bakgrund. Jag har också svårt att förstå det, men tydligen vill de inte avsluta vänskapen trotts att US inte längre är beroende av deras olja.

   • Rätt, tänkte inte ens på den gruppen eftersom den är i bedövande minoritet de senaste 40 åren.

  • Det är Saudi och USA dom är roten till all ondska i regionen! Vapenhandeln måste hållas igång! Det vet alla men blundar tyvärr! Saudi samspelar ned USA , det gör inte Iran , Att ayatollorna kom makten i Iran beror på USA s fulspel , det är det hela världen betalar för i decennier! Men man föredrar att se Ryssland som hot ..

  • De som har flytt Iran är oftast välutbildade integrerbara och motståndare till Mullornas regim..

  • USAs utrikespolitik är i mångt och mycket en funktion av den saudiska och den israeliska lobbyn. Båda två ser Iran-Shia blocket som ett hot och en konkurrent. Israel vill förstöra Syrien (som skyddas av Iran) så att det inte finns någon stat kvar som kan kräva tillbaka Golan höjderna. Och Israel vill dessutom expandera territoriellt in i Libanon.
   Saudi behöver ett oljepris på minst 87 dollar per fat för att få ekonomin att gå ihop. Och vill därför skada Iran så Iran inte kan producera olja. Dessutom ser Saudi Shia-blocket och dess ledare Iran som en konkurrent och ett hot.

  • Israel och USA har gett jihadister sitt stöd i Syrien i åtta år. Tvärtom är det den sekulära Assad regimen som slagits mot jihadister medan Israel och USA har använt dem för sina onda syften.

 20. Konflikten mellan Israel och Iran har skruvats upp ett steg på skalan.
  Från palestinsk Hizbollahmilis i Libanon med 100 kg Grad raketer bombar nu Israel
  den iranska Qudsmilisen i Syrien som förfogar 1500 kg Fajr raketer.

  Nästa steg är att Israel slår direkt mot iranskt territorium för att slå
  ut ballistiska missiler och kärnvapenanläggningar.

 21. Israel har den lilla egenheten att de ockuperar land, och sedan betraktar det som sitt eget. Försöker någon motsätta sig detta, betraktas det som ett direkt angrepp på Israel, och slås brutalt ned. Som nu i Golan t.ex.
  Israel är den värsta fasciststaten i modern historia, och att försvara deras agerande tyder på att man själv är fascist, eller att man inte fattar nånting.

  • Golanhöjderna användes för raketbeskjutning mot Israel under syriskt styre, attackerar Syrien Israel får man acceptera att man blir av med land.

  • Israel har den lilla egenheten att de ockuperar land som ett resultat av att själva blivit angripna. Hade dom inte knipit Golanhöjderna hade dom saknat självbevarelsedrift.

   • Om vi tittar lite bakåt i tiden så ägnade ju Syrien sig åt att skjuta på Israel just från Golan höjderna. Många har redan glömt eller kanske inte läst historia.

  • Araberna har den egenheten att de invaderar länder med stridsvagnar eller barnvagnar, inför sin religion och förstör landet fullständigt. Bekämpa dem med alla medel om vi ska rädda världen.

  • Det hade förmodligen varit bättre om judarna fått en del av Tyskland som kompensation för förintelsen. Då hade islamisterna tvingats hitta på nya anledningar till terror.

  • Svenska folket har blivit mer och mer utsatt, och det kommer ej sluta vackert. Skulle inte vara fel om FN hjälpte till för detta utsatta folk att få ett landområde någonstans, även mot någon annans vilja, då humanismen kräver att folk skall få leva trygga, och ej vara ständigt utsatta för hat, agressioner och värre saker. Judiska folket skall ej lastas för vad elit-judar och luciferianismen har för plan för världen. Som en av avhoppare sade om elit-judar. De är inga judar, de är konvertiter till luciferianismen. Och det passar för dem bara bra att deras namn användes för antisemitism.

  • Läser din text som att det är du själv som är den mest okunniga fascisten som inte fattat nånting.Hejar på Israel och hejar på alla som försvarar sig mot islamiststyrda tyranner.

 22. Hm…
  Dags att köpa oljeaktier och oljefonder?
  När blodet flyter på gator och torg är det dags att köpa aktier säger en gammal ekonomisk visdom.

 23. Äh, det är bara vapenlobbyisterna som är farten. Hotbilden i mellanöstern är det bästa för vapenaktierna. Samt de stater som har en stor vapenindustri.

 24. Denna uppgift måste tillsvidare tolkas som propaganda. Antar att Israel är källan till att Iran har attackerat. Om Iran skulle anfalla Israel, skulle man inte göra det enbart med 20 missiler. Trams.
  Snart kommer uppgifter om gasattacker och att Iran har färdiga kärnvapen. Lydhunden Trump skickar 2 hangarfartyg.

 25. Vart står Ryssland i det här? Den konflikten får man verkligen inte hoppas blir upptrappad genom att USA och Ryssland börjar blanda sig i.

 26. Israel ljuger. Läs om greatee Israel Project
  Och om Samson option. Israel ligger bakom kaoset i mellan östern. Judarna ligger bakom massinvandringen till EU.

 27. Vad säger israelerna själva om denna utveckling?
  Klart är att de som styr landet Israel nu, även drar in världen i ett tredje världskrig.

 28. Under dom senaste åren har israel anfallit mål i Syrien hundratals gånger, när nu någon slår tillbaka så agerar dom som om dom vore offer. Det gamla vanliga beteendet med andra ord.
  Kan ju också vara ett arrangerat anfall för att äntligen få igång det storkrig som behövs för att skylla den finansiella världskraschen på som kommer förr eller senare.
  Vi har ju på senare tid sett fejkade gas attacker både i England och Syrien.

  • Precis och för att inte tala om, dom påstådda kärnvapnen Saddam och Irak skulle ha haft, vart var dom, dom fanns alldrig!

 29. Mja, krig är väl onödigt att ta till. Det USA önskar med det uppsagda avtalet och sanktioner mot ALLA företag som handlar med Iran är att försvaga Irans ekonomi och hindra dess ökande inflytande i området. Hand i hand med terroristfabriken Saudi. Det ligger naturligtvis i Israels intresse att arabländerna är splittrade. Man skall även minnas att iranierna är indoeuropéer och därför inte så populära hos den arabiska omgivningen. Jämför man Iran med Saudi i ett demokratiskt perspektiv så är det stor fördel Iran, som alla kan se. Och Saudis kungahus måste hålla sig till USA för att inte riskera en islamistisk revolution inte minst nu när oljeintäkterna inte räcker för lyxlivet fullt ut och är inget hot mot Israel. Och i Jemen krigar man vidare i relativ tysthet.

  • Men varför relativisera Irans demokratiska förmåga genom att använda Saudiarabien som exempel?

   • Jag bara konstaterar att i Iran finns en opposition och att val inte helt riggade förekommer. I Saudi ren diktatur. Trots allt är de länderna de stora motpolerna i området och kan jämföras.

   • Europeiska företag får lov att fundera över vad de har att förlora i USA om de fortsätter att investera i Iran. Om EU ger förlustgarantier till de företag som tar risken så är frågan hur påverkas förhållandet mellan EU och USA? EU-länderna är tyvärr TOTALT beroende av USA för sin militära säkerhet eftersom den egna förmågan är obefintlig jämfört med läget 1939. Irans medborgare påverkas givetvis negativt om utländska företag slutar att investera i landet och teknikkunskap inte längre kommer Iran till del. Skatteinkomsterna minskar och förmågan till inflytande över området avtar. I bästa fall – sett ur Saudis och USA:s synvinkel – kunde prästregimen störtas, men mer talar för att de aktivistiska krafterna stärks av ett yttre hot.

 30. Att dom muslimska krafterna vill utplåna Israel är helt klart.. Antisemitismen predikas även i moskéerna o i barnens skolor.

  Att Israel ens finns kvar idag, är en enastående bedrift. Dagen innan FN skulle rösta om en tvåstatslösning i november 1947, skickade CIA ett hemligt PM där de uppmanade president Harry Truman
  att inte engagera sig för starkt.

  Enligt CIA, skulle inte judarna klara av att hålla ut mer än två år .Inte ens judarna på plats, såg ljust på framtiden.

  Arabstaterna har försökt utplåna Israel gång på gång sedan dess men alltid med samma resultat. Israel
  firar i år sin 70-års dag.

 31. Problemet i världen är : KORANEN .

  Där det finns muslimer , där är det : Oro — Död — & Förintelse .

  Förbjud islam ——- Rädda dina barns framtid i Vårt Sverige . Tack & Amen

 32. Kommer bensinpriset i Sverige att hamna över 20 Kr/litern redan innan industrisemestern?
  Ska ni samla på er en massa bensin innan priset driver i höjden så tänk på att bensin antänds vid friktion. Tanka helst inte i en stor plastdunk. Strålen bör absolut inte vara över en meter. Jorda.
  Var rädda om er!

 33. Var det inte meningen att missiler skulle landa i Syrien? Som jag förstår, så är det en till i raden av USA’s proxykrig mot framför allt Ryssland.

 34. Ny flykting våg på gång?
  nja det finns ju politiker som anser att det finns gott om plats i Sverige.

 35. Krigsmullret är ju gefundenes fressen för Nobelstiftelsen efter alla problem med Svenska akademien, för trots hög svansföring om ”värdegrund” – som stänger Åkesson ute från Nobelfesten – har stiftelsen aldrig tvekat om att ta emot sponsring från stora vapentillverkare. Och nu har dessa företag härliga tider, strålande tider. Gratulerar Nobelstiftelsen!

 36. Jag tror att Israel begick ett allvarligt strategiskt misstag när de valde att samarbeta med Turkiet, Saudiarabien och USA för att störta al-Assad.

  Försöket att störta al-Assad misslyckades totalt.

  Och det är DÄRFÖR nu Iran är i Syrien, bara några mil från Israel.

  Det här kan bli mycket obehagligt för Israel – tyvärr.

   • Du din lilla fjunpung, varför bryr du dig mer om Israel än om Sverige ?
    Varför flyttar du inte ner till Israel ?
    Vi behöver inga såna där sverigefientliga typer som du här i Sverige.
    Stick och kom inte tillbaka !

   • Ditt skitsnack är egentligen inte värt att besvara.

    Men jag konstaterar att du kör en Halmdocka – dvs tillskriver mig åsikter jag inte har – och argumenterar sedan mot dessa av dig själv påhittade åsikterna.

    Och du kallar dig själv ”Liberal”. Liberal – som Hillary Clinton och George Soros.

    Liberal är motsatsen till Nationsvänlig.

    Så – Schas!

     • Det var nog det dummaste någon skrivit i år på Samhällsnytt.

      Grattis. Ta på dig dumstruten.

     • Om man försvarar islamistiska regimer med näbbar och klor så är man en islamistförespråkare. Det hela är inte särskilt komplext.

     • Det är ingen idé att diskutera med dig. Du verkar helt sakna verklighetskontakt.

  • Lurigt, nu finns inte särskilt mycket fungerande islamisk iransk regimmilitärutrustning kvar i Syrien.

   ”Overnight, IDF fighter jets struck more than 50 military targets belonging to Iran in Syrian territory after Iranian IRGC Quds forces fired 20 rockets towards Israel. None of the 20 Grads& Fajr-5 rockets hit Israeli territory. Liberman: Nearly all Iranian infrastructure destroyed”

 37. Då blir det ev. möjligt för svenska företag att sälja fler vapen till länderna där nere i det korta perpektivet. Och den globala vapenindustrin inkl. den i Usa och i Ryssland får ett uppsving.

  Kanske är det även en svensktillverkad lastbil som används som plattform för avfyrningsrampen ovan, Volvo eller Scania? Men det kan ju även vara en tysktillverkad Mercedes eller annat, bilden är lite suddig. Snart går den väl sönder p.g.a. beskjutning så då får de köpa en ny snart, bra.

 38. Under nästa sk flyktingvåg, så kunde den idiotiska regeringen tvinga svenskar att lämna sina lägenheter och hus.., så att alla som kommer till Sverige och säger Asyl får någonstans att bo.

 39. Det räcker med att någon avfyrar en pistol i Afghanistan så kommer det tusentals ensamkommande afghaner rusande mot Sverige och skriker asyl. Dessa missiler kan få förödande konsekvenser för svenska skattebetalare.

  • Så kan det vara, men resten av världen baserar inte sin politik på svensk invandringspolitik. Det är svenskar och svenska politiker som låter dessa att komma hit.

   • Tja, vem vet. Dom kanske skickade iväg lite missiler för att ha en anledning att skicka iväg bottenskrapet att söka asyl i Sverige.

 40. Helt oväntat utveckling detta. Tänka sig att Iran har mage att slå tillbaks mot Israel för att deras flyg bombar Iranska militära mål inne i Syrien (som strider mot de moderata rebellerna i Syrien som egentligen är teorrister beväpnade av primärt USA och Frankrike med målet att störta Assad på uppdrag av att Israel tjänar på att störta alla andra nationer i området)

  • En kompis från Iran sa till mig för mer än 1 v sedan att det är mycket stor risk för 3e världskriget eller att Iran och Israel börjar bomba varandra.Han har tydligen bättre koll än all piss-media i hela Europa?

   • Skulle säga att hans farhågor är välgrundade. Vad många missar är att ett världskrig aldrig startar som ett sådant utan det eskalerar till det. Lyssnar lite på vad Ryan Dawson säger om utvecklingen och han är oändligt mycket mer kunning om det politiska läget i regionen än de flesta på Samhällsnytt är.

   • Iran för ett proxykrig i Syrien och Jemen – mot Israel och Saudiarabien! Iran stöds av bland annat Ryssland och Saudiarabien stöds av USA! Vill USA och Ryssland att kriget ska ta slut då blir det slut

 41. De enda som gillar krig mer än någonting annat är : Migrationsverket, kommunisterna i 7-klövern och alla andra PK-människor i Kiss och Bajs vänstern i Sverige.

  Krig kan skapa flyktingströmmar!

 42. Nejdå, islam flyttar inte fram sina positioner. Fredens religion var det ngn sa. Finns bara en lösning. Bomba islam tillbaks till stenåldern, inkl Mekka. tills där inte finns ngt islam. Görs det inte, kommer islam alltid att åter och återigen försöka erövra världen.

 43. Ja, och 31 August 1939 så utförde det lömska Polen en smygattack mot Gleiwitz radiosändaren i Tyskland. Hitlertyskland var helt enkelt tvugna att försvara sig! Hela vägen till Warzawa!

  Ärligt talat, den här ”attacken” är lögn. Israel har anfallit Syrien över hundra gånger de senaste åren och Syrien har inte svarat. Sajten Russia Insider varnade för att en låtsas-attack var nära förestående eftersom Israel hade gjort massiva truppförflyttningar till gränsen och har mångdubblat sin störsändning de senaste dagarna.

  Tråkigt att Samnytt sprider en sån här uppenbar lögn. Man får ta det onda med det goda antar jag och inrikespolitiskt här i sverige så är Samnytts rapportering enastående. Spelar faktiskt inte så stor roll vad folk här i sverige tror om Israel-Syrien-Iran, vi kan inte påverka det ändå 🙂 Som tur är 🙂

  • Polen slaktade slaktade Tyskar i den Tyska enklaven i Polen… Hitler skickade militär för att rädda sina Tyskar… Så började 2a världskriget….

   Om någon skulle börja slakta och våldta svenskar, så skulle ingen bry sig…

  • Israel blir ständigt attackerade och det som du kallar ”anfall” är bara självförsvar! Vad gör iransk militär i Syrien?

  • Frågan ställs nedan av ”oldster” ”Vem sköt först och varför? Och hur vet vi det?”
   Jag ställer mig även frågande till din inställning och undrar var du hämtar din information ifrån?
   Du kanske kan upplysa mig om din version på frågorna nedan?

   Iran har ju flera gånger sagt att de ska utradera Israel, är inte det sant?
   Varför har Iran baser i Syrien?
   Varför anfaller Israel ideligen dessa baser, tror du det är helt ogrundat och att de gör så bara för att de har lite tråkigt?
   Israel blir ju hela tiden attackerat av de Iranstödda Hizbollah, eller det blir de inte? Eller är inte Hizbollah stödda av Iran?

   Bara det faktum att Margot Wallström gillar ”Palestina” och dissar Israel är ju en slags kompassriktning på vad som är rätt och fel om man nu inte kan avgöra/lita på andra omständigheter.

   • Iran har baser i Syrien därför att Syriens sekulära regering har bett Iran om hjälp mot utlandsstödda jihadister som nästan störtade Syriens sekulära regering. Vilket hade varit en katastrof för tiotals miljoner människor. USA däremot befinner sig i Syrien olagligt.

    Israel anfaller baser i syrien därför att Israel vill störta Syriens regering och orsaka kaos. Om Syrien upphör som stat finns det inte längre någon som kan kräva tillbaka Golan höjderna som Israel ockuperat. Och Libanon förlorar sin beskyddare och Israel kan då expandera fram till Nahr el Litani floden. Samt expandera ännu längre in i Syrien. Södraste delen av Syrien kontrolleras idag av Israel stödda miliser.

    Hizbollah skapades som ett svar på Israels invasion av Libanon.

    • Hizbollah stöds av Iran och så länge Iran ser till att underhålla terrorgrupperna kommer Israel att svara militärt på deras attacker

 44. Löjeväckande att skicka lite raketer mellan länderna. Visa nu lite stake och skicka iväg allt ni har i en och samma våg emot varandra.

 45. Jag har fått insider info om att det är Stefan Löfven som har orkestrerat detta anfall med Miljöpartiet för att få hit än fler ensamkommande skäggbebisar. Allt för att försämra för alla pensionärer och för att öka takten till ett 100% islamiskt Sverige.

  • Batikhäxorna lyckades skrika högst igen? Många byter trosor flera ggr om dagen om det är dax för ett krig.

 46. Bäst att inte säga nåt om Israels ständiga attacker mot Syrien samt stöd till Al Qaida och Isis i Syrien? jfr tex http://www.friatider.se/israel-ger-hemligt-st-d-till-terrorister-i-syrien , http://www.friatider.se/islamiska-staten-ber-israel-om-urs-kt . Tyvärr riktigt dålig rapportering på Samnytt när det gäller Israel. NB: Israel och neocon-gänget i USA är inte Sveriges vänner. Vi behöver inte mer destabilisering i Mellanöstern och fler flykting- och migrantströmmar mot Europa.

   • Det är rätt, men i detta självförsvar ingår att destabilisera och indirekt skapa flyktingströmmar.

   • Deras försvar står inte i proportion till det de utsetts för, med sitt ständiga beskjutande av Syrien är de lika goda kålsupare som andra krigshetsare, de borde skämmas över sin nuvarande försvarsstrategi, den bygger till största del på ständig provokation mot andra nationer.

    • Då Israel ständigt blir provocerade har de inget annat val än att agera i preventivt syfte! Det handlar i grunden om deras egen överlevnad! Du hittar svaren i historien!

     • Tror definitivt inte att de nationer de anfaller i ”preventivt” syfte ser på saken på det viset, vad tror du?
      Jämför med att ge ett barn stryk i preventivt syfte, du hör ju själv hur korkat det låter.

     • Det var en liknelse över ditt resonemang om att Israel har all rätt i världen att bomba var helst de önskar, hur mycket och hur ofta de vill, i ”preventivt” syfte.

     • Den nation du sitter och försvarar med näbbar och klor är allt annat än ädel, åtminstone dessa som styr landet nu.

     • Nä, det finns problem i Israel ang illegala bosättningar etc etc. Men det är en annan fråga!

     • Du låter som en sk respektblatte: Provocerar nån mig, slår jag till först. Tänk om tex Syrien eller Ryssland agerade efter samma maxim.

     • Ja, Syrien och Ryssland har ju bombat USA, Storbritannien mfl. efter varje bomb dessa släppt på syrisk mark… Och Syrien stöder ju islamisk terrorism inne i USA eller Storbritannien…

     • Ryssen har faktiskt skjutit emot Amerikanska trupper i Syrien

      Det slutade med en total katastrof för de ryska legosoldaterna som testade på de amerikanska trupperna

     • Du ta och namnge alla diktaturer så får du reda på vad Judar har för mening med sitt yttrande av att vara Guds folk och allt annat folk borde hålla tyst när vi för vår talan!
      Josef Stalin var jude, om du undrar över någon diktator!

     • Synd att inte dessa driftiga forskare får vara med i den politiska utformningen av sin hemnation, de skulle kanske kunna bidra med en mer fredlig agenda gentemot andra nationer.

     • Att Jämföra med muhammedanska Nobelpristagare Men Sådana Tror Jag Inte Existerar !!!!!!!!!!

     • 12 Nobelpriser har de fått varav 7 det kontroversiella Fredspriset. Muslimer utgör 20% av jorden folkmängd. Jämför med judar som är 2 promille av jordens folkmängd men har kammat hem över var femte pris.

     • Var femte Nobelpris har gått till en person av judisk börd. Judar utgör 0.02% av världens totala folkmängd.

     • Rappakalja. Det är Israel som underblåser kriget i Syrien, USA agerar som vanligt knähund åt dem. Israel måste få bort Syrien och motståndsrörelsen i Libanon innan de kan ta sig an Iran. Således även regimbytet i Irak, vilket ironiskt ledde till Irans växande influens i regionen. Israel har en tendens till kortsiktiga lösningar, men har som vanligt svårt att se vart äpplena hamnar när de välter lasset. Iran kommer att växa, tack vare Israel.

      Och som vanligt är när Israel ber USA att störta regimer, flyktingarna söker sig till Sverige. Och dumbommar som du kommer sedan att klaga ”döh, varför kommer det mer flyktingar hit”. Jo, for att dina största idoler, Israel och USA slagit sönder sekulära och stadiga stater i mellanöster, igen.

   • Du kan inte börja en historia i mitten, Mycket förenklat så här ser det ut.

    1. Israel går in med militär och bulldozrar ner Palestinska hus och tar deras privata mark. Klagar de slängs de i fängelse alternativt skjuts på fläcken. Nu bygger de – endast för Judar – bosättningar med murar på denna marken.

    2. Nu blir de forna ägarna av denna marken förståligt arga på Israel och skjuter in lite raketer (inte missiler, en missil går att styra) på de som stal deras mark. Detta klassas då som en terroristhandling men då inser man att vad som är en terroristhandling handlar om vem det är som gör definitionen.

    3. Nu svarar Israel med att skjuta ihjäl Palestinier till en ratio av 9 till 1 och säger det är självförsvar.
    Det är på punkt 3 som du går in med din historia, som tur är finns där insatt folk som kan kalla ut dig på detta och påminner dig om de tidigare punkterna.

    ”The Jew cries out in pain as he hits you” – liogger mycket vishet i detta.

    Detta svar kommer med rätt bra odds att bli borttaget av Samhällsnytt så du behöver inte oroa dig, få eller ingen kommer se detta.

    • Bosättningarna är naturligtvis problematiskt i sig men ska inte jämföras med Irans mål att utplåna staten Israel! Då blir det lite komiskt för vilka iranska bosättningar har då Israel ockuperat?

     Och var är ockuperat? I så fall har Palestina ockuperat Romarriket och dessförinnan Samarien och Judéen etc etc. Till exempel så är Kurdistan i så fall ockuperat av flera länder.. Varför säger inget något om det?

     Ditt resonemang håller inte! Men för unga arga män är det argument 😉

     • ”osättningarna är naturligtvis problematiskt i sig men ska inte jämföras
      med Irans mål att utplåna staten Israel! Då blir det lite komiskt för
      vilka iranska bosättningar har då Israel ockuperat?”

      – Vilken koppling har Irans påstådda mål att ’utplåna Israel’ med de Palestinierna som får se sina hem jämnade med marken och utsparkade ?

      ”Och var är ockuperat? I så fall har Palestina ockuperat Romarriket och
      dessförinnan Samarien och Judéen etc etc. Till exempel så är Kurdistan i
      så fall ockuperat av flera länder.. Varför säger inget något om det?”

      – Begreppet ockuperat är när man med makt kommer och slänger ut en som redan besitter ett landområde/nation. Du kan inte använda hur mänskligheten såg på moral för flera hundra till tusentals år sedan och applicera den i modern tid. Förenklat så var ’Might makes Right’ det moraliska systemet som användes mellan nationer och folkslag från tidernas begynnelse till slutet av Andra värdlskriget 1945 då efter denna punkten Geneve kommisionen skrev ner att nu får mänskligheten sluta upp och sno territorium genom okupation/krig.

      Sen finns där inget koncept som ger arvsrätt till ett land bara för att ens förfäder skulle pissat på marken för 2000 år sedan. Indianerna i USA kan inte bara sparka ut de som bor på dagens USA och säga ”vi var här först, vår Gud ger oss divine right till den här marken”.
      Judarna har aldrig haft en nation som heter Israel, det är ett koncept tagit från de heliga skrifterna och aldrig existerat i verkligheten.
      Britterna och FN gav Judarna Israel som nation att vara i efter andra världskriget men det var inte deras land och har egentligen aldrig varit det. De har dock levt i den regionen där i flera tusen år som en minoritet och de har obestridlig historisk och kulturell anknytning till landet.

      Ideen om hur aggressiva Iran nu skulle vara mot Israel stämmer inte riktigt med bilden att där bor idag etniska Judar i Iran.
      Judarna har bott i de regionerna under tusentals år och det har aldrig varit några större problem.

  • Att vi har fullt av mena-invällare i Sverige beror på att Sveriges förståndshandikappade styre inte stänger gränsen och repatrierar byket samt att svenskarna är syltryggar och ingenting annat

 47. Sorgligt med konfliktens utveckling, eftersom Syrien och Iran borde vara bättre att ha att göra med än Saudi och liknande.

  • Och mullahstan Iran och Putins Ryssland är härliga exempel på humana demokratier? Ingen bryr som om dina sympatier!

   • Vad har du för oberoende och tillförlitliga källor att en ”majoritet” av det iranska folket önskar det? Eller hittar du bara på det?

   • Kriget mot Irak och Saddam gick ju lysande och konsekvenserna för Sverige har varit fantastiska, åtm. om man frågar globalisterna…

 48. Ryssland och Syrien kommer inte att svara på attacken. Detta är en konflikt mellan Iran och Israel. Iran agerar självständigt i Syrien och kommer att fortsätta att göra det. Det blir svårt för Ryssarna att kasta ut Iran på grund av att de har under lång tid haft starka band till Iran, så vi kan bara hoppas att Trump lyckas stoppa leveranserna av vapen till Syrien från Iran.

  • Ryssland har ingen anledning att kasta ut Iran ifrån Syrien. Iran krigar nu i Jemen och i Syrien… De krigar mot Saudi och Israel (och US+EU).

  • Håller på Isis, Al Qaida, Islams armé och saudierna förstår jag? Väntar otåligt på kalifatets dag?

 49. Varför sysslar Samhällsnytt legoknektar för makten och till vilken nytta, ni raderar sådant som är klarspråk och ni kallar er för alternativ Media, men ni gömmer sanningens meningar oftast, för att inte stöta er med PK initierats folk???

   • Nej personligt hur vi får våra yttringar raderat mellan varven. Underförstått, det går bra att skriva en massa blaj, men angripa sådant som är mer än fakta och innehåller en lång process hur politiker vill trycka ner folken världen över i deras skor och helst be dem att hålla käften!

 50. O i Sverige utnämner man Mona Sahlin till nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, tillsammans med en telefon, som inget ringt … ….

  Det är att ta ansvar anser Löven …

 51. Hur vågar de. Det här är inte feministisk krigföring. Margot kalla genast in säkerhetsrådet och förklara för dem hur den feministiska krigföringen ska gå till.

  • .
   Mamma ,! Om du inte röstar rätt , för dina barns framtid , så blir
   BarnBarnen tvungna att gå i burka . Är det OK ,? för dig . Amen

  • Ja, Iran var så fantastiskt under marionetten shahen. Det iranska folket fick nog av tortyren och avsatte Shahen. Svenskarna borde lära sig ett och annat, att ibland måste den styrande makten avsättas med andra medel än vallokalerna.

   • Från det relativt fria Iran under Shahen till prästerskapets teologiska stenhårda diktaturstat. Att på något vis se det som en förbättring talar inte för något förnuft från den som gör det valet. Under shah styret var det begränsad demokrati och politisk frihet. Under prästerna kräver den religiösa lagen absolut styre in i hemmen och sovrummet och människornas tankar

 52. Mig veterligen är Golanhöjderna stulna av Israel från Syrien. Israels eget territorium har därför ej attackerats.

  • Det stämmer bra och nu visar det sig att stölden var bra då Iran attackerar Israel på den fronten! 😉

   • Inte alls pga stölden, stödet till islamistisk terrorism i Syrien samt den ständiga militära aggressionen mot Syrien…

    • Genom historien har det varit och är så än idag och förmodligen imorgon oxå..rätt eller fel…🇮🇱🇮🇱🇮🇱

     • I sig inget skäl att ta maktens parti. Jag är tex stolt över de svenskar som slogs i Vinterkriget för Finland (och Sverige) mot övermakten Sovjetunionen och bolsjeviktyranniet.

    • Palestinierna klarar ju inte ens av att styra Gaza utan lever på bidrag och hat istället för att utveckla området till något fungerande

     • Nej men det är svårt att bygga upp en välfungerande exportbaserad ekonomi under belägring.

     • Skyll på nån annan hela tiden för att det odugliga palestinska ledarskapet terroriserar och utpressar sin befolkning och indoktrinerar dom ner i barnprogrammen att tänka i hat. Israel har varit belägrat i årtionden och ändå klarat att bygga upp landet till en modern välmående välfärdsstat för alla medborgare . La palestinierna ner vapnen och terrorn skulle dom ha allt att tjäna på det och kunde bygga upp landet dom fått av Israel. Deras bit är eg Jordanien men av goda orsaker vill inte Jordanierna ha Palestinerna där

     • Märkligt att både Västbanken och Gaza ligger innanför Palestinas gränser på kartor före 1947.

   • Detta är det antika Rom. Stulet av israeler och syrier. Hela melkanöstern och nordafrika är egentligen Rom och Poltava och Ryssland Sverige. Så det så:-)

  • sedan finns det inga iranska mål i Syrien.
   Det finns soldater som krigar mot IS och andra terrorister.
   Så det är inte så konstigt att Israels ledning vill hjälpa terroristerna.

    • Jag känner till nästa precis allt gällande Israels och USA agenda gällande alla krig de startar.
     Men kan du snabbt uppdatera mig

     • Otroligt! Verkligen. Jag har aldrig träffat någon som kan nästan allt. En eloge.

     • Vad gäller verkligheten om Israel och USA verkar du rent obildad när man sett dina inlägg. Däremot ovanligt fullmatad med propaganda, konspirationsteorier och fördomar.

     • I Dokumentet finns att läsa att Israel skall verka för att stödja radikala religiösa minoriteter och islamister för att undergräva sekulära arabstater. Målet, skriver O.Yinon är att slå sönder fungerande och starka sekulära stater och balkanisera dessa i små medeltida enklaver och ”furstendömen”, kollapsade stater, styrda av minoriteter, krigsherrar, islamister och på så sätt bli av med starka stater med stående armeer och stabila ekonomier och ersätta dem med kaos, permanenta inbördes strider och konflikter, samt spela ut dessa mot varandra och stödja radikala grupper. Vid avsaknad av stater och gränser blir även expansion möjligt. Då kaos råder i angränsande länder, blir det även möjligt att med svepande skäl attackera dem, med motiveringen att verka för nationens säkerhet.

  • Erövrade i krig när 5 muslimska länder attackerade och försökte utplåna Israel. Så kan det gå!

   • Hade ju varit klädsamt om stormakterna frågat den inhemska befolkningen vad de tyckte i frågan innan de påtvingade regionen Israel…

    • Varför skulle de?
     De frågade inte tyskarna när de gav tyskt territorium till Polen. De frågade inte polackerna när de gav polskt territorium till Sovjet. De frågade inte finnarna när de gav finsk territorium till Sovjet.
     De frågade inte tjeckerna eller slovakerna när de gav deras territorium till Polen, Tyskland och Rumänien.
     Etc, etc, etc.

    • Arkeologiska fynd bekräftar att judar har bebott området som idag är Israel, sedan minst 1200–1000 f.Kr medan de palestinska araberna som härstamma från den Arabiska halvön, anlände med islams erövringar av Mellanöstern 632–661 e.Kr.

 53. Ni som försvarar Israels agerande – tänk er följande scenario:

  FN utropar Skåne till en ny muslimsk stat!

  ”Skåningarna” beväpnas till tänderna av arabiska sheiker.

  Efter några år tycker ”skåningarna” att det börjar bli lite trångt, och skaffar sig bosättningar i södra Småland, Halland och Blekinge. Dessa bosättningar försvaras med vapen, och med argumentet att muslimer är suveräna människor, och så småningom ska befolka hela jorden.
  Svenskarna, med hjälp av norrmännen och danskarna försöker ta tillbaka det som stulits från Sverige, men slås ned av en övermäktig muslimsk krigsmakt.

  ”Skåningarna” börjar nu hota de Nordiska länderna, och påstår att de har kärnvapen.
  Skåningarna själva har dock kärnvapen, och är helt ointagligt.
  Minsta attack mot Skåne slås brutalt ned.

  Svenskar betraktas som andra klassens medborgare som bara springer omkring med fittmössor och gör kärlekshjärtan, och man beslutar att skapa särskilda inhägnade områden bara för svenskar. Dessa står under stark bevakning av ”Skåningarna”.

  Känns det lockande?

  • Nej, och det är därför vi stödjer Israels kamp mot den inkräktande och intoleranta ockupationsislamismen.

   • Israel försvarar sig inte mot någon islamism.
    De hjälper och har hjälp IS mörda 100000 med människor och fått miljoner att fly till Europa.
    vakna kommer du troligtvis aldrig göra förs du har hela mellanöstern i din bakdörr.

  • Du glömde skriva att när svenskarna kastar sten på skåningarnas stridsvagnar räknas det som terrorism och leder till långa fängelsestraff och din familjs hus blir rivet. När skåningarna bombar civila med vit fosfor och clusterbomber får dom en tillsägelse i FN.

   • Och kritikerna får veta att de lider av islamofobi och är skyldiga för allt ont som nånsing gjorts mot muslimer i hela världen, inte minst i Tyskland…

  • Det var inte mycket som stämde i den liknelsen. Läs på mer innan du skriver saker utanför fantasy avdelningen….

  • Säg mig en sak först.
   Är araber/ muslimer skyldiga att följa internationella avtal precis som européer, amerikaner, vietnameser, koreaner, japaner, ryssar, etc. är?

   Enklast svarar du med ett ja eller nej.

 54. Bara en liten fråga :

  Ska , muslimerna , islam + shariaLagar och koranen ta över och styra
  ditt liv .
  Bara frågar ………. .

  • Nej islam ska ut ur Europa.
   Läste i gammelmedia att Securitas har förbjudit huckle och nu är det snyftreportage non stop.
   I Sverige ska svenska lagar gälla!
   En eloge till vaktbolaget.🇸🇪

    • Han är en bra symbol för motstånd mot Islamskt erövringskrig. Tråkigt nog vet man relativt lite om honom och ffa inte hur han såg ut.

   • Var det inte en domstol (EU-domstolen?) som nyligen gav ett företag rätt i den frågan? Securitas har nog tagit fasta på den domen. Även polisen borde förbjuda slöja. Annars, vad är meningen med en uniform? Vilka fler ska ha rätt att avvika i så fall?

 55. Israel hjälper europa/Sverige genom att hjälpa terroristerna i Syrien.
  Snart kan syrierna inte ens leva i Damaskus och då får vi ytterligare några 100000 syriska flykingar som inte kan utvisas.

  • Därtill är isis samt al qaida partners med Israel och åtm. isis vill och försöker (och lyckas tyvärr ibland) utföra terrorattacker i Sverige… Tacka mao. Israel för det!

    • När blev jag judehatare? Är stolt över mina släktingar som bl.a. med vapen i hand stred mot och var med och besegrade Hitlertyskland. Jag gillar helt enkelt inte israelisk terrorism.

     • vet du inte det.
      Alla som inte hyllar israels kednings bombningar hatar judar.
      Många SD ser bara en sak.
      Hat mot islam(som jag inte heller gillar).
      Men man måste försöka lära sig varför mänmiskor kan och vill fly från Isreals bomber

     • Många Israelpåhejare fattar inte heller att de här står tillsammans med islamisterna, medan de betydligt liberalare druserna, alawiterna och de kristna i Mellanöstern i regel står bakom Assad-Iran-Ryssland, inte för att de älskar dessa, utan för att alternativet är sharia-tyranni, slaveri och massmord under ett nytt kalifat. Och för oss i Väst kommer det som vanligt en nota förr eller senare när islamisterna rycker fram, jfr Al Qaidas historia (eg. ju ”registret” över de USA-stödda islamiska troskrigarna mot Sovjet och den då sekulära Kabul-regimen):

     • Du negligerar då helt det Iranska prästerskapet och deras stöd för den Syriska diktaturen. Dom Iran stödda grupperna är inte en bit bättre än IS och Al Qaida. Iran Syrien och Erdogans Turkiet bekämpar även Kurderna som skulle kunna ge delar av regionen stabilitet utan extremister. Iransk extremism är även ett plågoris i Libanon och Irak så du borde nog se på området med lite bättre perspektiv än ditt trånga hat mot västliga demokratier

     • Jag gillar inte regimen i Iran, men alliansen mellan Syrien-Iran-Ryssland skyddar de facto Syrien från ett sunni-islamistiskt maktövertagande som skulle förstöra ett för Mellanöstern förhållandevis sekulärt och liberalt styre. Jag gillar inte heller de iranskstödda gruppernas agendor för tex Libanon, men dessa shiitiska grupper har åtm. än så länge inte riktat in sin terror på Väst på det vis som Al Qaida, Isis mfl. sunniislamistiska grupper har det, och inte ens i Mellanöstern är Irans kompisar lika brutala som de Israel-stödda Isis och Al qaida.

     • Iran har stöttat en mängd olika terrorgrupper och fanatiker så skillnaden är minimal. Den form av stöd till Assad diktaturen som ges utan förbehåll av Iran och ryssland gör att man inte ens kan starta en demokratiseringsprocess i landet. Något som skulle ta lång tid oavsett men åtminstone kunde förhindra ytterligare radikala religösa gruppers tillväxt. En demokratisering som fö inte heller ligger i dom stödjande ländernas intresse.

     • Varför ska vi i väst avgöra vilken form av demokrati dessa ska anta?
      Ifall vi vill påverka så bör vi göra det med det goda exemplet och inte med hot och våld.

     • Jo just det du vill också göra handhjärtan och bjuda på grillkorv till IS och arabdiktatorer

     • Nej, det handlar om att ge och ta under förhandlingar mellan nationer och under utövandet av diplomati.
      Varför blanda in feministiskt trams här?

     • Förresten: varför gillar du en kommentar som kallar mig judehatare utan att veta ett dyft om mitt förhållande till judar?

     • Vilken lysande argumentation du klarar. Studerat retorik i Sandlådehögskolan i Tehran?

     • Antagligen för att alla dina kommentarer är gravt vinklade och förvrängda mot den judiska staten Israel. Ge fan i offerkoftan och stå för vad du skriver. Du är knappast någon större anhängare av varken judar eller Israel.

     • Ändå står ditt Nato handfallet inför Turkiets uppenbara brott mot mänskligheten.

     • Frågan är hur länge till dom är med i NATO. Kärleken till Erdogan regimen är inte stor någonstans i väst men Putin regimen verkar ha hittat en ny kompis

     • Det bevisar enbart att Nato är en kriminell organisation utan heder och ära och vars enda syfte är att vara en nagel i ögat på Ryssland. Man sviker verkligen kurderna som bistått i kampen mot IS.

     • Säg hellre att faktorerna som krävs för att bryta ett avtal inte är tillräckliga. Att man sviker Kurderna håller jag med om

    • Jag skiter fullständigt om personen du hänvisar till hatar judar.
     Han har rätt i det han skrev och medans ni hyllar israels bombningar så kommer det komma 100000 nya flyktingar tilö sverige.

     • Även om det är Fans gamla farmor som kommer till Sverige så är det fortfarande den svenska regeringens slapphänta invandringspolitik (samt idioterna som röstar på den) det beror på och inte Israels agerande mot muslimska terrorstater som Iran.

     • Extremister och vänster har likheten att det alltid måste vara deras hatobjekts fel aldrig deras eget. Tokvänster och stollehöger är så lika varandra. Att inse hur mycket våra Svenska politiker är skyldiga till fungerar inte för dom

     • Delvis rätt.
      Men om Isreal och USA början bomba här i Sverige skulle du vilja fly då?
      Saken är de att Isreal Frankrike UK Usa måste sluta tänka på deras ekonomi.
      De måste sluta bomva i mellanöstern punkt

     • Du vill mao att man ska låta IS, Al Q och tokiga Saddamer härja fritt och göra handhjärtan mot dom om dom kommer för nära……

  • Du menar att Israel kommit överens med Annie Lööf så att hon når målet 30 miljoner välfärdsmigranter? Titta vad Viktor Orban gör. Ungern tar inte emot några välfärdsmigranter.

 56. När man läser här en massa kommentarer som svävar på de egentliga sanningen
  beror på att vi har en världspress som skriver mycket under ett antagande utan att ta reda på egentlig fakta!
  Den här tråden vimlar av kunskapsmotsättningar och därför skämmer många ut sig av ren dumhet, de som normalt är fina på att rita och berätta, har hamnat i strid med höger och vänsterfolk!
  Ingen skriver varifrån de har fått sina åsikter vilket borde göras, alltså jag kallar det hela för en politisk förgiftningssymtom och man undrar om någon vet den exakta sanningen?
  Vi ska veta att denna artikel beskriver en lång historia som har pågått i minst hundraåriga strider mellan judar och araber och vilka ska vi då försvara?
  Personligen försvarar jag inte någon av dem, de är lika stora kålsupare allihop.
  Alltså det känns barnsligt hur åsikter tas ur luften och skrivs ner!

 57. Pest eller Kolera ,?

  Rädda dina barns framtid . De vill ha / behöver ett lyckligt liv .
  Stoppa islamiseringen . Snälla ,!

  • När blev SDs politik rasistisk? Det där är bara vad PK försöker dilla i det svenska folket.

 58. Det blir intressant om msm media fördömer Iran. De skulle verkligen behöva få på käften för dessa provokationer.

     • Finns nog få som stått mot Islamism och extremister så länge och så mycket som Israel och Mosad

     • Det är därför de stöder Al Qaida och Isis, samt är kompisar med saudierna förstår jag.

     • Du bevisade just återigen hur bristande kunskaper, helhetssyn och ärlighet du har. Du är aktivist och propagandamegafon för islamism och antidemokrati inget annat 😉

     • Kanske är jag inte typsikt Svensk och förstående utan kallar saker för deras rätta namn utan omsvep och förskönande omskrivningar 🙂

     • och varför vore då tex. ”judehatare” den rätta beteckningen för mig eller text ”propagandamegafon för islamism”? Växte upp i invandrarområden i Sverige och har alltid debatterat och engagerat mig mot judehat (jag har käftat emot varje arab som tex. velat döda judarna) och islamism och islamiseringen av Sverige och Europa (har intressant nog främst fått skit av medelklass-svenskar och -svenskor för detta…). Men! Nu tar jag semester från dig; en dag som denna är för fin för att ödslas på demagoger som dig. Adjö!

     • …och nej jag har inte benämnt dig specifikt som judehatare men att döma av vad du skriver är det synbarligen inte helt felaktigt

     • Sista gången jag svarar dig (detta pga din bottenlösa oärlighet och narcissism): Du gillade en kommentar som om mig sa följ.: ”Debilt svammel av en notorisk judehatare.” Detta trots att varken du eller den som skrev orden vet ett jota om mitt förhållande till judar. Det som föranlett anklagelsen om att jag är en ”notorisk judehatare” var att jag hade kritiserat Israels stöd (ekonomiskt och medicinskt) till terrorister (i våra kära systemmedier de s.k. ”rebellerna”) i Syrien samt Israels ständiga attacker mot Syrien.

     • Stämmer jag gillade texten generellt, och ser vad du skriver. Helhetsbilden av dig är korrekt

     • Tycker att dessa två, israels underrättelsetjänst och IS, verkar ha samma agenda, ändamålet helgar medlen, inte konstigt att dessa två vänslas i lönndom.

     • Hur vore det om du slutade agera nyttig idiot åt nassarna och idkade lite källkritik på de konspirationssidor du besöker?

     • Ser att ”ansedda och sanningsenliga” Israelhatande Fria Tider är din källa för denna nonsens. När jag läser vad Times of Israel (som Fria Tider hänvisar till) skriver om rebellgruppen som Israel påstås har hjälpt, så står det ingenting om Islamiska staten. ”Fursan al-Joulan” (Knights of the Golan) är inte någon islamist-jihadistisk grupp, enligt forskaren Al-Tamimi, som intervjuas i The Jerusalem Post, utan en självständig rebellgrupp som slås mot Asadregimen.

      Att ISIS skulle ha bett Israel om ursäkt är annu mer fake news som Fria Tider sprider. Sanningen enligt Al Tamimi är att en liten enhet från en IS-affilierad grupp vid namn ”Army of Khalid bin al-Walid” hamnade i strid med Israeliska styrkor nära Golan och Israeliska flygplan slog ut den. Ledarna för Islamiska staten var arga för att denna enhet anknutna till dem hade riskerat en ännu kraftigare respons från Israel. Islamiska staten hade inte haft råd med att slås på ännu en front. Någon ursäkt var det inte!

      https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Report-Myths-and-misconceptions-about-Israel-and-Syrian-rebels-on-the-Golan-498837

     • Kul att nån gräver fram äkta fakta till skillnad från mytgänget här och på Fake Tider

     • Helt patetiskt att någon i västvärlden kan ta ställning för Iran och det oreserverade stödet till den Syriska diktaturen. Israel för ett försvarskrig mot Islamisterna och har gjort i årtionden vilket borde vara ganska uppenbart även för den med dom trängsta skygglapparna och faktafiltret

     • Jag fattar inte hur du kan stå på IS sida.
      IS mördade nyligen i Sverige och det var inte Iran utan Israels skapelse IS.
      Men det struntar du i.

     • Senast klagade du på att jag var pro USA och västmakterna som är dom som verkligen lagt energi på att bomba skiten ur IS

     • Fattas bara annat då man själv skapat IS!
      Syftet är naturligtvis att destabilisera världen så att att man kan behålla kontrollen århundraden framöver.

     • Det där påståendet är bara så ohyggligt korkat och kommer ursprungligen från den ryska propagandan. Har tagits upp tuggas om nu och då av ett antal konspirationssiter så det förvånar inte att du drar fram det

     • Jag har säkert lika bra kunskaper om den ”konflikten” som du själv.

      Jag kommenterar inte konflikten utan konstaterar fakta.

     • Uppenbarligen har du inte det. Hur mycket luft ödslar du på att nämna Israels ständiga attacker mot Syrien och Israels stöd till islamistiska terrorister i Syrien?

     • Rex och andra här verkar inte heller kunna ställa den enkla frågan varför aldrig några israeler dör, trots alla påstådda attacker och provokationer från syriskt håll.

     • Det dör Israeler ibland men man skyddar sin befolkning både med varningssystem, skyddsrum och aktiva system och minimerar därmed förluster.

      Palestiner mfl. ser döda som propaganda vinster och martyrer och ser ingen anledning att skydda befolkningen utan tvärtom skapar ofta uppsåtliga risker och faror för invånarna på sina områden

  • Ja snacka om Tomtar. Ta sen arabtjejen som vill vara väktare i Securitas med slöja, kommer också i håg Indiern som ville köra buss i SL med turban, Snacka om tomtar.

 59. Varje person från Syrien kostade cirka 515.000 kronor per person och 32.000 kronor per person för cirka 5,8 miljoner i arbetsför ålder i Sverige
  Cirka 318.000 kom förra året från Syrien. Kostade cirka 164 miljarder.
  Det blir cirka 55 miljarder för 1000.000 till och cirka 11.000 kronor till. Blir cirka 43.000 per arbetsför svensk.
  Det kostar. Fast det är ju högkonjunktur och Sverige är rikt. Så finns fler andra här.
  Från till exempel Afrika, Irak och Afghanistan.
  Är det cirka 1 miljon muslimer? Kostnaderna multipliceras med cirka tre då. Beror på hur många som jobbar.
  Sedan gäller det inte bara ett år utan varje. Blir väl cirka 100.000-150.000 per svensk i arbetsför ålder per år. Under kortare och längre tid och beroende på hur många som har egen inkomst eller inte.
  Arabländer och islamisering kostar. Mellan tummen och pekfingret.

 60. Inte en enda israel har dödats i nattens strider enligt israelisk militär. Israel har påstått att Golan-höjden har angripits av iranska styrkor i Syrien vid gränsområdet. Vi vet inte exakt vad som hänt. Israel har vid flera tillfällen avslöjats med att låta Al Qaeda skjuta in några raketer mot obebodda trakter nära gränsen för att använda det som en förevändning att angripa mål i Syrien. Dessutom måste man komma ihåg att det handlar om syriskt territorium som ockuperats av israel.

  Vad som är säkert är att Israel i natt riktat en massiv attack mot flera mål i Syrien. Flera dödsfall och skador har rapporterats. Ännu vet vi inte omfattningen av den skada som Israel orsakat. Syrisk media uppger att man lyckats skjuta ner mer en hälften av ca 60 inkommande raketer. Israel har ingen rätt att attackera iranier eller andra i Syrien i påstått förebyggande syfte. Dessutom har Israel åter kränkt Libanons luftrum.

  Från RT:

  ”Israeli forces bombed the Syrian territory for two hours between 1:45am and 3:45am local time on Thursday. The attack was carried out under the pretext of allegations that Iranian forces had earlier hit Israeli targets in the Golan Heights.

  The damage inflicted on Iranian military and Syrian civilian infrastructure by the airstrikes is being evaluated.”

  • ”Skjuta in några raketer”…och varje gång vet dom vad svaret blir..😂😂😂….🇮🇱🇮🇱🇮🇱

   • Som dom tusentals raketer som skjutits mot Israel från Palestinskt område i åratal trots att man vet att det inte kommer något positivt av det varken strategiskt eller på annat sätt, tvärtom

    • Som att stå och skjuta sig i foten otaliga gånger och tro att nästa gång gör det inte ont..😂😂😂

     • Finns ett antal fler exempel på samma sak från palestinsk-arabiska grupper. Man funderar på det där talesättet som brukar tillskrivas Einstein om hans syn på idioti

  • som jag säger och Ni märker – det börjar lukta Kamelskit här och så kallade Berit, ta fram dit rätta arabnamn, dölja sig bakom ett nordiskt namn, har du tappat slöjan ?

  • Direkt rapportering från den ryska propagandan av dess lydiga megafon med bias i fakta så det kan ge Mont Blanc slagsida

 61. Kristi himmelsfärdsdag i dag, det är väl nått för alla muslimer araber o palestina vänner i ställe för rondellhunden.

 62. Ryssland verkar ligga lågt. Men i verkligheten är det som så också att Ryssland står på Israels sida, men dock ej, gärna ej varit det på det viset som USA och andra vill. Och i verkligheten är Saudiarabien och vartenda islamiskt land fiender till Israel, och som vill se Israel utplånas, precis som islam överhuvudtaget är en barbarisk fiende till bl.a. väst, och som kommer till tidens ände att ha som mål att sätta mänskligheten under sig. Det är fakta det. Islamisk fakta.

  Bl.a. Saudikungarna spelar ett spel tillsammans med västländer som köper olja därifrån. Samtidigt får Saudi sprida sin avskyvärda islamism till väst. Och det har ju bl.a. Sverige inget emot. Det står helt i linje med NWO. Överhuvudtaget är allt detta ondska som pågår mot väst och hela världen planerat av Luciferianisterna.

  För lilla landet Israels bästa är det naturligtvis viktigt att olje-samarbetsfulla islamiska länder får stöd av USA och väst. Det är inte som så att Israel gärna vill skapa kaos i Syrien. Dock annan sak med krafter som gärna vill skapa kaos där, precis som de vill skapa kaos i väst i väst- med sin NWO.

  Israel är ej mindre utsatt av luciferianismen än andra länder. Tvärtom, desto viktigare för luciferianismen att äga Israel, och skända Israel- mot Gud, mot troende. I sluttiden kommer många fler judars ögon att öppnas, och de börjar tro på sanningen.Till syvens och sist så kommer ondskan bli utplånad, och mänskligheten med det. Eliterna och dess korrumperade tillsammans med andra fotsoldater har levt i otro att profetiorna är ej sanna.

  Ingen kan fly. Speciella underjordiska byggnader som hungrigt byggts upp för eliter och alla som de behöver för skötsel och vård är inga skydd för dem. Bara en kort tid. Ingen kommer undan domen. Ingen.

  • Ryssland är bara i Syrien av strategiska skäl, och en av dem är inloppet till Svarta havet där de har en flottbas på Krim.

   Det är ett stormaktspel och geopolitik! Där Ryssland och USA för ett proxykrig med hjälp av Iran och Saudiarabien. Iran stöder shiamuslimska terrorister medans Saudiarabien ger stöd till sunniterroristerna.

   Naturligtvis gör då Israel ALLT för att skydda sig mot dessa grupper som drivs av antisemitism och hat. Israel har blivit attackerat flera gånger och som mest var det 14 länder som anföll dem! 1967 och 1973. Iran vill till exempel utplåna staten Israel!?

  • Har Merkel kommit på det nu? Hon och fler europeiska länder oroar sig för vad som händer när sanktionerna mot Iran åter träder i kraft. Kan drabba många företag som gör affärer med Iran, även svenska. Många arbetstillfällen riskerar att gå förlorade. Den nye USA ambassadören i Tyskland ha redan hotat företag med bestraffning om de trotsar sanktionera.

   ”Den nye USA-ambassadören i Tyskland var snabb med att ta tillfället i akt och varna tyskarna på Twitter:

   ”Tyska företag som gör affärer med Iran, borde avveckla verksamheten direkt”, skriver ambassadören.”

   http://www.friatider.se/eu-oro-n-r-trump-drar-usa-ur-iranavtalet

   • Ofattbart att den europeiska kontinenten inte frigjort sig än, den amerikanska kontinenten har gigantiska problem med sina klimatförändringar vilket omöjliggör odlandet av jordbruksprodukter. Den vanliga amerikanen går mot dystra tider ifall inte mer ödmjuka politiker lyckas ta sig till beslutsfattande positioner.

     • De som drabbats i usa av bränder, uteblivet regn, vattenmassor och jordskred, ser nog annorlunda på saken.

      Finns f ö ett sällskap som vidhåller att jorden är platt, kanske något för dig att engagera dig i?

     • Tänker inte ta din plats i sådana sällskap. 🙂 Men det stärker inte min syn på ditt omdöme och din förmåga till källkritik om du tror på CO2 myterna

    • Klimatlarmet tror jag inte på, handlar mer om politiska än vetenskapliga beslut. Däremot finns andra allvarliga miljöproblem. Frackingen kommer att förstöra stora landmassor för 1000 år framåt enligt några experter.

     • Dom som är mot fracking är i regel okunniga eller har andra intressen som backar dom. Metoden som använts under mer än femtio år är ett stort hot mot arabiska och ryska oljeintressen.

      Ett USA mfl stater som är självförsörjande på olja och naturgas är ett rent katastrofscenario för primitiva ekonomier som är helt beroende av råvaru export av olja och gas. Att den ryska propagandan har goda kontakter inom dom gröna rörelserna är inget nytt så varför förvånas över att dom går Moskvas ärenden även i den här frågan.

      För resten av världen är fracking en mycket intressant möjlighet eftersom det kan stärka nationella ekonomier och minska sårbarheten vid konflikter etc som stör tillgången på petroleumprodukter. Att vanliga bilar enkelt kan konverteras och drivas renare med naturgas är en ytterligare bonus om den kan lokalproduceras

  • Kanske är det dags att Europa börjar göra något själva och inte bara förlita sig på att USA som vanligt ska rädda området om det angrips

   • Vi kan ju börja med att gå ur Nato och liera oss med våra naturliga och geografiska grannar, som Ryssland och Skandinavien t ex.

    • Den ”naturliga grannen” ryssland som angripit och hotat oss flest gånger av alla och styrs av en genomkorrupt semiddiktatur. Tror inte det var ett lockande alternativ för speciellt många. Vår demokrati har brister men är trots allt räddningsbar. Våra Skandinaviska grannar har vi nog så mycket samarbete med som dom vill ha med det nuvarande Sverige och är en liten enhet internationellt. Vår större handel går till Europa som helhet vilket gör att EU som helhet är till vår absoluta fördel

     Vi är mot allt bättre vetande inte heller med i NATO så det är svårt att gå ur….

     • Ryssland har i nutid gjort tappra försök till samarbete och utbyte med den svenska regeringen, dock utan framgång. Skulle gissa att vi är livrädda för att stöta oss med den s k ”vännen” på andra sida Atlanten, en vän som sänder kalla kårar ute i världen och som många ledare fått plikta med sitt liv för att ha vägrat underkasta sig.

     • Det brukar inte vara så bra villkor för andra stater i samarbeten med ryssland. Kriteriet brukar vara LYD!

     • Länder inom den västliga sfären brukar vara eller bli demokratier med fri ekonomi och politik. Rent snack från dig mao

     • De som underkastar sig klarar sig bra men så fort de mopsar upp sig väntar ond bråd död och ödeläggelse av hela nationer.

     • Beskriver ganska bra läget för rysk oppositionspolitik och grannländer till ryssland

     • Ryssland har under Putin visat en osedvanligt utvecklad förmåga till diplomati och respekt inför andra nationer, att man sedan valde att återbörda Krim till dess rättmätiga ägare under den – av globalistmaffian – iscensatta revolutionen i Ukraina, måste betraktas som ren och naturlig självbevarelsedrift.

     • Nej det tog sin lilla tid för kyrkopatriarkatets män att greppa vetenskapens landvinningar om att jorden faktiskt är rund.

     • Stämmer inte heller, att jorden var rund var inget problem. Däremot hade kyrkan problem med att jorden inte var centralpunkten. Det stämde inte för dom att jorden cirklade runt solen

     • Varför hotar då usa i dagsläget de europeiska länderna med allvarliga sanktioner ifall de fortsätter göra affärer med Iran?

     • Som i så mycket annat får man välja ibland. Skillnaden är just att man har ett val i vem man själv vill handla med. Man kräver inte att få ha exklusiva handelsrättigheter och ett absolut inflytande på politik

     • Du implicerar med andra ord att vi får skylla oss själva ifall vi väljer bort eller trotsar usa till förmån för Iran eller Ryssland t ex.
      Vill vi verkligen vara underlydande i all evighet inför ett moraliskt korrupt amerika, mitt svar är nej och jag tror att européerna börjar fatta vartåt det barkar hän.

     • Om du vill ha moral ska du inte titta mot det ryska hållet där finns inget av sådant, däremot ett kopiöst hyckleri och en korruption som inte har någon likhet i något västligt land. Om du inte förstått det är vi inte underlydande vilket syns i hur spridda styren, åsikter och vägar dom västliga länderna har.

      Det är ganska skrämmande att någon i den förväntat bildade västvärlden kan se den altmer totalitära semidiktaturen ryssland i en positiv dager, men det ger en viss inblick även i hur den motsvarande motbjudande och totalitära islamismen kan få anhängare i fria länder.

     • Ingen har förnekat det skändliga med korruption i det f d östliga blocket men det är en process som tar tid att komma åt vilket vi kan göra ifall vi väljer att samarbeta istället för att rusta upp till tänderna via Nato.
      Att fler och fler får upp ögonen för det utmärkta ledarskap Putin utövar är ingen slump och inget du kan bortförklara eller vifta bort med anklagelser som världen redan känner till och som vi försöker komma tillrätta med.
      Ryssland är en nation som många är nyfikna på efter all tidigare svartmålning vilket bådar gott för vår region och vår geografiska belägenhet.

     • Nu är ryssland en nation på dekis och styret är en ren katastrof. Nog kan man vara nyfiken på ryssland tex för att studera effekterna av när korruptionen är del av det nationella styret men det är mer som varnande exempel.

     • Så fel du kan ha, framtiden finns i ett land som Ryssland vilket känns både spännande och intressant.

     • Med en så genomusel regim som nu har ryssland ingen framtid. Däremot finns förutsättningarna på många sätt genom en utbildad befolkning naturresurser etc Men idag är alla möjligheter i ryssland bortfuskade genom girighet och kortsiktig vinning i kretsen runt Putin och den korruption som genomsyrar såväl regimen som hela statsförvaltningen och rättsväsendet

     • Varje nation har sina utmaningar, även Ryssland, men med samverkan och diplomatiska ambitioner kommer vi längre, förutsatt att vi skrider fram med tålamod och respekt.

     • Jo det märks verkligen på den antivästliga propagandan i ryssland och hur man förföljer alla organisationer som har kontakt med väst. Dagens ryssland och det gamla Sovjet är väldigt lika i pladdret om samarbete mot världen och den inhemska hat propagandan mot väst

     • Man vill bara inte upprepa västs misstag. Den europeiska kontinenten står just nu inför sin största utsläckning någonsin vad gäller kultur, vetenskapligt förnuft och uppnådda humanistiska värderingar. Dessa frihetliga ideal har kommit att utnyttjas av elitistiska kapitalstarka individer som tagit som sin mission i livet att tvinga på nationer sin form av levnadsagenda vilken består av kontinenter i fritt fall utan nationsgränser där kapitalet i form av människor och varor ska kunna strömma fritt och därigenom utnyttjas obehindrat av denna lilla elitistiska kapitalstarka klick som tillsammans äger världens tillgångar.
      Ryssland försvarar sig tappert och håller fanan högt och detta gör man rätt i, ett ädelmod som saknar motstycke inom EU-kretsens sällskap.

     • Om du inte förstått det är det den fria handeln och kapitalismen som byggt västerlandets höga standard. Det är socialister och totalitära regimer som tillverkat problemen. Det ryssland gör är att underblåsa våra problem genom att stödja konflikter och splittring i västvärlden.

     • Nu är ju Ryssland den nation som via en diplomatisk Putin, har flest goda relationer i världen och detta har nog varit svårt för någon att undgå. Hörde det nämnas på ekot igår eftermiddag, d v s man undrade över hur Putin lyckas balansera mellan så många olika parter som Israel, Iran, Turkiet och Syrien. Väldigt strongt av honom får man säga.

      När det sedan kommer till de politiska åskådningar som du nämner ovan så säger jag ju just detta, att allt det välstånd som vi uppnått och fått åtnjuta på vår kontinent genom handel och sociala reformer, nu omintetgörs av en ny form av Globalism.

      Anledningen till att detta har kunnat fortskrida obehindrat och i skymundan, är att aningslösa EU-politiker svepts med av tankeströmningen om att en gränslös värld, utan unika och särpräglade nationer och folk, ska bli ett nytt och utopiskt Shangri-La.

      Man väljer dessutom att blunda för upphovet till denna agenda.

      Bakom detta anarkistiska globaliserande nätverk, finns en mycket liten klick otroligt förmögna entreprenörer inom allt från vapenindustri till hänsynslös råvarudrift och som inte skyr några medel alls när det gäller att slå sönder nationer i sin iver att få ut vapen och att komma åt landområden som kan leda till total och hänsynslös rovdrift på naturtillgångar.

     • Dom Putin har god kontakt med är ffa (semi)diktatorer. Kontakten med Israel är rätt kylig av goda orsaker så dina rysshyllningar är helt felgångna i vanlig ordning.
      Om du vill kritisera vapenhandel och råvarujakt är det nog mer Kina du bör ha som måltavla, deras nykolonialism är helt utan jämförelse. Långt mer påtagligt än dina mytologiska hot från väst

     • Om någon är stursk mot mig visar jag att jag kan ta för mig om det behövs men betyder inte att jag klappar på idioten för det om det inte behövs.

     • I den närmare historien är det väldigt lite aggresioner från Svensk sida mot ryssland. Däremot ganska gott om uppsåtliga kränkningar från Öst liksom den forcerade upprustningen av offensiva krigsmateriel i Östersjöområdet i Königsberg och St Petersburg områdena

     • Nej vi är inte med. Tidigare hade vi ett visst begränsat skydd men det är inte längre något vi kan räkna med. Att vi dels inte har skydd av någon försvarsallians och dels inte har något seriöst försvar och dels har en helt handlingsförlamad och inkompetent regim gör att vi är i praktiken helt försvarslösa, mer försvarslösa än Ukraina var. Vid ett anfall är det helt upp till USA och dom Europeiska länderna om vi skulle få någon hjälp pga deras goda vilja

     • Gå med i Nato och slåss för ditt älskade Israel? Aldrig. Anledning till att vi hade ett försvar fram till Sovjets kollaps var skydda oss mot talmudiskledda Sovjetunionen. En av de värsta tyrannstaterna som världen skådat.

     • Israel är inte ett NATO land. Etiketten må ha skiftat på Sovjet men andan är precis densamma med en KGB officer vid makten och samma korruption som alltid. I motsats till dina många skrönor så var judar tämligen förföljda under åtskilliga perioder av den socialistiska diktaturens varande. Men så står det inte på dina konspirationssiter och bland dom patetiska individer som vill ha revansch för WWII o återupprätta ryssimperiet mfl pappskallar

     • Nåväl, om den judiska statskuppen i Ryssland 1917 och de efterföljande massmorden i bl .a Ryssland och Ukraina har det skrivits om i bl.a Haaretz och denna publikation har också namngivit de ledande namn i dessa illgärningar. Kaganovitj var en av dem. En man som lät folket svälta ihjäl och t.om stal utsädet från bönder. Det är var bara en av alla illgärningar som leddes av män som Jagoda, Kaganovitj och andra prominenta judar. Sett ur det sammanhanget så är det väl inte konstigt om judar blir, som du uttrycker det, tämligen förföljda. En mycket mild form av repressalier med tanke på omfattningen av de begångna brotten.Jag är ingen anhängare av Putin men jag måste medge att det måste vara den bäste ledaren Ryssland har haft på 120-150 år. Allt om statskuppen 1917 finns att läsa i bokform faktiskt. Hans Björkegrens Ryska posten är ett tips jag kan ge dig. Han säger det inte rakt ut men merparten av namnen avslöjar att merparten av kuppmakarna tillhörde de omskurna. Jag bifogar en youtubeklipp med mer info. https://youtu.be/bP-irz5_roE

     • Du har aldrig funderat på att dom du nämner och många andra primärt är socialister och kommunister oavsett vad deras farfars far hade för familj. Alla blonda nordgermaner, rödhåriga Kelter, mörka Makedoner etc har inte samma åsikt pga sin härstamning

     • Jag har mött såväl ljushåriga, rödhåriga som mörkhåriga judar och för den delen av andra folkslag också. Det handlar inte om yttre kännetecken utan om det som försiggår i det inre. Har du aldrig funderat över varför judar tvingades bära en gul stjärna? Hade de varit fullständigt olika majoritetsbefolkningen så hade inget påtvingat tecken behövts. För mig som kristen är judefrågan helt och hållet en teologisk fråga. Ras, biologi eller dna är helt oväsentligt.

     • Dina förvirrade tankegångar kopplar fortfarande ihop teologi med åsikt. Du klarar inte av att inse att folk kan vara totalt sekulära oavsett familj och vem deras farfars far var.

     • Var det inte din gamle vapendragare Reinfeldt som benämnde Sveriges försvar som ett särintresse?

     • När du säger att Ryssland angripit oss så många gånger, vad exakt menar du då? Sverige har anfallit Ryssland avsevärt fler gånger, och flera gånger också försökt sätta marionetthärskare på Rysslands tron.

      Du kanske skulle gå i terapi för din ryss-skräck? 🙂

     • Ordspråket säger ”Vill du ha fred rusta för krig” och det tror jag på men vårt grannland rustar för anfallskrig och då är det inte någon inbillad rysskräck att inse vårt behov av vänner och ett seriöst försvar

     • Imponerande blindhet. När Ryssland rustar för att NATO tränger på allt närmare dess gränser, och hotar dem, så är det Rysslands fel. Och jag noterar att du också egentligen visste att Sverige varit mer aggressivt än Ryssland historiskt sett.

     • Nu har NATO inte några större styrkor samlade runt ryssland. Dom olika nationerna som gränsar till ryssland har sina egna styrkor som skulle vara där oavsett och troligen skulle varit större utan NATO medlemskapet. Krävs mycket propaganda floskler för att kunna utmåla ett samarbete för fred som så hotfullt

     • Det finns självklart ingen enkel sammanfattning att googla fram från officiell massmedia i väst, utan bara separata ögonblicksbilder. Men här skriver en tidning i UK om att NATO flyttar in flest trupper sedan kalla kriget:

      https://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-nato-border-forces-map-where-are-they-positioned-a7562391.html

      även om listan är långt ifrån komplett.

      På den här länken kan du se många av USA militärbaser, som omringar Ryssland:

      https://militarybases.com/

      Inte heller den listan är ens närapå komplett. Som du själv kan se finns t ex inte USAs illegala baser i Syrien med.

     • Inser du hur patetisk du är när du anser att dom 7000man NATO har fördelade i sex länder skulle vara hotfulla mot ryssland. Ta o gör en liten koll på numerären i dom ryska baserna på gränsen mot Europa och titta även på hur många kärnvapen missilbaser som ligger tätt intill gränsen. Sedan kan vi börja diskutera om det är den ryska krigsmaskinen eller NATO’s försvar som är mest hotfullt

     • Otroligt tråkig debattstil du har. Jag skrev dessutom mycket tydligt att det inte finns någon lättillgänglig sammanfattning i officiell västmedia. Det finns däremot oändligt med bloggare som har kartlagt hotbilden, om du törs titta efter och undersöka saken lite själv.

      Ryssland har inte omringat USA med militärbaser. USA omringar Ryssland. Ryssland gör inte statskupper över hela världen för att främja sina intressen. Det gör USA. Eller snarare eliten som verkar från bl a USA.

     • Svammel från dig, det finns gott om beskrivningar över styrkeförhållanden i domolika länderna och det är en förödande övermakt för ryska krigsmakten i såväl materiel som personal. Det enda ryssland är omringat av är andra länder som genom sina tidigare erfarenheter av Sovjet-ryssland funnit för gott att snabbast möjligt söka medlemskap i försvarsalliansen. Den försumbara numerär som kommer från andra NATO länder motsvarar soldater på permis från ryska baser riktade mot Europa.

      Hur naiv är du vad gäller ryska intressen i andra länder och deras påverkansoperationer. Vad kallar du attackerna och aggressiva provokationerna i Ukraina, Georgien mfl ställen. Du kommer med helt imbecilla och naiva försök till white wash av den ryska regimen som omöjligt går att tro på för någon med insikt i verklighetens värld

     • Att du är sjukt otrevlig, stärker inte dina argument. Du är bara helt ointresserad av att utmana din cementerade åsikt. Du fick en länk till USAs regerings egna officiella hemsida över deras officiella militärbaser, och alla kan där se att även bara de öppet erkända militärbaserna omringar Ryssland. Närmare och närmare har de krupit.

      Om du tar dig lite tid för reflektion, så kommer du inse att det jag skrivit är korrekt. Tidigare skedde statskupperna för att ”bekämpa kommunismen”, och nu sker de för att ”bekämpa terrorismen”. I botten finns alltid ekonomiska intressen.

      Som uppvärmning kan du börja med kuppen i Guatemala:

      https://www.warhistoryonline.com/war-articles/country-company-1954-guatemalan-coup-support-united-fruit.html

      Jag tog bara första bästa länk om det, men eftersom det hände för länge sedan kan du läsa om det ”överallt”, för när hemligstämpeln släpper så får vi ju erkännanden.

      Det finns ingenting som går att jämföra med hur den globalistiska eliten styr världen med hjälp av USA:s överlägsna militär. Hur mycket du än önskar att det vore så.

  • Kan inte lita på Merkel heller Hon stöder allt islamskt och är ansvarig för det mesta. USA varit delaktigt.
   NATO hamnar i händerna på islam med hennes politiska uppfattningar och som har sådant inflytande.

    • Hur fan kan du hylla en antivit och pro-islamistisk fascist som mutti Merkel? Hon om någon är en paria.

     • Tycker inte det är att hylla Merkel. Men har hon sagt något riktigt skall hon naturligtvis ha kredit för det. Även blinda höns kan hitta korn då och då.

    • Vad hon nu menar? Det är ju EU:s ansvar att stoppa islamiseringen. Får se om det blir någon skillnad. Hon och EU har stor skuld till hur det ser ut.
     Hoppas att USA och Ryssland pressar EU att stoppa. Långt till att EU ändrar sig till det bättre.

 63. Allt beror på att islam är en sjukdom och ingen religion eller politisk ordning, som ska styra ett land.
  Varje land som blir och blivit islamskt blir likadant och måste hindras. Sverige på väg att bli helt islamskt. Redan kraftigt infiltrerat. Islam inte lika tekniskt avancerat. Men vet hur en fiende besegras och underordnas.

 64. Undrar vilket är som någon med namnet Muhammed blir statsminister i Sverige?
  Abdullah Omar Muhammed al Kalif.

  • Allt medan de efterblivna muslimerna slaviskt följer sin taktiska,politiska stridsmanual Koranen.

   • Och vilka bevis har du för att du inte stödjer en konspiration. Det är faktiskt inte givet att majoriteten alltid har rätt.

    • Du vill ha omvänd bevisföring? Det kopiösa svammel som däremot anförs som bevis för sådant är så bortom all sans att det inte ens är värt att tända brasan med

     • Så om jag anför att alla bevis som sägs finnas för att din teori bara är svammel och saknar logik och bortom all sans kan vi hålla på i evinnerliga tider utan att komma fram till vad som verkligen är sanning. Är det inte så man startar krig?

     • Dravlet om sionismen håller inte vatten utan är ett mish mash av nassetänkande och andra konspirations påhitt….

     • Nassekortet? Låg nivå på dig. Påminner om rasistkortet när invandringspolitiken diskuteras……

     • Du lägger fram argument som tyder på att du inte har några argument kvar. Homofobanklagelser, rasistanklagelser, islamofobanklagelser et.c är ett tecken på att argumenten tagit slut…..

     • Letat efter ordet semitofobisk i SAOL men inte kunnat hitta det vad är det för fel på gamla kända invetkt

     • Ratzz försvarar Israel med näbbar och klor. Argumentationstekniken är den sedvanliga talmudiska; gap och skrik, hot, karaktärsmord och till slut, om så behövs, mord.

     • Kan du inte bara sluta skriva och istället gå hem och putsa ditt järnkors?

     • Ha, ha. Tja varför inte. Putsar du på din gyllene ”davidsstjärna” eller om det är hammaren och skäran?

     • Du förstår verkligen inte att du är en övervintrad liten Nasse som sitter I en bubbla och dagdrömmer om rikets fornstora dagar…

     • Ja det finns många smygnazister här som använder sionism som argument för att angripa judarna som är det egentliga målet. Annars förtäcks hatet med Israel. Använder de namnet ”judarna” blir det lätt avslöjade vilka de är (alltså nassar)

     • Smygnazist? De som har dessa åsikter brukar stå upp för dem. Är det några som smyger med vad de håller på med så är det väl judar. Om någon kritiserar Israel eller judar så flyger nazistkortet upp som en blixt, och helt plötsligt är den kritiserande skyldig till förintelser och allsköns ondska.

     • Vad kallas man ifall man kritiserar staten usa, inte lika laddat kanske och inte lika enkelt att klistra på fantasifulla epitet.
      Vissa har enorma problem med att föra fram sakliga argument utan beter sig som pk-media i sina inkvisatoriska agendor mot oliktänkande.

     • Om man kritiserar Trump eller USA är man antingen islamist, miljöpartist eller kommunist här på samnytt.

     • Nivån är på en barnsligt låg nivå, få sakargument, istället samma epitet som upprepas om och om igen in absurdum.

     • tja.. du har ju själv inte direkt framfört sakliga eller bevisliga fakta I Dina argument.

     • omvänd bevisföring är det enda argument konspirationsgalningarna har.

     • Där har du fel. Det finns många bevis för vad de så kallade ”konspirationsteoritikernas påståenden är sanna men de avfärdas utan att granskas och man blir delitad om man länkar till dem. Bara det visar vem som är rädda för sanningen. Så vår bevisföring blir liksom svår men den finns.

   • Stödjer man inte Ryssland stödjer man IS. Så är det i klartext! Varför skyddar USA och Israel jihadister?

    • Vi kan väl börja här hemma i Sverige!? Varför skyddar svenskarna IS-krigare och vägrar dela underrättelsematerial med andra säkerhetstjänster? Det här är en fråga som jag även ställer till mig själv!? Förstår inte logiken! Lika lite som att Sverige röstar in Saudiarabien i FNs säkerhetsråd och därtill även FNs kvinno-kommission!

     • Den svenska regeringen jobbar på sikt mot samma mål. Fast många av politikerna tror att de gör välgärningar. IS är i västs tjänst i Syrien. Bevisen är många nu, Trump sa det själv i valet. Obamas lönlösa flygräder utfördes för att skydda IS inte tvärtom. De skulle användas för att ta kontrollen över oljefälten. Efter att Putin inlett sin bombkampanj fick USA stöd flyttas över till kurderna. Syrien låg på skrivbordet i Pentagon sedan länge, man trodde det skulle gå att svepa bort regimen med proxyarméer. Det är min analys och många andras.

     • Det är ytters ett proxykrig mellan USA och Ryssland. Där Ryssland stöder Assad och Syrien och även Iran. Iran i sin tur stöder Hizbollah och andra terrorgrupper. USA och väst stöder Saudiarabien och då indirekt IS m. fl. terrorgrupper. Det här blir slut den dagen Ryssland och USA slutar med sitt stormaktspel.

     • Ett av länderna beter sig enligt internationell rätt och lag minsann det andra landet bryter dagligen.

    • Den där ”Ratzz” dyker upp som gubben i lådan varje gång det skrivs något om Israel och judar. Hen är en fanatisk Israel-vurmare och säkerligen jude själv. Skulle inte förvåna mig om det är självaste Ekeroth.

  • Trump ägs av bankerna som äger Israel som ägs av en viss familj. De hjälpte honom när han var i ekonomisk ruin på 80-talet och nu vill de ha tillbaka på sin investering. Olja. Denna familj äger bland annat rättigheterna att borra olja på Golanhöjderna genom företaget Genie oil. I deras styrelse finns många bekanta namn. I nordöstra Syrien kontrolleras oljefälten av IS till ganska nyligen och numera har de lämnats över till kurdisk milis. I detta område finns också amerikanska styrkor som inte angriper IS.

 65. Äntligen är de igång. Nu hoppas jag att de även skaffar sig lite utbyte av sina kärnvapen med.

  • Hur kan de gör detta utan att samtidigt förgöra sina egna landområden?
   De sitter i en rävsax, finns inga vinnare i dagens skede med de destruktiva vapen som mänskligheten skapat.

 66. Nu får putinistas och islamistkramare leka ensamma en stund. Gör som vanligt så kan ni skapa små falangstrider mellan er 🙂

  • Finns ingen anledning att vara bitter för att man förlorar en debatt. Upp med hakan! Jag ser fram emot att debattera mot dig fler gånger.

   • Vill du att det ska kallas debatt bär du nog skärpa dina argument och fakta med åtskilliga magnituder. Rekommenderar några kurser i modern historia samhällsvetenskap och internationell handel i något land med seriösa utbildningar. Gärna även några som ger dig insikt i fakta analys och kritiskt tänkande

  • Behövs inga falangstrider. Det är 2018 och de flesta har lärt sig vilka som styr världens ekonomi och all media. Era snyfthistorier och lögner håller inte längre.

 67. DT drar sig ur avtalet om kärnenergiprogrammet med Iran. Trots att de länder som också signerat och de myndigheter som kontrollerat avtalet med en röst sagt att Iran hållit sin del av avtalet. Istället höjer USA insatserna genom att ställa ytterligare krav i långa loppet förstör det USAs rykte som förtroendegivande avtalspartner. Som gammal affärsman borde DT inse hur mycket ett anseende betyder i affärssammanhang. Man undrar vems springpojke är DT? Sionismens?. Men Iran är inte vilket skitland som helst. Iran har också mäktiga vänner. Håll i hatten som de säger i programmet Så funkar det.

  • Om Iran höll sig på sin hemmaplan har det varit betydligt lugnare i regionen och även Israel! Varför provocerar Iran Israel och Saudiarabien med missilangrepp?

   • Om USA höll sig på hemmaplan. Hur hade det då varit? Om Saudi slutat med sitt folkmord i Jemen och Israel lämnat tillbaka stulet land?

    • Ja stal inte USA landet från indianerna, eller hur var det? Men, ok visst de får gärna stanna hemma….. Men till vilka ska Israel lämna tillbaka landet?? Enligt historien stal palestinierna landet från Romarna som i sin tur stal landet från bland annat judarna och samarierna som bodde där. Judarna bodde till exempel i landet Judéen, som var ett av flera länder i det geografiska området Palestina!

     • Israels nuvarande gränser är inte dom som var beskrivna i avtalet. Dessutom flyttar man fram sina bosättare på palestinsk mark. Det finns inga byar eller samhällen där det bor israeler idag, där det tidigare inte bodde palestinier. Områden har blivit etniskt rensade. Något som tex Begin erkände utan att skämmas.

     • Och vad menar du att vi ska göra åt saken? Ryssland har ju mer eller mindre ockuperat hela östra Ukraina med Krim! Ingen säger speciellt mycket! Vad hade hänt om ryssarna var judar?

     • Rättelse: Ryssland tog kontroll över sin stora militära marinbas, efter att USA lett en statskupp mot Ukrainas demokratiskt valde president.

      Kontrollen skedde via en folkomröstning, och Krim bebos i stort sett uteslutande av ryssar.

     • På exakt samma sätt röstade israeliska bosättare i Västbanken och Golanhöjderna om att få tillhöra Israel! Så Palestina är inte mer ockuperat än Ukraina!

      Rättelse: Ukrainska folket hade fått nog av ryskt tyranni och vände sig till Europa och USA för hjälp. Vilket är deras rätt! Viktor Janukovytj beordrade Ukrainsk polis att skjuta demonstranterna men de vägrade skjuta civila och Janukovytj tog sin tillflykt till Krim!

     • Det är svårt att ta dig på allvar, när du anser att illegala bosättare har rättigheter. Du måste i konsekvensens namn jubla över hur Sverige tas över.

      Men pluspoäng för att du åtminstone erkänner att USA orkestrerade statskuppen.

     • Inledningsvis förnekade ryssland att dom omärkta soldaterna och stridsfordonen som ockuperade nyckelpositioner på Krim var ryska. Ockupationen gäller inte heller en marinbas utan ett helt landskap.

      Folket gjorde uppror mot en korrupt Ukrainsk president som inte följde folkviljan utan försökte genomdriva avtal han inte hade mandat för med ryssland. Inte konstigt han smet hem till husse i Moskva sedan

      Fen sk folkomröstningen på Krim var inte värdig ens en bananrepublik som röstning betraktat och ryssarna på Krim bor där pga att Sovjet deporterade befolkningen till Sibirien och flyttade in ryssar. En bland många kampanjer som Holdomor(den rysk organiserade masssvälten) mot den Ukrainska befolkningen

     • Det här har vi redan kört ett varv. Du är helt blind för hur USA har placerat en marionett i Ukraina och den lustiga slumpen att marionetten har USA underrättelsetjänst som officiell rådgivare.

      Det går heller inte att behålla en marinbas, och inte kunna ta ett steg utanför basen – var lite realistisk. Ukraina var avsett som en buffertstat, men är nu militariserat av ett NATO som bit för bit tuggar sig närmare Rysslands gräns med sina baser.

      Men – jag förväntar mig som vanligt inte att du på minsta sätt ska vara intresserad av att reflektera över detta. Jag vet redan att du är totalt blind för detta.

     • Du anser att Ukraina inte är ett suveränt land till förmån för rysk imperialism. Det går utmärkt att ha avgränsade militärbaser, det förekommer på många ställen och var inte heller något som krävts från Ukraina. Den du kallar för marionett är isf en marionett uppställd i demokratiska val av det Ukrainska fiolket
      Du är helt skamlös i dina lögner

     • Fy, så otrevlig du är! Om dina argument inte håller (vilket de inte gör), så innebär det inte att du har rätt att kalla mig skamlös lögnare!

      När Sovjet kollapsade, var det överenskommet att länderna runt Ryssland skulle vara buffertstater. USA håller inte detta.

      Ukraina genomgick en statskupp, och den anses allmänt ha varit stödd av CIA, liksom oändligt många andra statskupper i elitens intresse. Jag förstår inte vad du skriver ens, när du kallar ”din” marionett för demokratiskt vald. Helt obegripligt.

      Krim är bebott av ryssar. Det är inget konstigt i att de vill tillhöra Ryssland. Och det innehåller alltså en marin militär bas, som USA ville lägga vantarna på.

     • Någon sådan buffertövernskomelse är inte möjlig att ingå för någon som respekterar stater som suveräna.

      Förnekar du att Ukraina håller regelbundna demokratiska val?

      För det att någon är ryskspråkig eller av rysk familj säger det inte ett dyft om vilket land eller vilken demokratisk tradition den vill tillhöra. Jag känner gott om ryssar som absolut inte vill ha med Putindiktaturen att göra och absolut inte vill ha någon rysk inblandning i länderna dom bor

     • Ukraina höll ett val, CIA orkestrerade en statskupp för att främja USA:s intressen. Krim-ryssarna ville tillhöra Ryssland.

     • Du repeterar samma lögner till vilken nytta? Dom blir inte sannare för det att du upprepar dig

     • Vad är lögn, menar du? Höll inte Ukraina ett val? Skedde det inte en statskupp, där CIA t o m lämnade kvar en officiell rådgivare i den nya marionettregerierngen? Vill inte Krim-ryssarna tillhöra Ryssland?

     • Ukraina har hållit fler fria val sedan dess. Dom politiska partierna har rätt att föra fram vilka kandidater dom vill. Ingen vet vilka preferenser dom boende på Krim har eftersom inga seriösa val har hållits och ryssarna är invandrade efter att Sovjet ledningen deporterade dom riktiga Krim borna och lämnade över deras hus m.m. till dom ryssar man belönade med tilldelning av mark och hus i ett trevligt landskap

     • ”Fler fria val”? Ja, efter statskuppen hölls först ett fritt val på Krim, där de boende ryssarna valde att tillhöra Ryssland. Sedan hölls ett val i delar av det krigförande Ukraina, och en ”f d” CIA-man sitter alltså officiellt i den nya regeringen som rådgivare. Nästa val i rest-Ukraina sker först 2019, vilket inte riktigt stämmer med det du verkar vilja hävda, eftersom du vill underkänna valet i Krim. ”Fler” syftar i mitt tycke på mer än ett val.

      Det är allmänt väldigt viktigt att inse att saker förändras med tiden, och att saker kan vara som man inte trodde innan. Liksom invandringspolitiken som drabbar oss. Det gäller att vara nyfiken, ifrågasättande och vaken.

     • Globalisterna tackar för att du lägger ner gratis tid och energi för att sprida propaganda som förbereder deras tredje världskrig.

      Och jag tackar inte för att du helt har tappat koncepterna och öser ur dig omotiverade förolämpningar istället för att argumentera som folk. Är det programmeringen som skaver, och leder till aggression p g a kognitiv dissonans?

     • Om du kommit med seriösa argument skulle det stämt. I verkligheten förnekar du fakta och är en fullödig del av den organiserade desinformationen när du öser ur dig grundlösa påståenden på ett sätt som inte går att ta på allvar. PK-vänsterns skola verkar fira en triumf när man ser på vilket Södertörnsmässigt sätt du ser på världen och blir kränkt när dina fantasier och känslor inte accepteras som fakta

     • Ingenting blev bättre för dig med fler tramsiga försök till förolämpningar. Du hade inte ens koll på antalet val, och eftersom du gillar CIA:s inblandning, eftersom du hatar Ryssland, så struntar du i att de alltså t o m har en officiell representant i Ukrainas marionettregering efter valet i rest-Ukraina.

      Och du ignorerade länken där USAs regering själva visar att de har omringat Ryssland med egna baser. De anslutna NATO-baserna är ännu fler.

      Du försöker skrika högst och anser att dina känslor är bevis för något, så sluta kasta sten i glashus.

     • Ge dig nu…… Vi har fö blivit ombedda att inte ägna oss åt ämnet därför höll jag det allmänt och dina ämnes påhittade fakta imponerar inte

    • Ja det är tragiskt, men hade aldrig hänt om inte Iran var i Jemen och förser Hutirebellerna med vapen som används mot Saudiarabien. Så länge de skjuter missiler mot Saudiarabien kommer också Saudi och USA bomba Jemen! . Som alltid är det civilbefolkningen som drabbas.

 68. Konstigt att det är en Israelisk vedergällning. För vad då? Att de med hjälp av England tog Palestiniernas land eller för att de attackerade Syrien eller för att de var med och skapa IS. Om araberna ger sig på Israel är det alltid attack eller terror men när Israel gör samma sak är det vedergällning. ”Genom Balfourdeklarationen” som undertecknades 1917 av Englands utrikesminister och lord Rotchild skapades förutsättningarna för att ge den judiska gruppen en nationell identitet i landet Palestina genom en judisk stat i enlighet med sionismens kortsiktiga mål. England lovade bort ett land som ägdes av andra till en tredje part i utbyte mot att den judiska maffian på Wall Street dels bidrog till finanisieringen av Englands militära insatser i Första världskriget, dels drog in USA i kriget på Englands sida mot Tyskland. ”Den klassiska föreläsningen av Benjamin H. Freedman 1961,” bör särskilt nämnas i detta sammanhang.

  • Innan jag lämnar en längre kommentar, säg mig en sak först.
   Är araber/ muslimer skyldiga att följa internationella avtal precis som
   européer, amerikaner, vietnameser, koreaner, japaner, ryssar, etc. är?

   Enklast svarar du med ett ja eller nej.

  • Som mest har Israel blivit attackerat av14 länder, för vad då?

   Hur du än vrider och vänder på det så har judarna samma rätt att bo där som alla andra. Då är det meningslöst att tala om ockupationer etc etc. Judarna hade till och med ett eget land som hette Judéen 800 år före Kristi födelse! Sedermera försvann landet och några länder till efter Romarnas invasion! Senare ockuperades Romarriket av Palestina och när ska Palestina lämna tillbaka landet till Romarna?

   Judar har alltid funnits i regionen, långt innan staten Israel bildades 1948. Fast då var det palestinska judar……

   • Det var nog ingen slump att individen Jesus av Nazareth föddes på just den hotspot som han gjorde. Senare forskning har gjort gällande att han var mycket regimkritisk och gick emot sin egen folkgrupps religiösa dogmer.
    Något att minnas idag då en global katastrof står för dörren igen.

  • Var har du studerat Historia?
   Att påstå att de sk palestinierna var de första bosättarna i Israel är lika dumt som att påstå att de vita europeerna var först i Nordamerika.

   Först påstod palestinierna att de kom från filisteerna, men när det motbevisades att det omöjligen kunde vara så då filisteer inte har ett dugg med araber att göra, så ändrade de sig och påstår nu att de kommer från kanaiterna, ett folk som varit utrotat i över 3000 år !!!
   Vilka spirituella, kulturella eller traditionella konstruktioner har palestinierna i så fall fått ifrån kanaiterna? Inga!

   • Förs och främst, om du anklagar någon för något se då till att visa var någonstans denna person har sagt vad du påstår den sagt. Jag har aldrig påstått att palestinierna var de första bosättarna i Israel eller Palestina. Så skyll inte mig för vad jag aldrig sagt. Du börjar bli som media som publicerar fake news. Däremot kan man ju undra var du studerat som inte ens kan läsa vad jag skrivit.

 69. Samnytt är rätt öppna med vilken part de stödjer i mellanöstern-konflikterna. Det verkar som om intresset för Israel och judar är större än intresset för Sverige och svenskar på redaktionen. Personligen så skiter jag i om länderna i mellanöstern atombombar skiten ur varandra. Deras jäv.. konflikt har varat i flera tusen år, så det kanske vore det bästa som kunde hända.

  Man är så jäv.. trött på all skit från mellanöstern. Deras bidrag till Europa och världen är sjuka religioner, maktlystna fanatiker som vill styra världen, kvinnohat, inavel, eviga konflikter och krig, hat, lögner och ren ondska. Allt styrs från mellanöstern.

  Ut med varenda en av dem från Europa. Om det så är Syrier, Irakier, Judar, Palestinier, Kurder eller vad faan som. Bäst vore om de tog med sig sina ökenreligioner hem dit de hör hemma. Europa åt europeerna.

 70. Om Syrien/Iran försvarar sig mot Israel, så kommer USA i förlängningen att gå med. Och då kan USA få sitt efterlängtade krig mot Syriens allierade Ryssland, där vi européer ska dras in. Tanken är att ryssar och européer ska göra slut på varandra, och sedan kan den nya världsordningen skapas ur spillrorna. Folkmord slutfört.

  Nordkorea ser just nu positivt ut, men Trump har stärkt sin stab med sionister, och nu senast en CIA-chef som gillar tortyr, så i vår del av världen går globaliseringen enligt plan.

  • Det svänger mellan hopp och förtvivlan när man läser om Trump.
   Hopp om äntligen fred i Korea och att Kim slutar skjuta missiler.
   Förtvivlan när Trump river avtal med Iran och hotar med kraftiga sanktioner.
   Trump! Ge fan i Iran och Syrien!

   • Mullorna måste bort från Iran innan det kan bli lugnt. Bra att Trump rev avtalet för ingen ska tro att Mullorna har avvecklar kärnprogrammet. Bättre att skruva åt tumskruvarna ordentligt så att de omöjligt kan fortsätta att kriga och utveckla anarkistiska kärnvapen.
    Trump är vår tids räddning.

    • Trump, fy fan gillar nu att trigga Iran, ska han vara lika korkad som hans föregångare, presidenter som krigat i andra länder till ingen nytta, bara död och bedrövelse! krigat i: Vietnam, Afghanistan, Irak, Libyen osv
     Trump skall ge fan i Mullorna och Iran. Låt dessa Muslimer vara ifred i sitt land.

   • Iran ljög hela tiden om sitt program, bevis lades fram häromdagen. Hade de velat ha kärnenergi för fredliga syften hade de inte behövt gräva ner det djupt i berggrunden.

    Terrorism måste bekämpas.
    Varför stöder du terrorstaten Iran?

    • Nej det finns inte några bevis som du talar om, kolla med info från Hans Blix
     Tänk på att han hade fullständigt rätt när det gällde Irak, det fanns inga kem eller atomvapen där. USA spred falsk information för att sedan gå in och förstöra landet som skapade enorma flyktingströmmar.
     Jag stöder ingen stat eller rebellgrupp över huvud taget.

  • Det finns inga efterlängtade krig. Varken USA eller Ryssland vill ha något krig med varandra, det är lönlöst då bägge har kärnvapen som garant för att aldrig bli attackerade av varandra.

   Däremot lär det bli en konflikt med Kina förr eller senare.

   • Vanligt folk är kanonmat, och det gäller även vanliga judar som inte tillhör eliten. Men krig är efterlängtade av de som styr högre upp, och tjänar pengar på dem.

 71. Jag tror att Donald, the man, kommer att kunna lösa även den här konflikten, -så att Israel en gång för alla får fred och att det iranska folket åter får sin frihet och befrias från ”fredens” religion. Det vore fanstastiskt för världen.

  Några bomber och så har mullorna förpassats till helvetet dit de hör.

  • Problemet rent historiskt är ju att Iran blev islamistiskt pga USA blandade sig i Irans inre angelägenheter i ett tidigare skede i historien.

   • Det var i ett tidigare skede. Shah Reza gick lite för snabbt fram med att modernisera Iran som han ville ha till en modern stat. Religiösa och konservativa krafter kombinerat med vänstern gick emot detta och Khomeini var den starkaste ”oppositionsledaren” Att sedan en mängd av revolutionärerna avrättades etc av Ayatollahs och att resultatet av revolutionen inte var vad majoriteten önskade sig är en annan sak

  • Vem vet hur många som i lönndom mördats runt vår planet av samma lands underrättelsetjänst, hämnden för förintelsen tar aldrig slut.

  • Och vadå??? vad är det för bevis att det är sant??? Fake news har ingen trovärdighet längre.

  • RT skriver idag om en intervju som Assad gjort med en grekisk tidning. Assad sa ungefär: ”Det är meningslöst att ha ett samtal med Trump för han är ändå inte i kontroll av regimen. Deep state dikterar villkoren. Det har varit så sedan Nixon men alldrig så uppenbart som med Trump”. Jag tror han är nära sanningen. Jag tror det var i en israelisk nättidning jag läste begreppet ”wag the Donald”.

 72. Den israeliska försvarsmakten publicerade alldeles nyligen en video ifrån nattens attacker mot islamiska iranska regimmilitär i Syrien som ett svar på deras beskjutning av Israel tidigare under kvällen:

  https://twitter.com/AmichaiStein1/status/994622950920908800

  Här ser man hur en israelisk missil snabbt och mycket exakt närmar sig en syrisk Pantsir-S1 luftförsvarsenhet som användes för att försvara de islamiska iranska styrkorna i Syrien. Pantsir-S1 är ett mycket modernt system som tillverkas i Ryssland. Kostnaden för enheten är cirka 100 miljoner svenska kronor.
  Här är en bild på en Pantsir-S1 enhet: https://en.wikipedia.org/wiki/Pantsir-S1#/media/File:MAKS_Airshow_2013_(Ramenskoye_Airport,_Russia)_(521-05).jpg

  Enheten upphörde att existera.

 73. Det finns källor som säger att Israel skjutit missiler på Iransk trupp i Syrien under rätt lång tid, inte förrän Trump rev kärnenergiavtalet som Iran besvarade elden (för första gång nu)
  Djävligt infekterat informationsflöde angående denna bedrövliga historia. Verkar som Israel med USA som påhejare verkligen vill starta storkrig med Iran och samtidigt med hjälp av USA försöka störta Assad i Syrien. DÅRAR säger jag.

  • Det finns desinformation som sprids. Och pk medier håller mer på Iran och fanatiska islamister i högre grad än på USA/Trump och Israel. Så vem som har gjort vad måste man vara skeptisk till. Jag har bott i Israel och dagligen sett raketer skjutas från Gaza in i Israel med olika effekter, skadade och döda. Men i svenska medier nämndes aldrig palestinska våldet mot Israel och judar. Men vid de få tillfällen som Israel slog ut palestinska raketuppskjutningsbaser slogs det upp stort i alla svenska pk medier. Och när jag pratade med palestinierna så ljög dom nästan alltid. Och när jag pratade med judar så svarade dom alltid ärligt. Så baserat på mina egna erfarenheter så tror jag mer på Israel än på något muslimskt lands företrädare.
   /CC

   • Iran har inte angripit Israel tidigare, hur det gått till nu och vem som sköt förts låter jag vara osagt.

    • Jodå Iran har sänt många raketer tidigare mot Israel och dessutom finansierar och styr Iran över Hizbolla och Hizbolla har sänt 10 000-tals raketer (genom åren) från Libanon och Syrien mot Israel.
     /CC

     • Det att Iran direkt angripit Israel med raketer köper jag inte, måste ha en säker källa i så fall, så mycket fake news.
      Att dom delvis stöder Hizbolla är allmänt känt. Precis som USA har hjälpt talibaner i Afghanistan, talibaner som sedan varit som en finne i röven på USA.

     • Du själv sprider ju fake news. Du har bias eftersom du har en förutfattad åsikt som gör att du bara tillskansar sig de nyheter som instämmer i din felaktiga bild av verkligheten. Hur kommer det sig att du köper fake news ifrån osäkra källor?

     • Inga nyhetsvinklingar släpps fram av systemmedia som inte är sanktionerade av de yttersta ägarna till mediekoncernerna. Vem/vilka äger våra medier?
      Analyserar dessa nätverk så har du svaret på vem/vilka som ytterst sätter den globala agendan.

     • Det var faktiskt USA som skapade talibanerna någon gång tidigare i historien om jag minns rätt så var det på 70 eller 80 talet. Talibanerna skapades för att motverka kommunismen och Sovjetunionen. Det senaste exemplet över terrorister som de har tränat och beväpnat är ju faktiskt ISIS .
      Obama själv har ju påtalat att de tränat dessa terrorister.
      Om du är intresserad så kan du själv se Obama uttala dessa ord.

     • Det är frågan, vem har rätt. Finns alltid två sidor av myntet. En sak är i alla fall 100, USA:s totalt misslyckade ”insatser” i Vietnam, Irak, Afghanistan, Libyen osv……..dom tycks aldrig lära sig att inte blanda sig i andra länders angelägenheter.

     • Du menar att artikeln här på Samhällsnytt en fake källa som ljuger om Iran? De visade på TV också om Irans missilattack på Israel! Så det finns flera källor om du nu vill forska lite……..

     • Du måste hålla isär begreppen. Nu efter att Trump (den räkningen) rev upp kärnenergiavtalet med Iran sp har det bråkat lös, Iran har skjutit mot av Israel ockuperat område och Israel har skjutit mot Iran trupp i Syrien. Innan denna händelse sp har inte Iran angripit Israel.
      Trumps handling tände krutdurken.

    • Antingen ljuger du hejvilt eller så är du djupt okunnig om vad som sker i vår värld och dess historia. Har du någonsin besökt Israel eller andra länder i Mellanöstern?

     • Du kan börja och sätta dig in i vad FN säkerhetsråd säger. (Något som USA ger fullständigt fan i)

  • Vad gör Iran i så fall i Syrien? Ganska långt bort från hemma! Allt snack om att de krigar mot terrorister är befängt då de själva finansierar terrorism i regionen! Det här visades på en dokumentär här om kvällen som handlade om Irans proxykrig i regionen. De finansierar terrorister i Libanon, Syrien och Jemen! Varför har Iran militärer nära gränsen mot Israel i Syrien! Helt plötsligt skickar Iransk militär missilen in i Israel! Vi ser samma scenario i Jemen, men där skickas missilerna mot Saudiarabien. Ni som såg dokumentären på TV vet vilket smutsigt krig Iran för…..

   • Vad gör usa på vår sida av Atlanten?
    Troligtvis svarar du att de är inbjudna av SA på samma vis som jag svarar att Iran, Ryssland mm är inbjudna av Syrien.

   • Du vet väl att Iran och Ryssland stödjer regimen i Syrien, försöker utrota IS och andra terroristgrupper som försöker störta regimen.
    Vad gör USA i Syrien? Hjälper vissa terroristgrupper med hopp om att de skall kunna stötta Assad regimen.
    Som vanligt är USA på fel spår även i Syrien, att störta en diktator medför omedelbar kaos. (Se Irak och Libyen som exempel).
    USA:s inblandning i mellanöstern har nedfört ökade och enorma flyktingströmmar bla till Sverige.

    • 1 ) Om USA har haft viljan har de plockat bort Assad för länge sedan.

     2 ) Resten är bara ett proxykrig där olika parter /Ryssland, USA, Iran och Saudiarabien/ stöder olika grupper.

     3 ) Sen har det väl ingen betydelse om terroristerna heter ”Hizbollah, IS, Nusrafronten eller Hamas……… De ska bekämpas!

     4 ) USA hjälper bland annat Kurderna mot IS. Nu behövs de också när Iran piskar upp hatet mot bland annat Israel.

     • ”Om USA hade velat” så hade dom kunnat bomba skiten ut allt, som i Vietnam! Öste ut tusentals ton bomber, napalm, hormoslyr som dödade växtligheten så att dom kunde se fienden. Till vilken nytta var det?????
      USA ut ur mellanöstern, ta hand om er egen fattigdom i hemlandet, något som Trump lovade under valrörelsen.

  • Var får du ditt informationsflöde ifrån egentligen? Läs på lite och se vad som verkligen händer istället för att skapa dig en felaktig bild av verkligheten från konspirationssajter.

   Nej det här var inte första gången som Iran anföll Israel, bara för några veckor sedan skickade de in en drönare in i Israel som Israel slog ut och sedan visade upp. Iran skickar iransktillverkade raketer från Gaza lite då och då mot Israel genom sin proxy Hamas och för några år sedan genom sin proxy Hizbollah i Libanon.

  • Dumheter.

   Iran skickade kl 0010 inatt 20 missiler mot israeliska Golanhöjderna, 16 slog ner i Syrien (!) och 4 stycken slog Israels luftförsvar ut. Efter denna krigsförklaring så vedergällde Israel ett par timmar senare, med 28 stridsflyg som tillsammans sände iväg minst 60 missiler, och ett dussin missiler skickades även inifrån Israel ut mot iranska mål (främst vapendepåer och uppskjutningsramper) i Syrien.

   Israel avstod från att slå till mot mål inne i Iran, för den här gången. Israel är ett demokratiskt land som har full rätt att försvara sig och sitt folk.

    • I vissa ämnen förstår folk att MSM ljuger som en häst travar men att de även skulle kunna ljuga i ämnen gällande annat nej se den polletten har ännu inte trillat ner.

     Det är ett ganska märkligt fenomen vill jag nog påstå men tyvärr sant.

   • Demokratiskt ?
    Det framstår mer och mer som en otroligt hämndlysten och aggressiv nation som tack vare stödet från usa tror sig få bära sig åt hursomhelst i sitt närområde.

   • Om utifall att Golanhöjderna utsattes för någon attack så attackerades inte Israel eftersom Israel inte äger rätten till Golanhöjderna. De ockuperar Syriskt territorium varför det i så fall var beskjutning inom Syrien. Men som vanligt så vet man samtidigt vilka som är så intresserade av att få igång nya konflikter.

    • ”Om utifall att” ?!?

     Det finns videobevis för vad som hände inatt. Det finns tidningsartiklar från i princip Jordens alla länder som styrker detta.

     • Ja ok då skickades det i så fall raketer inom Syriskt territorium och vad gör Israeler i Syrien ?

     • Flera år innan sexdagarskriget bröt ut (som araberna startade) så attackerades byar och städer i norra Israel regelbundet från Golanhöjderna.

      Under sexdagarskriget så erövrade Israel Golanhöjderna för att kunna få stopp på attackerna.

      Syrien vägrade att skriva under ett fredsavtal med Israel efter kriget och är formellt fortfarande i krig med Israel (sedan 1967!) varvid gränsen mellan de båda länderna inte är formellt fastslagen i och med att det inte finns ett fredsavtal länderna emellan. Jordanien och Egypten har skrivit under fredsavtal.

      1980 annekterade Israel Golanhöjderna som nu är en del av Israel i väntan på att få till ett fredsavtal med Syrien, som fram till idag ännu inte ens velat inleda förhandlingar om ett sådant.

     • Innan du har lyssnat på vad Miko Peled har att säga så är vidare diskussion onödig och endast slöseri med tid.
      Lyssna först på generalens son så kan vi ta en diskussion efteråt.
      Du kommer tyvärr inte att vilja lyssna på honom eftersom han inte är riktigt av samma uppfattning som dig.

     • Miko Peled rekommenderade 2016 att man skulle läsa ”Hamas – A history from within” skriven av Azzam Tamimi som är en Hamas-insider, som är en varelse som visat sitt stöd för palestinska självmordsbombare och sitt stöd för terroriströrelsen Hamas.

      Detta säger allt om Miko Peled. Den som gillar terrorism och stöder terrorister och till och med rekommenderar folk att läsa böcker skrivna av terrorister, ja det säger sig självt vilken skev syn på mänskligheten en sådan person har, och varför i hela fridens namn skulle jag bry mig om vad en sådan individ tycker ?!?

      Stöder du Hamas?

     • Herre jisses jag har inget att tala med dig om du har ju inte lyssnat på vad jag har sagt. Men du behöver inte heller lyssna på mig men lyssna istället på Miko Peled om hela det historiska skeendet inkluderat det 6 dagars krig du så gärna hänvisar till. Var inte så ignorant nu. För övrigt så stödjer jag inga terrorister oavsett vad de kallar sig.
      Jag stödjer endast fred och rättvisa inget annat.

 74. Nötter!!!!
  Fattar dom inte det att Israel slår tillbaka stenhårt!!!
  Och såna skarpa hjärnor väller in i Sverige

 75. Men lär er någon gång för f… Alla borde väl veta vid det här laget vilka som äger all media. Tror folk verkligen att det bara är i Sverige som media blå-ljuger om allt? Man ska inte tro ett skit på vad som skrivs i väst.

 76. Ojsan då. Mitt inlägg om att Samnytt är väldigt partisk i mellanöstern-frågan, och att alla från den delen av världen borde befinna sig där, inte i Europa, blev borttagen. Känsligt ämne, Samnytt?

   • Knappast. Jag är inte en lättlurad nyttig idiot. Samnytt har börjat göra precis som gammelmedia. Fel åsikter raderas. Knappast trovärdiga.

    • Vi gör ingenting annorlunda än för 5 år sedan. Generaliserande anklagelser mot folkgrupper, som inte beledsagas av fakta, kan vi ta bort oavsett vilken folkgrupp det handlar om.

    • Men Samnytt är inte en nationalsocialistisk outlet. Det finns andra platser där sådan propaganda accepteras.

     • Hur menar du nu? Att nämna Israel gör en till nationalsocialist? Det är ju pga sådana påhopp och anklagelser som AP, Samnytt mfl skapades. Ska man verka något sånär trovärdig så ska man tillåta kritik mot alla. Den där nazze-grejen kan du lägga ner.

     • Är det någon som påstått att samnytt är en ”nationalsocialistisk” outlet ?
      Samtidigt vem är du att döma om vilka som får komma till tals på detta forum ? Min gissning är att du gillar censur och inte accepterar det fria ordet.

  • Du har fått väldigt lite borttaget med tanke på att du har ett väldigt ensidigt innehåll i dina alster, riktat mot en specifik folkgrupp.

   • Kan det möjligen bero på att Samnytt lika ensidigt ältar om hur synd det är om samma specifika folkgrupp? Ingen rök utan eld heter det väl?
    Borde det inte bli lite pinsamt att påpeka någons ensidighet när 95% av era inlägg handlar om en och samma folkgrupp?

   • Nu antydde jag inte ens något. Ändå har kommentaren inte godkännts efter en halvtimna.

  • Bäst så för annars är deras tid snart slut.
   Fast man önskar ibland att de skickar en atom mobil till mecka och en gång för alla förinta islam.