Amal Seraj Socialdemokraterna

T.v. Skadegörelse. T.h. Amal Seraj (S). Foto: Polisen/SSU

Inrikes

Islamistkopplad S-politiker valsaboterade för SD – frias av tingsrätten

Publicerad 9/21/2019
Annons

En socialdemokratisk kommunpolitiker från norra Stockholm stod åtalad för att ha vandaliserat Sverigedemokraternas valaffischer genom att med hjälp av stege, tändare och sax riva ned dessa. Trots vittnesmål, tydliga bilder och kvinnans gedigna bakgrund av SD-hat anser tingsrätten att det råder brist på bevis och friar. Samhällsnytt kan nu avslöja att kvinnan vid sidan om engagemanget inom Socialdemokraterna även har kopplingar till islamism.

Det var den 22 augusti klockan 18:10 som polisen larmades till Rissneleden nära Hallonbergens centrum i Sundbybergs kommun med anledning av skadegörelse. Flera vittnen hade kontaktat polisen med anledning av att två kvinnor med utländsk bakgrund uppgavs sabotera Sverigedemokraternas valaffischer som var monterade på lyktstolpar i området.

LÄS ÄVEN: Brorson till militanta islamismens ledare vann internvalet i S: ”Jag hatar judar”

En av kvinnorna som misstänktes ha rivit ned valaffischer identifierades som den socialdemokratiska politikern Amal Seraj, vid tillfället ledamot i Sigtuna kommunfullmäktige. under nuvarande mandatperiod innehar hon inte något förtroendeuppdrag i kommunen.

Samhällsnytt kan avslöja att Seraj bara tre dagar före det odemokratiska angreppet mot SD publicerade följande inlägg på Facebook:

Eldade för att få ned SD-affischerna
Det framgår av polisutredningen att ett vittne som körde bil på Lötsjövägen och Rissneleden såg hur kvinnorna använde sig av stege för att nå upp till valaffischerna. En slöjklädd kvinna klättrade upp medan kommunpolitikern Seraj (S) höll i stegen.

Vittne: ”Uppenbart att de ville ha ner affischerna”
Enligt vittnet slet den slöjklädda kvinnan i affischerna och det var tydligt att hon ville riva ned dem. Vittnet åkte vidare och när han senare passerade platsen igen hade paret flyttat sig längre bort där de återigen försökte få ned fler affischer.

Den här gången använde de även en tändare för att elda på buntbanden som höll Sverigedemokraternas affischer uppe. Vittnet berättar att Seraj stod nedanför och instruerade exakt hur väninnan skulle göra för att få loss valaffischerna.

Vittnet klev ur sin bil och konfronterade kvinnorna. Han uppmanade dem att sluta med vad de höll på med – då svarade kvinnorna ”inga rasistiska budskap på våra gator”.


I området påträffades sex stycken nedrivna valaffischer tillhörande SD.

Kommunpolitikern hotade SD:s gruppledare
I samband med vandaliseringen passerade även Gary Aelius, som är Sverigedemokraternas gruppledare i Sundbyberg, platsen. Han var på väg för att hämta upp släktingar när han såg vad kvinnorna höll på med.

Aelius började dokumentera kvinnornas verksamhet, och dessa svarade då med att hota honom. De gick i riktning mot honom och sträckte sig efter hans telefon samtidigt som de krävde att bilderna skulle raderas annars skulle han bli av med telefonen.

Nedan syns Seraj titta in i kameran medan hennes vän maskerar sig när de försöker lämna platsen.

Seraj: ”Inget brott – SD är rasistiskt och nazistisk propaganda”
I polisförhör förnekar kommunpolitikern brott och hävdar att det är tillåtet att sabotera för Sverigedemokraterna eftersom partiet enligt henne bedriver ”rasistisk och nazistisk propaganda”.

Enligt Seraj var de i området för att sätta upp affischer men de hade bara med sig en stege, sax och en tändare.

Därefter går Seraj vidare i förhöret med att anklaga sin vän,”Jomana” som bor i Storbritannien, för att ha utfört brottet.


Amal Seraj talar på ett SSU-möte. Faksimil Twitter

Frias av tingsrätten
Den 17 september meddelade Solna tingsrätt att de frikänner Seraj för åtalet rörande skadegörelse. Detta eftersom det inte är bevisat att kommunpolitikern orsakade skada. Nedan följer tingsrättens motivering:

”XX har förklarat att han inte vet vad som hände med valaffischerna efter att Amal Seraj och hennes vän tog ner dem, men har berättat att det låg valaffischer slängda på marken i området. Det framgår varken av CC uppgifter eller de fotografier som åberopats att valaffischerna rivits sönder eller på annat sätt förstörts.

Eftersom det således inte är bevisat att det uppstått en skada ska Amal Seraj inte dömas för skadegörelse. Utifrån de omständigheter som åklagaren har gjort gällande i gärningsbeskrivningen utgör Amal Serajs handlande inte heller någon annan brottslig gärning. Hon ska därför frikännas.”

Samhällsnytt söker Amal Seraj för att höra hur hon ser på den frikännande domen och varför hon tror att hon blev anklagad för skadegörelse.

Vidare söker vi även Gary Aelius för en kommentar om hur han och SD:s lokalavdelning ser på den frikännande domen.

Uppmanar till aktioner mot SD
När Samhällsnytt nätgranskar Seraj visar det sig att hon är uttalat SD-fientlig. I flera offentliga inlägg uppmanar hon till angrepp och sabotage mot partiet och sprider en bild av partiledaren Jimmie Åkesson som fascist.


Seraj har publicerat flera uppmaningar och anklagelser i sociala medier. Bland annat attackerar hon företagare för rasism och islamofobi när de väljer att förbjuda religiösa attribut bland anställda. Vidare slår hon fast att detta utgör framsteg för fascismen i Europa.

Kopplingar till islamism
Samhällsnytt kan nu avslöja att den tidigare kommunpolitikern i Sigtuna vid sidan om engagemanget i SSU och Socialdemokraterna även har en framstående roll inom ’Svenska muslimer för fred och rättvisa’ som leds av den tidigare miljöpartisten och islamisten Yasri Khan.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Så här vill islamisterna ta över hela SSU

Det är en aktivistisk förening som påstår sig ”främja muslimska rättigheter” i samhället men som kritiseras för att sprida budskap som går på tvärs med grundläggande värderingar i det svenska samhället.

Ett av föreningens kampanjarbeten har varit att trycka på för att slöja ska tillåtas inom vården. På fredagen mottog Samhällsnytt handlingar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som visar att föreningen år 2018 erhöll 1 280 890 kronor från skattebetalarna.

Nedan syns Seraj och Khan två på en av organisationens gruppbilder.

År 2014 jublade Seraj över en miljöpartistisk föreningskamrats framgångar i valet.

Stödjer föreningskamraten Kaplan
Khan uppmärksammades i media när han försvarade partikamraten, islamisten och tidigare bostadsministern Mehmet Kaplan i TV4. Efter intervjun vägrade Khan att ta den kvinnliga reportern i hand vilket ledde till en stor debatt där han sedan lämnade partiet. År 2016 skrev Bangkok Post att Yasri Khan är son till till Samsudine Khan i den islamistiska separatistgruppen Pattani United Liberation Organization (PULO) i Thailand.

Även Seraj har visat stöd för föreningskamraten Kaplan i Svenska muslimer för fred och rättvisa trots att de inte har samma partitillhörighet.

Enligt organisationens hemsida sysselsätter sig Seraj med att utbilda unga i Sverige om strukturell rasism, sexism och klassförtryck. Vidare lär hon även ut sin syn på de ideologier och rörelser som påverkar svensk politik.

Det visar sig även att Seraj har ytterligare personliga kontakter med profilerade islamister i Sverige, däribland tidigare partikamraten Omar Mustafa som kopplas till Muslimska brödraskapet.

Mustafa är ordförande för Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) och var tidigare politiker för Socialdemokraterna i Stockholms stad men tvingades avgå efter hård kritik för judehat och islamistiska åsikter.

Seraj gick ut i sociala medier för att visa sitt stöd för partikamraten Mustafa.

Mustafa har i flera inlägg på Facebook visat upp Rabia-tecknet som främst används av anhängare till den islamistiska organisationen Muslimska brödraskapet. Egypten har klassat tecknet som en indirekt uppmaning till terrorism.

Seraj är även bekant med islamisten Rashid Musa, ordförande för Sveriges unga muslimer. Musa känd för en mängd kontroversiella uttalanden om islamister och ”vita” människor. Bland annat har Musa haft svårt att fördöma den Islamiska statens terrorhandlingar.

Här nedanför syns Musa stoltsera med Rabia-tecknet som även Omar Mustafa gärna visar upp på Facebook.

Bland vännerna påträffar vi även islamisten Salih Tufekcioglu som bland annat driver den så kallade Koranpodden. Han är tidigare känd för att ha deltagit som finansiär och talare i ett arrangemang för att samla in pengar till stöd för fängslade muslimska brottslingar. Med på listan av inbjudna fanns bland annat IS egen svenska propagandakanal Ghuraba Swedish Mediaa samt flera IS-terrorister från Sverige.

Vidare är Seraj också bekant med Salahuddin Barakat som media ger sken av att vara moderat i sin muslimska tro men som så sent som förra året medverkade som talare vid den årliga konferensen för Islamiska förbundet som anklagas för kopplingar Muslimska brödraskapet.

År 2016 författade Barakat en debattartikel i SvD i vilken han uttryckte bestörtning över att islamisterna Mehmet Kaplan och Yasri Khan tvingades lämna maktens korridorer.

På Facebook uppges Barakat bland annat ha skrivit följande:

”Islamist javisst”
På Facebook har socialdemokratiska Seraj engagerat sig under flera år med diverse hatfyllda uttalanden. Nedan berättar Seraj att hon inte tar ”högersossar” i hand att använder sig av hashtag:en ”islamistjavisst”.

”Folkmordet är runt hörnet”
Efter de islamistiska terrordåden i Paris i november 2015 där 130 personer mördades och över 350 skadades hade Seraj svårt för att sörja de oskyldiga som drabbats av våldet.

Ett par dagar senare skrev hon att ”folkmordet är runt hörnet”. Hon uppmanade svarta och muslimer att ”backa upp varandra.”

Expressen upplät sin plattform
Tidigare samma år upplät den vänsterliberala boulevardtabloiden Expressen sin plattform åt den islamistkopplade socialdemokraten Seraj att sprida en känslobaserad historia med syfte att normalisera islamistiska attribut i det svenska samhället.

Seraj berättade att ”kampen” med slöja i Sverige ”är jobbig nog” och att människor i landet är trångsynta som tycker det är ”konstigt att bära slöja”.

– Man ska inte definiera folk utifrån vad de har på sig och inte ta det för givet att de klär sig på ett visst sätt på grund av tvång eller förtryck, berättade S-kvinnan.

LÄS ÄVEN: Efter Samhällsnytts avslöjanden om islamism: SSU kan förlora statligt miljonbidrag

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
835Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons