Efter bland andra Storbritannien blir nu Israel det senaste landet att utfärda en resevarning för sina medborgare som planerar att besöka Sverige.

Den senaste tidens koranbränningar har upprört den islamiska världen så pass att Sverige nu utgör ett mål för muslimska terrorister.

LÄS ÄVEN: Säpo: Terrorhotnivån höjs från 3 till 4 – varnar för ”högerextremism”

Nyligen utfärdade Storbritannien en resevarning för Sverige och nu gör alltså Israel samma sak. På torsdagen varnade landets nationella säkerhetsråd för möjligheten för terrorattacker i Sverige.

Enligt rådet har hotnivån för att resa till Sverige inte höjts, i stället beskriver man en ”ökad medvetenhet om terrorhotet” och tillägger att liknande händelser som inträffade i Danmark också kan påverka potentialen för en terroristattack i det landet.

Ökad vaksamhet

Man noterar också att Sverige har höjt hotnivån till nivå fyra av fem – ett högt hot som återspeglas i varningar som utfärdats av Storbritannien, USA och andra länder.

Rådet uppmanar israeliska medborgare att ha en ökad vaksamhet då de besöker Skandinavien och undvika trånga platser med mycket människor som gallerior och marknader samt offentliga institutioner men även restauranger, hotell och barer m m.

LÄS ÄVEN: Al-Qaidas krigsförklaring: Attackera Sveriges kung, diplomater och ambassader